ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

"Σε πολύ υψηλό ποσοστό ετοιμότητας"

"Σε πολύ υψηλό ποσοστό ετοιμότητας"
INTIME SPORTS

Η Εθνική κυριάρχησε κατά κράτος της Τουρκίας και δη στο δεύτερο ημίχρονο (70-56), με τον Φώτη Κατσικάρη να εξηγεί τι κρατά και τι πρέπει να διορθωθεί άμεσα. Μετά το ματς της Παρασκευής (22/8) θα βγει η 12άδα.

Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Για αυτό και ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε για την άμυνα ζώνης που έπαιξε η Τουρκία και προβλημάτισε την Εθνική, μετά το τέλος του 70-56. " Η άμυνα που έπαιξε η Τουρκία, αυτή τη ζώνη που έπαιζε πολύ ψηλά και μας καθυστερούσε στην επίθεση. Ήταν κάτι που δεν είχαμε συναντήσει στα προηγούμενα φιλικά, είναι ένα από τα κέρδη μας. Γιατί τώρα μπορούμε να δούμε πώς θα το φτιάξουμε", είπε χαρακτηριστικά.

Σαφώς και δήλωσε " πολύ ικανοποιημένος", γιατί όπως εξήγησε " παρ' όλο που μας σταμάτησαν το ρυθμό και είχαμε πρόβλημα στην εκτέλεση, η άμυνα συνέχισε να είναι εκεί και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Στο β' μέρος ήμασταν καλύτεροι στην ενέργεια και στα ριμπάουντ".

Σε ό,τι αφορά την... πρώτη του Καλάθη (έληξε η τιμωρία του και είχε για πρώτη φορά δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνα), θύμισε ότι " ο Νικ ψάχνει το ρυθμό του. Είναι σημαντικός παίκτης. Εκανε σημαντική δουλειά. Περιμένουμε στο επόμενο ματς να είναι καλύτερος. Αντιμετώπισε κάποιες δυσκολίες, αλλά είναι πανέξυπνος παίκτης και θα προσαρμοστεί σε αυτό που ζητάμε". Εν κατακλείδι "είμαστε σε πολύ υψηλό ποσοστό ετοιμότητας, σε αυτά που έχουμε δουλέψει. Τώρα χρειάζεται μια προσαρμογή, να τακτοποιήσουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες που είναι σημαντικές".

Σε ερώτηση για τον Ίαν Βουγιούκα, απάντησε πως "είχε έναν δύσκολο τραυματισμό και χρειαζόταν περισσότερο χρόνο, γιατί είναι βαρύ κορμί. Τον πιστέψαμε γιατί ξέρουμε ότι έχει ταλέντο. Αν νιώσει καλά το σώμα του και έχει καλά πατήματα μπορεί να μας βοηθήσει. Παιχνίδι με παιχνίδι είναι καλύτερος, όχι μόνο στην επίθεση, αλλά και στα ριμπάουντ και στην άμυνα. Είναι πολύ θετικό γιατί θα τον χρειαστούμε".

Φυσικά και τον ξαναρώτησαν για τον Αντετοκούνμπο, για να πει " είναι πρωτόγνωρο για μας να εμφανιστεί ένα παιδί και τόσο σύντομα να παίξει στο ΝΒΑ και την Ανδρών. Χρειάζεται μια ιδιαίτερη μεταχείριση και στο παρκέ και στις προπονήσεις… παντού. Χρειάζεται προσοχή. Είναι ένα παιδί που δίνει τόσο μεγάλη ενέργεια στην ομάδα όταν είναι στο γήπεδο κι όταν ανοίγει τα χέρια του. Βοηθά πολύ στην άμυνα, στο ανοιχτό γήπεδο και έχει πολλά συν. Το θετικό είναι πως δεν πρέπει να σκοράρει, αλλά γνωρίζει πως η ομάδα χρειάζεται την ενέργειά του και οτιδήποτε παραπάνω θα είναι θετικό".

Ευχαρίστησε τον κόσμο που βρέθηκε στο πλευρό της ομάδας, σε μια και μοναδική εμφάνιση πριν το ταξίδι στην Ισπανία και υποσχέθηκε " να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ