ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σουηδία - Ελλάδα 57-61

Σουηδία - Ελλάδα 57-61

Ακόμη ένα βήμα για την επιστροφή στην Α' Κατηγορία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έκανε η Εθνική Νέων Γυναικών, μετά τη νίκη της (61-57) επί της Σουηδίας. Νταμπλ νταμπλ η Ελεάνα Χριστινάκη.

Την πιο σημαντική (μέχρι την επόμενη) νίκη της στο Πανευρωπαϊκό Β' Κατηγορίας πέτυχε η Εθνική Νέων Γυναικών. Τα κορίτσια της Ελένης Καφαντάρη επιβλήθηκαν της Σουηδίας με 61-57, παραμένοντας "ζωντανά" στη μάχη της επιστροφή στην Α' Κατηγορία.

Η Ελλάδα είχε το προβάδισμα από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ενώ χάρη στο δίδυμο των Ελεάνας Χριστινάκη - Μαριέλας Φασούλα διατήρησε το πάνω χέρι μέχρι το φινάλε. Καθοριστική επίσης η παρουσία της Ραφαέλλας Αγγελίδου, η οποία ήταν η τρίτη της παρέας που σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων.

Έτσι, "σκαρφάλωσε" στην τρίτη θέση (σ.σ.: θυμίζουμε πως οι τρεις πρώτες ομάδες κερδίζουν την άνοδο) και απέχουν δύο νίκες από την επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια. Αυτές απέναντι σε Βουλγαρία (11/7, 17:10) και Λιθουανία (12/7, 21:50).

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, η ομοσπονδιακή τεχνικός δήλωσε: " Παίξαμε εξαιρετικά στην άμυνα στο Α’ ημίχρονο. Σταματήσαμε το επιθετικό τρανζίσιον της αντιπάλου, ελέγξαμε την άμυνα κάτω από το καλάθι, πήραμε τα ριμπάουντ και δεν αφήσαμε να γίνουν δεύτερες επιθέσεις. Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου παίξαμε επίσης καλά και βγάλαμε και αιφνιδιασμούς. Στην τελευταία περίοδο ρισκάραμε στις βοήθειες και δεχτήκαμε ελεύθερα τρίποντα. Χάσαμε παράλληλα εύκολα καλάθια και αρκετές βολές με συνέπεια η Σουηδία να μειώσει. Παρόλα αυτά υπήρχε σοβαρότητα στις τελευταίες επιθέσεις και πήραμε τη νίκη. Χαιρόμαστε για τη σημερινή νίκη, αλλά πρέπει να κερδίσουμε και τα υπόλοιπα δύο ματς για να είμαστε σίγουρα στις τρεις ομάδες που θα ανέβουν. Κρατάμε πάντως την τύχη στα χέρια μας".

Τα δεκάλεπτα: 10-17, 29-40, 42-50, 57-61.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Έρικσον, Λίντγκρεν 6 (2), Άστρομ 7 (1), Λίντκβιστ Α. 6, Λίντεν 15 (1 τρίπ., 9 ριμπ.), Γιακόβλιεβιτς, Άγκρεν 3, Μίρκοβιτς 4, Λίντκβιστ Μ. 4, Στερν 2, Κάντζι 7 (1), Λιούγκρεν 4.

ΕΛΛΑΔΑ: Σταμάτη 4, Εμμανουηλίδου, Καλημέρη, Κυρατζή 4, Γούναρη 2, Χριστινάκη 18 (1 τρίπ., 10 ριμπ.), Νάστου, Αγγελίδου 11 (3), Νίξινα, Φασούλα 19, Καραμπάτσα 3.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ