ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σωτηρίου: "Μπορούμε τη νίκη-πρόκριση"

Σωτηρίου: "Μπορούμε τη νίκη-πρόκριση"

Η Εθνική Γυναικών υποδέχεται αύριο (20/1, 17:00) τη Ρωσία για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2017 και η Κατερίνα Σωτηρίου εξήγησε ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει πλεονεκτήματα που μπορεί να αξιοποιήσει.

Η Εθνική Γυναικών αντιμετωπίζει αύριο (20/1, 17:00) τη Ρωσία για τα προκριματικά του Ευρωμπάσετ 2017 σε ένα παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο κλειστό "Τ.Καμπούρης" και η Κατερίνα Σωτηρίου τόνισε ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μπορεί να πάρει τη νίκη-πρόκριση.

Η Κατερίνα Σωτηρίου μίλησε για την αναμέτρηση με τη Ρωσία, τονίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. "Όλοι γνωρίζουμε ότι η Ρωσία είναι πολύ μεγάλη δύναμη, αλλά εμείς επικεντρωνόμαστε στα θετικά στοιχεία και στα πλεονεκτήματά μας. Αυτά σίγουρα είναι το πάθος και η σκληρή μας άμυνα, όπως και η προσπάθεια να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, που είναι πολύ δύσκολο, λόγω των ψηλών παικτριών της αντιπάλου. Πιστεύουμε ότι με συγκέντρωση και πάθος, αλλά και τη συμπαράσταση του κόσμου μπορούμε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από τη νίκη πρόκριση".

Σε ό,τι αφορά τα δυνατά σημεία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος η διεθνής φόργουορντ της Τορίνο ανέφερε: "Η περιφέρειά μας είναι πάρα πολύ δυνατή. Έχουμε κάποια τακτική και θα πρέπει να κάνουμε ορισμένα πράγματα. Θέλει πολύ δύναμη το αυριανό παιχνίδι. Πρέπει να βγάλουμε τη Ρωσία έξω από το «ζωγραφιστό» και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Επειδή σκοράρουν πολύ μέσα από τη ρακέτα θα πρέπει αυτό να το πλεονέκτημά τους να το σταματήσουμε".

Η Κατερίνα Σωτηρίου αναφέρθηκε στους φιλάθλους μετά τη συγκλονιστική συμπαράσταση που είχε η Εθνική πριν λίγους μήνες στον αγώνα με την Ελβετία: "Είχαμε την πρώτη εμπειρία το Νοέμβριο με γεμάτο γήπεδο. Ήταν τρομερό και ενθουσιώδες το κλίμα και μας έδωσε μεγάλη ώθηση. Περιμένουμε όλους από τη Χαλκίδα και όσους καταφέρουν να έρθουν εδώ να μας ενθαρρύνουν στην προσπάθειά μας".

Η κατάταξη στο Group F

1. Ελλάδα / 4 / 2-0

2. Ρωσία / 4 / 2-0

3. Βουλγαρία / 2 / 0-2

4. Ελβετία / 2 / 0-2

* Οι εννέα νικήτριες ομάδες των ομίλων και οι έξι καλύτερες δεύτερες θα προκριθούν στο Ευρωμπάσκετ 2017 που θα φιλοξενηθεί στην Τσεχία, η οποία ως οικοδέσποινα έχει ήδη εξασφαλίσει τη θέση της στη διοργάνωση.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ