ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σχορτσανίτης: "Αγώνας ορόσημο στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού"

Σχορτσανίτης: "Αγώνας ορόσημο στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού"

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης έκανε το δικό του σχόλιο για την δεκαετή επέτειο από την μεγάλη και σπουδαία νίκη της Εθνικής μας επί των ΗΠΑ στο Μουντομπάσκετ του 2006. "“Είναι ένα παιχνίδι που δεν πρόκειται να ξεχάσει κανένας ποτέ", σχολίασε μεταξύ άλλων.

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης ήταν από τους μεγάλος πρωταγωνιστές του θριάμβου της Εθνικής μας ομάδας στο Μουντομπάσκετ του 2006, όταν και η Ελλάδας επικράτησε στον ημιτελικό επί των ΗΠΑ με σκορ 101-95. Μία τεράστια και ιστορική νίκη.

Ο Έλληνας σέντερ, ο οποίος τότε ήταν μόλις 21 ετών, δεν φοβήθηκε απέναντι στους σούπερ-σταρ των ΗΠΑ, κυριάρχησε μέσα στην ρακέτα, λειτούργησε εξαιρετικά στα πικ-εν-ρολ, αξιοποίησε το κορμί και την δύναμη του, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 14 πόντους (6/7 δίποντα).

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, με σχόλιο του στην ιστοσελίδα athlenda, είπε τα εξής για εκείνη την ιστορική νίκη: "Είναι ένα παιχνίδι που δεν πρόκειται να ξεχάσει κανένας ποτέ. Όλοι μας θα θέλαμε αν γινόταν να ζήσουμε ξανά αυτό που συνέβη στον ημιτελικό. Συλλαμβάνω τον εαυτό μου αρκετές φορές να σκέφτεται όσα συνέβησαν πριν από δέκα χρόνια στην Ιαπωνία. Νομίζω ότι θα είναι για δεκαετίες ένας αγώνας “ορόσημο” για την ιστορία όχι μόνο του ελληνικού μπάσκετ αλλά του ελληνικού αθλητισμού.

Ήταν πολύ σημαντικό για την εξέλιξη της αναμέτρησης ότι δεν φοβηθήκαμε τους Αμερικανούς. Ήταν προικισμένοι παίκτες με πλούσιο ταλέντο και πλούσια προσόντα αλλά ήταν άνθρωποι κι αυτοί σαν εμάς. Πιστέψαμε ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε και όσο ήμασταν κοντά στο σκορ η αυτοπεποίθηση μας μεγάλωνε. Όταν περάσαμε μπροστά στο σκορ και διατηρήσαμε το προβάδισμα, τότε καταλάβαμε ότι μπορούσαμε".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ