ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σκουρτόπουλος: "Επιβράβευση τα χαμόγελα στα πρόσωπα των παικτών"

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Όμορφα συναισθήματα άφησε στον Θανάση Σκουρτόπουλο το πρώτο "παράθυρο" των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ του 2019. Διαβάστε τι δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής στον Sport24 Radio 103,3.

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας, Θανάσης Σκουρτόπουλος, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και τους Δημήτρη Κωνσταντινίδη, Σπύρο Καβαλιεράτο, Αλέξανδρο Λοθάνο μετά τη δεύτερη νίκη στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 με αντίπαλο το Ισραήλ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την εικόνα της ομάδας:" Είχαμε τρεις επιπλέον μέρες δουλειάς. Το Σάββατο περάσαμε μεγάλη ταλαιπωρία. Ξεκουραστήκαμε και όλα πήγαν καλά. Με τον ερχομό του Καλάθη, που είναι ο άνθρωπος που κάνει το κουμάντο, βάλαμε κάποια πιο συγκεκριμένα κομμάτια στο παιχνίδι μας. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν πολύ καλά με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά. Στην πορεία βρήκαμε λύσεις με το πάσινγκ γκέιμ και ξεπεράσαμε τα λάθη που κάναμε στο τρανζίσιον. Ήταν μια εξαιρετική εμφάνιση για μια ομάδα που χτίστηκε σε επτά βράδια και κέρδισε και τα δύο παιχνίδια"

Για τη συνέχεια:" Σίγουρα είμαστε πιο ήρεμοι. Έχουμε εικόνα για το τι χρειάζεται να γίνει, αφού δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ήμασταν στο άγνωστο. Λειτουργήσαμε καλά και ευχαριστώ τα παιδιά. Η μεγαλύτερη επιβράβευση είναι τα χαμόγελα στο πρόσωπό τους. Το ελληνικό μπάσκετ έχει μεγάλος βάθος. Δεν είναι μόνο τα παιδιά της Ευρωλίγκα, υπάρχουν και τα υπόλοιπα παιδιά. Είναι η χρυσή φουρνιά της Εθνικής Νέων Ανδρών. Υπάρχει μια μεγάλη δεξαμενή και πρέπει να βρούμε τις σωστές ισορροπίες. Τους θέλουμε όλους για να έχουμε ένα ισχυρό ρόστερ και να υπάρχει βέβαια καλή διάθεση, ώστε να πανηγυρίσουμε μια άνετη φάση στον όμιλο και να δούμε μετά τη συνέχεια"

Για τη δεξαμενή των παικτών:" Εμείς αφήσαμε έξω τους Μήτογλου και Κατσίβελη. Αδικήσαμε αυτούς και βάλαμε κάποιους άλλους. Αν δεν βάζαμε τον Σαλούστρο ή τον Μαυροειδή, παιδιά που προσέφεραν και αυτά, θα αδικούσαμε κάποιους άλλους. Η ομάδα είναι δούναι και λαβείν. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι όλες οι αποφάσεις γίνονται αποδεκτές και δεν υπάρχουν γκριμάτσες και όλοι μπαίνουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να πανηγυρίσουν με την καρδιά τους"

Για την απόφαση του Σάσα Τζόρτζεβιτς να μη χρησιμοποιήσει τους παίκτες του Ερυθρού Αστέρα:" Ο Τζόρτζεβιτς ξέρει καλύτερα τι γίνεται στη Σερβία. Τον εκτιμώ ιδιαίτερα. Εμείς δεν έχουμε τέτοιους προβληματισμούς. Η πόρτα μας είναι ανοικτή για όλους. Η ομοσπονδία είναι η μήτρα του ελληνικού μπάσκετ. Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά, όχι μόνο του Παναθηναϊκού, αλλά και της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ και του Άρη για την προσπάθειά τους. Οι Σάκοτα και Μαργαρίτης ήταν τραυματίες και έπαιξαν με αυταπάρνηση, όσο τους ζητήθηκε. Κάθε φορά θα καλούμε αυτούς που πιστεύουμε ότι μπορούν να συγκροτήσουν ένα ισχυρό σύνολο".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ