ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

"Πρότυπό μου ο Διαμαντίδης"

"Πρότυπό μου ο Διαμαντίδης"

Μπορεί η θέση του να είναι σμολ φόργουορντ ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει τον Δημήτρη Σιόλογκα, από τους άτυχους της Εθνικής Νέων Ανδρών, να έχει για πρότυπό του έναν "εγκέφαλο". Τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ο Δημήτρης Σιόλογκας επέλεξε να έχει για πρότυπό του έναν συνονόματό του. Τον Δημήτρη Διαμαντίδη όπως τόνισε στο Sport24.gr παρά το γεγονός ότι αγωνίζονται στην ίδια θέση. Εκείνος σμολ φόργουορντ και ο 3D πλέι μέικερ.

Πρότυπο ακόμη και στο νούμερο της φανέλας αφού το αγαπημένο του είναι το 13 αλλά το ότι το αποχωρίστηκε στο προ ημερών Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε στην Κρήτη είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Να υποστεί διάστρεμμα Β΄ βαθμού στον αριστερό του αστράγαλο στο πρώτο από τα νοκ άουτ παιχνίδια με την Κροατία.

Ο διεθνής φόργουορντ από την Γέφυρα Θεσσαλονίκης μίλησε στο Sprot24.gr για την πορεία της Εθνικής στο προ ημερών Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε στην Κρήτη, το πρότυπό του αλλά και τα δικά του μελλοντικά σχέδια αν και ανήκει στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη.

" Αν ήμασταν όλοι μαζί αλλά και υγιείς χωρίς δηλαδή τους τραυματισμούς που είχαμε να αντιμετωπίσουμε είμαι σίγουρος ότι θα είχαμε μεγάλες πιθανότητες για ένα μετάλλιο. Κι αυτό γιατί η ομάδα μας διέθετε παίκτες με ταλέντο και για αυτό έφθασε στην 6η θέση. Μία θέση που αποτελεί υπέρβαση δεδομένων των τραυματισμών που είχαμε από νωρίς και σχεδόν μέχρι το τελευταίο μας παιχνίδι", ήταν το πρώτο σχόλιο του Σιόλογκα όσον αφορά την πορεία της Εθνικής Νέων Ανδρών.

Κι όσο επί προσωπικού είπε: "Ήταν ένα τουρνουά που μας γέμισε όλους εμπειρίες για το μέλλον όπως και εμένα που δεν σου κρύβω ότι δεν περίμενα να ήμουνα στην τελική δωδεκάδα", ενώ όσον αφορά το σχόλιό του περί ταλέντο στην ομάδα τόνισε: " Υπήρχε ταλέντο και ατομικά αλλά και ομαδικά γιατί όλοι μας φροντίσαμε να βάλουμε την ομάδα πάνω από το εγώ μας".

Για το ποια ήττα τον πλήγωσε περισσότερο σχολίασε: " Θεωρώ ότι στην Α΄ φάση μας στοίχισε η ήττα που κάναμε στο τέλος από την Αγγλία γιατί αν την είχαμε αποφύγει θα είχαμε έναν πιο βατό αντίπαλο στην επόμενη φάση. Σε ένα παιχνίδι όπου δεν είχαμε καλές επιλογές στην άμυνα αλλά και στην επίθεση. Κι όσο για τον επόμενο γύρο στο παιχνίδι που δώσαμε με την Ισπανία πληρώσαμε τις δυο κακές μας άμυνες στο τέλος".

Ο Σιόλογκας στάθηκε ιδιαίτερα στο άτυχο εκτός από την Εθνική μας και για τον ίδιο πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι με την Κροατία υποστηρίζοντας: " Ήταν μία ομάδα στα μέτρα μας αλλά δεν ήμασταν καλοί επιθετικά. Σε αντίθεση με τους Κροάτες που ήταν πολύ εύστοχοι κάνοντας το καλύτερό τους παιχνίδι με αποτέλεσμα να αποκλειστούμε".

Σε ένα παιχνίδι όπου πρόσθεσε το όνομά του στους τραυματίες της ομάδας του Κώστα Μίσσα υποστηρίζοντας: " Είναι αλήθεια ότι με επηρέασε όπως και οι άλλοι που είχανε προηγηθεί την ομάδα".

Για την παρουσία του στην τελική 12άδα της αποστολής δεν έκρυψε πως: " Ήταν κάτι που δεν το περίμενα. Ωστόσο αυτό που μπορώ να πω είναι ότι όλα τα παιδιά είχανε που ήταν στην τελική αποστολή το αξίζανε και είχανε κάτι το ξεχωριστό. Επί προσωπικού έχω να πω ότι πριν ακόμη από τον τραυματισμό μου μπορούσα να δώσω περισσότερα. Πλέον αξίζουνε σε όλους μας συγχαρητήρια και το σίγουρο είναι ότι όλοι μας αξίζουμε προσοχής και ευκαιριών αφού δείξαμε ότι έχουμε πολύ ταλέντο".

Για τον κόουτς της Εθνικής Νέων Ανδρών τον Κώστα Μίσσα ο Σιόλογκας μόνο καλά λόγια είχε να πει: " Καταρχήν θα ήθελα να τον ευχαριστήσω που με εμπιστεύτηκε. Θα έλεγα πως ο χαρακτηρισμός του «Στρατηγός» του ταιριάζει απόλυτα σύμφωνα με τον τρόπο που χειρίζεται την ομάδα με τον χαρακτήρα του".

Για το δικό του μπασκετικό πρότυπο δεν έκρυψε πως: " Είναι ο Διαμαντίδης. Είναι το πρότυπό μου από μικρός και προσπαθώ να βάλω στο παιχνίδι μου χαρακτηριστικά του δικού του παρά το γεγονός ότι δεν παίζουμε στην ίδια θέση. Ακόμη και το 13 που επιλέγω να φοράω μόνο τυχαίο δεν είναι. Το είχα και στον Ηρακλή φέτος και θα το είχα και στην Εθνική αλλά τελικά το πήρε ο Αγραβάνης κι εγώ επέλεξα το 10".

Τέλος όσον αφορά την νέα χρονιά μετά την περσινή του εμπειρία που είχε στον Ηρακλή και το πρωτάθλημα της Α2 επισήμανε: " Ήταν μία πολύ καλή χρονιά για εμένα που με βοήθησε να κερδίσω εμπειρίες και να καταλήξω να είμαι στην αποστολή της Εθνικής Νέων Ανδρών στην τελική φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι θα με βοηθήσει να κάνω το επόμενο βήμα στην καριέρα μου. Ανήκω στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη από όπου είχα δοθεί δανεικός στον Ηρακλή και πλέον βρίσκομαι εκτός από το στάδιο της αποθεραπείας μου μετά το διάστρεμμα που υπέστη στο νοκ άουτ παιχνίδι με την Κροατία σε αναζήτηση της επόμενης ομάδας μου".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ