ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Στον Υφυπουργό Αθλητισμού η Εθνική Γυναικών

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Κώστας Βασιλειάδης, υποδέχθηκε στο γραφείο του την Εθνική Γυναικών, συγχαίροντας τις διεθνείς για την κατάκτηση της 4ης θέσης στο Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας.

Η Εθνική Γυναικών βρέθηκε στο στο γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού, Κώστα Βασιλειάδη, ούσα καλεσμένη λόγω της σπουδαίας πορείας της στο Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας, όπου κατέκτησε την 4η θέση, που είναι η καλύτερη της ιστορίας της.

Οι Ελληνίδες διεθνείς, συνοδευόμενες από τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, τον γενικό γραμματέα, Παναγιώτη Τσαγκρώνη, και το μέλος του ΔΣ της ομοσπονδίας και του κεντρικού συμβουλίου της FIBA, Άρη Ζώη, είχαν την ευκαιρία αν συνομιλήσουν με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, μιλώντας για την σπουδαία επιτυχία τους, καθώς και για όσα τις απασχολούν.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της ΕΟΚ:

" Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, υποδέχτηκε στο γραφείο του την Εθνική Γυναικών που κατετάγη τέταρτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τσεχίας εξασφαλίζοντας την πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2018. Η ελληνική ομάδα, που συνοδευόταν από τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, τον γενικό γραμματέα, Παναγιώτη Τσαγκρώνη, και το μέλος του ΔΣ της ομοσπονδίας και του κεντρικού συμβουλίου της FIBA, Άρη Ζώη.

Η αρχηγός της Εθνικής Γυναικών, Εβίνα Μάλτση, εκ μέρους όλων έκανε δώρο στον υφυπουργό ένα κάδρο με ομαδική φωτογραφία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, καθώς επίσης μια φανέλα της Εθνικής και μια μπάλα με τις υπογραφές όλων των μελών της ομάδας.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης στην τοποθέτησή του είπε: "Θέλω να σας συγχαρώ για την πολύ μεγάλη επιτυχία σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Αποδείξατε για μία ακόμη φορά ότι το ελληνικό μπάσκετ παραμένει σε υψηλό επίπεδο όλα αυτά τα χρόνια και πέρα από τους Άνδρες και η Εθνική Γυναικών είναι αντάξια. Ενδεχομένως και σε πολλά σημεία να γίνει και καλύτερη. Πέρα από τις επιτυχίες που είχαμε σε συλλογικό επίπεδο τα προηγούμενα χρόνια, το να κατορθώσουμε μια τέτοια επιτυχία σηματοδοτεί και την αρχή μιας μεγάλης πορείας. Είναι πολύ σημαντικό που καταφέρατε να πάρουμε την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Το σημαντικό στην εξέλιξη την αθλητική είναι να υπάρχει συνέχεια στις μεγάλες διοργανώσεις.

Εμείς σαν πολιτεία, δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια, θα προσπαθήσουμε να είμαστε κοντά σας με κάθε μέσο. Οι καιροί είναι ιδιαίτερα δύσκολοι και δυστυχώς οι δυνατότητές μας σε οικονομικό επίπεδο είναι αρκετά περιορισμένες. Παρ’ όλα αυτά θα είμαστε δίπλα σας και εμπράκτως το επόμενο διάστημα και κυρίως θα είμαστε δίπλα σας για να λύσουμε όποια θεσμικά ζητήματα υπάρχουν. Θέλω να τονίσω την ανάγκη να δούμε πώς μπορούμε να είμαστε δίπλα σε όλους τους αθλητές μας, όχι μόνο στα χρόνια που μας φέρνουν επιτυχίες και είμαστε όλοι χαρούμενοι, αλλά κυρίως μετά, γιατί αναγνωρίζουμε πως για να έρθουν αυτές οι επιτυχίες πολλές φορές αφήνουμε πίσω άλλα πράγματα, εξίσου σημαντικά στη ζωή μας, κι εμείς θα πρέπει να είμαστε δίπλα σας για την επόμενη μέρα.

Υπήρχε ένα θεσμικό πλαίσιο, που είτε ατόνησε είτε είναι παρωχημένο. Θα πρέπει να δούμε πώς θα πάμε στη νέα εποχή για να διασφαλίσουμε ότι οι μεγάλοι αθλητές μας θα αντιμετωπίζονται σοβαρά και την επόμενη μέρα, μετά το τέλος της αθλητικής τους καριέρας. Σκοπός μας είναι να ξεφύγουμε από τα μικροκομματικά πλαίσια και τις φαεινές ιδέες που μπορεί να έχει ο κάθε υπουργός. Κι αυτό μπορεί να γίνει μέσω διαδικασιών που θα εμπλέκουν τους ανθρώπους που ασχολούνται, αγαπάνε κι έχουν καλύτερη γνώση από τον κάθε πολιτικό που τυχαίνει να βρίσκονται σε αυτό το πόστο. Τα υπόλοιπα είναι πιο τεχνικά και θα τα δούμε με τον πρόεδρο της ΕΟΚ. Αυτή τη στιγμή αναλύω μια θέση που ο ίδιος είχε προσπαθήσει να περάσει όταν ήταν γενικός γραμματέας Αθλητισμού και νομίζω ότι πλέον είναι ώριμες οι συνθήκες για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση αυτής".

Δείτε εδώ το βίντεο της επίσκεψης:

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ