ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Συντριβή και δεύτερη θέση για την Εθνική Εφήβων

Συντριβή και δεύτερη θέση για την Εθνική Εφήβων

Η Εθνική Εφήβων παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων απέναντι στη Λιθουανία, με αποτέλεσμα να γνωρίσει βαριά ήττα (81-61), που την έριξε στη δεύτερη θέση του Γ' Ομίλου. Με τη Λετονία στους "16" το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Στη δεύτερη θέση του Γ' Ομίλου του EuroBasket U18 κατέληξε η Εθνική Εφήβων, αφού γνώρισε βαριά ήττα από τη Λιθουανία (81-61) στο τελευταίο της παιχνίδι για τη φάση των ομίλων.

Το "δωράκι" που έκανε μερικές ώρες νωρίτερα η Σλοβενία αποδείχθηκε σωτήριο, αφού η συντριβή από τη "λιέτουβα" δεν επηρέασε επί της ουσίας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που απλά κατέληξε στη δεύτερη θέση -πίσω από την αποψινή της αντίπαλο. Έτσι, την Τετάρτη (2/8, 21:15) η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τη Λετονία για τη φάση των "16", προσδοκώντας σε νίκη που θα την φέρει στην οκτάδα της διοργάνωσης, που διεξάγεται στην Μπρατισλάβα.

Ο MVP

Ο Άρνας Βελίτσκα δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, αλλά σταδιακά βρήκε ρυθμό, ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του. Ήταν από τους βασικούς συντελεστές της λιθουανικής νίκης, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 20 πόντους (με 4/9 δίπ., 2/9 τρίπ., 6/7 βολ.), 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 λάθη και 3 κλεψίματα σε 25'43'' συμμετοχής.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η Εθνική Εφήβων υπέστη παρατεταμένο μπλακ άουτ στη β' περίοδο, δίνοντας πολλά δικαιώματα στη Λιθουανία. Αυτό άλλωστε ήταν το διάστημα στο οποίο η "Λιέτουβα" βρήκε την ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα και να "χτίσει" την ψυχολογία της στο παιχνίδι, την ώρα που η Ελλάδα είχε 2/8 δίποντα, 0/5 τρίποντα, 2/4 βολές, 6 λάθη, 2 κλεψίματα και καμία (!) ασίστ, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο -14 (31-45) στην ανάπαυλα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Δεν είναι τα πολλά άστοχα σουτ, αλλά και η αδυναμία που επέδειξαν απόψε οι διεθνείς στο κομμάτι της δημιουργίας. Πέραν του γεγονότος ότι δεν έδωσαν ούτε μία ασίστ στη β' περίοδο, ολοκλήρωσαν το παιχνίδι στη Hant Arena με περισσότερα λάθη, παρά τελικές πάσες (11 ασ., 16 λαθ.)

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το παιχνίδι είχε επί της ουσίας ενδιαφέρον για κάτι λιγότερο από ένα ημίχρονο, αφού μετά το 12ο λεπτό, η Εθνική Εφήβων κατέρρευσε. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προηγήθηκε με +3 (25-22) στο τέλος της α' περιόδου, παρά το γεγονός πως έχασε πολλά αμυντικά ριμπάουντ.

Η Λιθουανία ξεκίνησε τον αγώνα με 6/15 δίποντα, αλλά όσο περνούσε η ώρα βελτίωνε τα ποσοστά της. Ειδικά από την στιγμή που σκόραρε αρκετές φορές με λέι απ στον αιφνιδιασμό. Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη απουσία των Δημήτρη Μωραΐτη και Γιώργου Καλαϊτζάκη από την ελληνική πεντάδα στα μισά της β' περιόδου, άλλαξαν το μομέντουμ, με τη Λιθουανία να πηγαίνει στα αποδυτήρια, ούσα στο +14 (31-45).

Μόλις οι παίκτες επέστρεψαν από τα αποδυτήρια, η Εθνική Εφήβων έδειξε καλύτερο πρόσωπο αμυντικά, κράτησε περίπου τέσσερα λεπτά χωρίς πόντο την αντίπαλό της, αλλά δεν είχε τρόπους να σκοράρει. Τα περιφερειακά σουτ έβρισκαν το σίδερο, ως επί το πλείστον, κι η διαφορά αντί να μειωθεί, έφτασε στο -22 (42-64) στο τέλος της γ' περιόδου.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα δεν υπήρχε κάποιο κίνητρο από τις δύο πλευρές, παρά μόνο να πέσει η διαφορά της ελληνικής ήττας. Η Λιθουανία επικράτησε με άνεση (81-61) και θα συναντήσει στους "16" την Σλοβακία, την ώρα που η "γαλανόλευκη" θα μονομαχήσει με τη Λετονία για μία θέση στην οκτάδα του EuroBasket U18.

Τα δεκάλεπτα: 25-22, 31-45, 42-64, 61-81.

ΕΛΛΑΔΑ: Καλαϊτζάκης Γ. 14 (2), Μωραΐτης 12, Καμπερίδης 5 (1), Καλαϊτζάκης Π. 5, Δούβλης 2, Πιλάβιος 6 (2), Δομπρογιάννης 1, Αρσενόπουλος 8 Καμπουρίδης, Γάργαλης 4, Λιούνης, Βύρλας 4.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Βελίτσκα 20 (2 τρίπ., 9 ριμπ., 4 ασ.), Βαϊτσιούνας, Ουλέτσκας 15 (4), Σαρτζιούνας 16 (1), Γιόνκους 2, Νταουγκέλα, Κόζις 3 (1), Βασιλιάουσκας 12 (1), Βένσκους 6, Γουοζάιτις, Κισούνας 7, Λαβρινοβίτσιους.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ