ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σωτηρίου: "Μισή πρόκριση με Βουλγαρία"

Σωτηρίου: "Μισή πρόκριση με Βουλγαρία"

Η Εθνική Γυναικών ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στην προκριματική φάση του Eurobasket 2017 και η Κατερίνα Σωτηρίου μίλησε για τη σημασία της προσεχούς αναμέτρησης με τη Βουλγαρία (25/11).

Η Εθνική Γυναικών επιβλήθηκε άνετα της Ελβετίας στο "Τάσος Καμπούρης", προσφέροντας ουσία και θέαμα στους φιλάθλους που γέμισαν το κλειστό της Χαλκίδας. Πλέον το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στρέφεται στο εκτός έδρας ματς με τη Βουλγαρία (25/11) που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση.

Η 31χρονη φόργουορντ τόνισε χαρακτηριστικά στο basket.gr: "Είδαμε στο βίντεο κάποια στοιχεία της Βουλγαρίας στον αγώνα με τη Ρωσία. Θα τα δουλέψουμε και θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε. Είναι ένα παιχνίδι, στην ουσία μισή πρόκριση για μας και είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αν και έχουμε και την απουσία της Σπανού. Η Βουλγαρία βέβαια δεν έχει καθαρό πεντάρι και αυτό μας βολεύει στο πως θα κινηθούμε. Δεν φοβάται αυτή η ομάδα. Θα στηριχθούμε στον εαυτό μας. Ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Εθνικής είναι ο εαυτός της".

Για το τι θα πρέπει να κάνει η Εθνική στο παρκέ προκειμένου να πετύχει το στόχο της, η έμπειρη φόργουορντ υποστήριξε: "Πρέπει να παίξουμε άμυνα, να έχουμε συγκέντρωση και σωστή τακτική. Να παίξουμε καλύτερη άμυνα στο ένας εναντίον ενός, να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και να έχουμε καλές επιλογές. Θέλουμε συγκέντρωση για να πάρουμε μια νίκη που θα είναι σημαντική".

Η Σωτηρίου δεν ξέχασε την Σπανού (σ.σ. υπέστη κάταγμα στην πρώτη φάλαγγα του δείκτη στο δεξί της χέρι και τέθηκε εκτός μάχης) λέγοντας χαρακτηριστικά: "Η Άρτεμις είναι κομμάτι της ομάδας μας, είμαστε στεναχωρημένες γι’ αυτό που έτυχε με τον τραυματισμό της και θέλουμε νίκη, για να της την αφιερώσουμε".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ