ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τα ΙΕΚ Ομηρος τίμησαν την Εθνική του 1987

Τα ΙΕΚ Ομηρος τίμησαν την Εθνική του 1987

Η Εθνική του 1987 βρέθηκε στα ΙΕΚ Ομηρος, όπου βραβεύτηκε σε ειδική εκδήλωση για την ιστορική επιτυχία στο Ευρωμπάσκετ πριν από 30 χρόνια.

Τριάντα χρόνια μετά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας η εθνική ομάδα βρέθηκε το απόγευμα στα ΙΕΚ Ομηρος, όπου βραβεύτηκε για το ιστορικό κατόρθωμα του 1987. Οι Κώστας Πολίτης, Παναγιώτης Γιαννάκης, Αργύρης Καμπούρης, Παναγιώτης Φασούλας, Φάνης Χριστοδούλου, Νίκος Φιλίππου, Νίκος Λινάρδος, Λιβέρης Ανδρίτσος έδωσαν το "παρών" στην εκδήλωση και θυμήθηκαν την αλησμόνητη επιτυχία που έβγαλε την Ελλάδα στους δρόμους.

Διαβάστε τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές της Εθνικής του 1987:

Κώστας Πολίτης

"Εγώ αυτή τη στιγμή εκείνο που μπορώ να πω και αισθάνομαι είναι ότι αυτά τα παιδιά κατάφεραν να γίνουν ομάδα, να έχουν στόχους και να πετύχουν κάτι που όλη η Ευρώπη δεν μπορούσε να φανταστεί. Η σταδιοδρομία τους ήταν πολύ υψηλή τα επόμενα χρόνια. Αυτό που μου έλεγαν κάποιοι πολιτικοί εκείνα τα χρόνια είναι ότι καταφέραμε 15 μέρες να κάνουμε τον κόσμο να ξεχάσουμε τα προβλήματα και να δείξουμε πως ενωμένοι οι Έλληνες μπορούν να κάνουν τα πάντα! Αν είχαμε και την υποδομή, θα ήμασταν πολύ ψηλά. Η Ελλάδα έχει μια πολύ καλή παραγωγή, έρχονται νέες φουρνιές. Αστέρι δεν γεννιέται κανείς. Μέσα από τη δουλειά και την προσπάθεια μπορείτε να τα καταφέρετε".

Παναγιώτης Γιαννάκης

"Θα πρέπει να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που μας έβαλαν στο μπάσκετ. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι εδώ που έχουν προσφέρει πολλά στο άθλημα. Θέλω να ευχαριστήσω και τους συμπαίκτες μου που με ανέχτηκαν και μου χάρισαν την παρέα τους. Ήταν σαν να πατήσαμε το φεγγάρι! Όταν ήμασταν πιτσιρίκια, η συμμετοχή και μόνο σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν επιτυχία. Ευχαριστούμε όλους όσοι στάθηκαν δίπλα στο μπάσκετ κι εύχομαι τα παιδιά να είναι σκληρά με τον εαυτό τους και να παλέψουν".

Παναγιώτης Φασούλας

"Οι Εθνικές ομάδες του '87 και του '05 πέτυχαν, ακριβώς, επειδή ο κάθε παίκτης ήταν αντισυμβατικός! Ο καθένας έκανε την... επανάστασή του όμως την ώρα του αγώνα ήμασταν ενωμένοι και φέραμε αποτελέσματα. Το μπάσκετ είναι ίσως το μόνο πράγμα που στέκει ψηλά και σοβαρά στην Ελλάδα.

Αργύρης Καμπούρης

"Είναι ιδιαίτερη χαρά αυτή η βράβευση. Αυτό το μετάλλιο το κέρδισα με όλη αυτή την παρέα που έχετε μπροστά σας. Ήμουν ευλογημένος που ταίριαξα μαζί με αυτούς τους παικταράδες! Μέσα από τη συλλογική δουλειά και τη σκληρή προσπάθεια έρχονται και τα αποτελέσματα".

Φάνης Χριστοδούλου

"Ευχαριστώ πολύ για τη βράβευση. Οι περισσότεροι έδωσαν συμβουλές στα νέα παιδιά όμως εγώ δεν μπορώ να το κάνω! Δεν είμαι ειδικός να δίνω συμβουλές! Έκανα τόσα πολλά λάθη στην καριέρα μου που δεν μπορώ να συμβουλεύσω άλλους (γέλια)! Ευχαριστώ περισσότερο από όλους τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή μου, να είναι όλοι καλά».

Νίκος Φιλίππου

"Ο Βασίλης Σκουντής είπε ότι ήμουν ο μεγάλος άτυχος αφού είχα τραυματιστεί στις αρχές του τουρνουά, όμως πως μπορεί να είναι κανείς άτυχος όταν κατακτά το χρυσό μετάλλιο με αυτούς τους συμπαίκτες; Σήμερα δεν τιμάται μόνο αυτή η ομάδα αλλά όλη η Ελλάδα που μας αγαπά και μας θυμάται έπειτα από 30 χρόνια. Πιστέψαμε στο ακατόρθωτο! Μόνο έτσι μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να μεγαλουργήσουμε πάλι".

Λιβέρης Ανδρίτσος

"Χαίρομαι πολύ που είμαι εδώ με τους συμπαίκτες μου. Μπορούμε να περάσουμε και κάποια μηνύματα στα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το μπάσκετ. Προσωπικά, έπεσα πολλές φορές και σηκώθηκα μέχρι να είμαι εδώ σήμερα και να κρατώ αυτό το μικρόφωνο! Οτιδήποτε, λοιπόν, κάνετε στη ζωή σας, όσες δυσκολίες και αν συναντήσετε, να ξέρετε ότι θα πέσετε όμως πρέπει να σηκωθείτε".

Νίκος Λινάρδος

"Κατ' αρχή, ευχαριστούμε τον εκπαιδευτικό όμιλο Όμηρο για την τιμή. Θα ήθελα να μιλήσω για τη σημασία του συμπαίκτη και του συγκάτοικου σε μια εθνική. Αν δεν έχεις καλούς συμπαίκτες και καλούς συγκάτοικους, δεν μπορείς ποτέ να προχωρήσεις. Θέλω να ευχαριστήσω αυτή την παρέα για ό,τι πετύχαμε μαζί".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ