ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ροντρίγκεθ: "Το καλύτερο δώρο από την Ελλάδα!"

Ροντρίγκεθ: "Το καλύτερο δώρο από την Ελλάδα!"

Ο άλλοτε διεθνής Ισπανός γκαρντ - φόργουορντ Μπέρνι Ροντρίγκεθ μιλάει στο Sport24.gr για τον σημερινό (15/9, 19:30) προημιτελικό, θυμάται το ενθύμιο που κράτησε από τον τελικό της Ιαπωνίας ενώ εξηγεί το... φαινόμενο Γκασόλ (VIDEO).

Ο Μπέρνι Ροντρίγκεθ ανήκει στην "χρυσή" ισπανική γενιά του '80 , εκείνη που συστήθηκε για πρώτη φορά στο Μουντομπάσκετ Νέων του 1999 κι εν συνεχεία έφτασε ως την κορυφή του κόσμου.

Ο 35χρονος άλλοτε διεθνής γκαρντ - φόργουορντ της Σεβίλλης κατέκτησε τρία μετάλλια σε τρεις συνεχείς και διαφορετικές διοργανώσεις με τη "φούρια ρόχα"!

Χρυσό στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας (2006), ασημένιο στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας (2007) και ασημένιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (2008) ενώ έχει αντιμετωπίσει ουκ ολίγες φορές την Εθνική Ελλάδας.

Πλέον εξηγεί στο Sport24.gr ότι η ελληνική ομάδα αξίζει σεβασμό και δίνει τα προγνωστικά του για τον σπουδαίο προημιτελικό στο "Pierre Mauroy".

Μπορούμε να συγκρίνουμε τη φετινή έκδοση της Ισπανίας με εκείνες των περασμένων χρόνων που κατέκτησαν μετάλλια σε Ευρωμπάσκετ, Μουντομπάσκετ και Ολυμπιακούς Αγώνες;

"Η καλύτερη ομάδα, σε κάθε περίπτωση, είναι εκείνη που κερδίζει τελικούς και κατακτά τίτλους. Σίγουρα φέτος τα πράγματα είναι δύσκολα ωστόσο η εθνική Ισπανίας έχει το ίδιο πνεύμα! Έχει την αυτοπεποίθηση έπειτα από τις επιτυχίες των τελευταίων χρόνων και θέλει να κερδίζει ενώ οι διεθνείς παίκτες απολαμβάνουν να παίζουν για την Ισπανία. Σίγουρα πρόκειται για εντελώς διαφορετικές ομάδες όμως, όπως είπα και πριν, το πνεύμα είναι το ίδιο".

Στα 35 του χρόνια, ο Πάου Γκασόλ είναι ο ηγέτης της Ισπανίας. Πως εξηγείς αυτά που κάνει στο γήπεδο;

"Πραγματικά, ο Πάου κάνει απίστευτα πράγματα! Μεγαλώνει και πρέπει να προσέχει το σώμα του ωστόσο λατρεύει το μπάσκετ και την εθνική ομάδα. Θεωρητικά, λοιπόν, βρίσκεται στη φάση της καριέρας του που πρέπει να μειώσει λίγο τον ρυθμό αλλά αυτά που κάνει είναι ασύλληπτα! Είναι 35 χρονών όμως βρίσκεται στο πιο υψηλό επίπεδο, σωματικά και πνευματικά. Όσο μεγαλώνει, γίνεται καλύτερος! Το ίδιο ισχύει και με τον Φελίπε Ρέγιες".

Ροντρίγκεθ: "Το καλύτερο δώρο από την Ελλάδα!"

Φαίνεται, λοιπόν, πως η γενιά του '80 το 'χει ακόμα, έτσι;

"Έτσι φαίνεται (γέλια). Ξέρεις, η δέσμευση στην εθνική Ισπανίας είναι εδώ και πολλά χρόνια τεράστια, αλλά πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε πως υπάρχουν παίκτες οι οποίοι αγαπούν την εθνική".

Τι έχουμε δει, μέχρι στιγμής, από την Ισπανία σε αυτό το Ευρωμπάσκετ; Πιστεύεις ότι έχει πιάσει το πικ της απόδοσής της;

"Είναι αλήθεια ότι η Ισπανία αντιμετώπισε αδύναμους αντιπάλους στα φιλικά προετοιμασίας. Ξεκίνησε με ήττα από τη Σερβία, έχασε κι από την Ιταλία στον όμιλο όμως στόχος της ομάδας είναι να παρουσιάζει βελτίωση κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Πλέον βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τα πρώτα παιχνίδια και δουλεύει σκληρά για να κάνει μια καλή πορεία στο Ευρωμπάσκετ".

Η γνώμη σου για την Ελλάδα και το σημερινό παιχνίδι;

"Η Ελλάδα είναι μια ομάδα που αξίζει τον σεβασμό. Ένα σύνολο που στηρίζεται σε 7-8 έμπειρους παίκτες. Έχει κάνει ένα πολύ καλό τουρνουά μέχρι στιγμής. Τώρα όσον αφορά τους παίκτες, ο Σπανούλης πάντα μου άρεσε ενώ ο Αντετοκούνμπο μπορεί να κάνει τη διαφορά. Θα δούμε ένα σπουδαίο παιχνίδι".

Αντιμετώπισες πολλές φορές την Ελλάδα στο παρελθόν. Ποιο παιχνίδι θα σου μείνει αξέχαστο;

"Νομίζω παίξαμε πολλούς αγώνες, επομένως έχω σίγουρα πράγματα να θυμάμαι! Τα παιχνίδια μας με την Ελλάδα ήταν πάντα μάχες! Η βελόνα ήταν στο... κόκκινο σε αυτά τα ματς, ξέραμε ότι είχαμε απέναντί μας ένα πολύ δυνατό σύνολο, που παίζει με καρδιά. Σίγουρα δεν θα ξεχάσω ποτέ τον τελικό στην Ιαπωνία. Ήταν κάτι τέλειο για εμάς. Σκέψου ότι έχω την μπάλα εκείνου του τελικού στο σπίτι μου! Νομίζω πως ήταν το καλύτερο δώρο!".

Πως αντιμετωπίζουν οι Ισπανοί τον συγκεκριμένο αγώνα, με δεδομένο ότι προηγήθηκε η αποτυχία στο περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο;

"Ό,τι συνέβη πέρσι ήταν μια απογοήτευση. Θέλαμε να κερδίσουμε τον τίτλο και να μοιραστούμε αυτές τις στιγμές μαζί με τους φιλάθλους μας. Πλέον το ζητούμενο είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες κι αυτό που έγινε στη Μαδρίτη είναι ένα έξτρα κίνητρο για εμάς. Η Ελλάδα είναι ένας δυνατός αντίπαλος. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα αν δεν προσπαθήσεις σκληρά απέναντί τους".

Τα προγνωστικά σου για σήμερα;

"Δύσκολο παιχνίδι. Πολύ δύσκολο... Νομίζω ότι θα πάει σε χαμηλό σκορ και θα κερδίσει η Ισπανία".

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Gigantes del Basket

Twitter: Giannis_Stavr

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ