ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σκουρτόπουλος: "Τις ομάδες τις χαρακτηρίζει η καρδιά"

Σκουρτόπουλος: "Τις ομάδες τις χαρακτηρίζει η καρδιά"

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δήλωσε ενόψει των αγώνων προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου ότι θεωρεί ότι οι υπάρχοντες παίκτες θα ανταποκριθούν στο καθήκον τους, ενώ τόνισε ότι σέβεται την απόφαση των παικτών του Ολυμπιακού να μην ενσωματωθούν στην ομάδα.

Ο τεχνικός της Εθνικής Ανδρών, Θανάσης Σκουρτόπουλος, θα ήθελε σίγουρα να έχει στην διάθεσή του τους παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού ενόψει των αγώνων των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα σε Μεγάλη Βρετανία και Ισραήλ. Ξέρει όμως ότι πρέπει να πορευτεί με τους παίκτες που έχει και ξεκαθάρισε ότι πιστέυει σε αυτούς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την σύσταση ρου ρόστερ της ομάδας: " Είναι μια Εθνική ομάδα με την ίδια βαρύτητα και σημασία όπως και οι προηγούμενες. Υπάρχουν παιδιά που έχουν παρελθόν στην ομάδα, υπάρχουν παιδιά που έρχονται πραγματικά για πρώτη φορά συνολικά σε επίπεδο Εθνικών. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Τα παιδιά έχουν εξαιρετική εικόνα. Αυτό που ειπράττουμε είναι πάρα πολύ θετικό και είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθούν και με το παραπάνω στο καθήκον τους. Δυστυχώς οι συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να είναι όλα τα παιδιά που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ομάδα. Αυτό δεν είναι θέμα του προπονητή, αλλά είναι ένας θέμα μεταξύ της FIBA και της Ευρωλίγκα που έχει ξεκινήσει και πληγώνει κάποιες χώρες περισσότερο από κάποιες άλλες και ανάμεσα σε αυτές είναι και η Ελλάδα.

Εμείς ως προπονητές δεν μπορούμε να κάνουμε παρέμβαση. Εμείς κάναμε τις κλήσεις μας με βάση την ικανότητα κάποιων παιδιών και την παρουσια τους από την εθνική ομάδα και στην συνέχεια προσθέσαμε παιδιά από το ελληνικό πρωτάθλημα που διακρίνονται από το ελληνικό πρωτάθλημα και από τις μικρές Εθνικές που έχουν δείξει καλά στοιχεία. Υπάρχει ένα πλάνο αν όχι τόσο των συμμετοχών, να μπουν στην εθνική ομάδα να δουν πως λειτουργεί η κατάσταση και οταν θα έρθει η ώρα να διαδεχθούν κάποιους άλλους. Παρουσιάστηκε χθες και ο Μήτογλου, είναι θετικό για εμάς. Είναι εκτός στα παιχνίδια της Ευρωλίγκας και πιστεύω ότι μόνο καλό θα του κάνει. Τα υπόλοιπα παιδιά είναι έτοιμα και η πρώτη εντύπωση έχει κερδηθεί".

Για τους διεθνείς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού και αν έχει ενημέρωση: " Δεν έχω κάτι επίσημο. Προσωπικά, αν εξαιρέσεις μία επαφή που έκανα στην αρχή, όταν σκεφτόμουν τις πρώτες κλήσεις, με τους ανθρώπους των ομάδων δεν έχω κάποια άλλη επαφή, δεν ενημερώθηκα. Για τον Μήτογλου ενημερώθηκα όταν αποφασίστηκε. Τα παιδιά του Ολυμπιακού έχουν κάνει μία τοποθέτηση, είναι σεβαστή, εμείς θέλουμε να ειμαστε πάντα στο 100%. Να ήταν όλα τα παιδιά. Από την στιγμή που υπάρχει αυτή η δυσκολία, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε μπροστά. Είναι δύσκολος ο όμιλος, οι άλλες ομάδες δεν έχουν πληγωθεί όπως εμείς. Και πιστεύω ότι ξεκινάμε με το πιο δύσκολο παιχνίδι. Με μία ομάδα που είναι τρία χρόνια ίδια δομημένη (Αγγλία) και είχε καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πραγματικά η πρώτη εντύπωση είναι εξαιρετική. Και όπως τους είπα, καλό είναι το ιλουστρασιόν περιτύλιγμα, αλλά τις ομάδες τις κάνει η καρδιά. Αν δείξουμε χαρακτήρα και αντιδράσουμε όλα θα πάνε καλά".

Για το αν οι παίκτες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού θα κληθούν για τον δεύτερο αγώνα κόντρα στο Ισραήλ (27/11), αφού δεν θα έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις με τις ομάδες τους: " Η επιλογή θα γίνει από τα 16 παιδιά που είναι εδώ. Στόχος είναι να πάμε με τους 14 που θα ακολουθήσουν και το παιχνίδι στο Ηράκλειο. Ακούγονται διάφορα. Έχετε δει ότι άλλες ομοσπονδίες έχουν κάνει μέχρι και συμφωνίες και με τις ομάδες. Στην δική μας την πλευρά - και όσο εγώ είμαι ενημερωμένος - δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Ίσως θα μπορούσαμε να χειριστούμε όλες οι πλευρές διαφορετικά αυτό το θέμα για το δεύτερο παιχνίδι. Θα μπορούσαμε να έχουμε κάποια παιδιά. Δεν ήταν τόσο μεγάλο το κόστος. Και μην ξεχνάμε ότι αυτό το κόστος θα ήταν υπέρ της Εθνικής ομάδας. Έχει τελειώσει το θέμα. Τα 14 παιδιά που θα επιλεγούν θα ταξιδέχουν στην Αγγλία και μετά κατευθείαν στο Ηράκλειο και είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθούν".

Για το ποιοι παίκτες θα κληθούν στην Εθνική σε περίπτωση πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο: " Τώρα ξεκινάμε την προκριματική φάση. Θέλουμε το μάξιμουμ των νικών, επειδή μεταφέρονται στην επόμενη φάση. Αφού τελειώσουμε και την δεύτερη φάση, τον επόμενο Φεβρουάριο, υπάρχουν δύο παιχνίδια τον Ιούνιο και άλλα δύο τον Σεπτέμβριο, που μπορεί η ομάδα να παραταχθεί με φουλ ρόστερ. Εκεί πάλι θα έχουμε κάποιες επαφές. Είναι δύσκολη περίπτωση σε πολύ δύσκολη εποχή. Όλοι οι παίκτες παλεύουν για ένα συμβόλαιο στην Ευρωλίγκα. Είναι σεβαστό να υπάρχει άγχος και πίεση. Τα παιδιά θέλουμε να είναι υγιή για να προσφέρουν στην Εθνική και στις ομάδες τους. Όλα τα άλλα προβλήματα με καλή διάθεση μπορούν να λυθούν, αρκεί κάποιος να κάνει ένα βήμα πίσω. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε τους παίκτες στη μέση. Είναι και ο Κώστας Σλούκας, της Φενέρμπαχτσε, που είναι μεγάλο κεφάλαιο για την Εθνική και μεγάλη απουσία ταυτόχρονα. Όταν με το καλό και αν καταφέρουμε να φτάσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, οι κλήσεις θα είναι αντιπροσωπευτικές όλων όσων έχουν συμβεί. Και βέβαια θα υπάρχουν παίκτες με την αξία που θα πάνε, αλλά και κάποια παιδιά από αυτά που κάνουν τη μεγάλη προσπάθεια τώρα θα αμειφθούν με την παρουσία τους. Οι 12 θέσεις είναι αρκετές, χωράνε τους πάντες".

Για το αν μπορούμε να γίνουμε ομάδα: " Ομάδα με την έννοια της προπονητικής είναι δύσκολο να γίνουμε. Έχω επιλέξει παίκτες που έχουμε κοινή κουλούρα. Ήδη έχουμε βάλει κάποια πράγματα. Αυτό που με ευχαριστεί είναι ότι η διάθεση όλων μου δημιουργεί την εντύπωση ότι θα γίνει κάτι καλό. Δεν γίνεται να θεωρούμε τους Βρετανούς κορυφαίους μπασκετμπολίστες και να θεωρούμε τον Βασιλόπουλο, που έχει παίξει σε Παγκόσμια πρωταθλήματα, παίκτη δεύτερης διαλογής".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ