ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Όνειρο το ντεμπούτο στους Ολυμπιακούς

Όνειρο το ντεμπούτο στους Ολυμπιακούς

Θεωρείται μία από τις πιο ταλαντούχες αφρικανικές ομάδες κι ελπίζει να πάρει για πρώτη φορά το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το Sport24.gr αναλύει τη Νιγηρία...

Η Νιγηρία για πρώτη φορά στην ιστορία της θα αγωνιστεί σε ένα προολυμπιακό τουρνουά με όνειρο την κατάκτηση ενός εισιτηρίου που οδηγεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Στο Παναφρικανικό πρωτάθλημα του 2011 τερμάτισε στην 3η θέση με 6 νίκες και μία μοναδική ήττα και θα παλέψει για να πάρει το εισιτήριο που θα της δώσει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Λονδίνο.

Στον όμιλο, θα ανταγωνιστεί τη διοργανώτρια Βενεζουέλα και το φαβορί Λιθουανία, με την ελπίδα να αφήσει τη μία εκτός συνέχειας της διοργάνωσης και να προκριθεί στα χιαστί ματς, όπου όλα μπορούν να γίνουν.

Είναι χαρακτηριστικό δε ότι η Νιγηρία ξεκίνησε την προετοιμασία της για το προολυμπιακό τουρνουά από τον περασμένο Απρίλιο, προκειμένου να βρεθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση την εβδομάδα 2-8 Ιουλίου.

Μεγάλο πλήγμα για την ομάδα του Αγιοντέλε Μπακαρέ είναι ότι δεν θα έχει στο ρόστερ του τον 35χρονο πλέον Ίμε Ουντόκα ο οποίος αποτέλεσε τη μεγάλη δύναμη της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Απώλεια κι η απουσία του Ακινγκμπάλα της ΛεΜάν.

Ο Ντέρικ Ομπασοάν είναι το μεγάλο αστέρι της ομάδας, έχοντας κατά μέσο όρο 16,6 πόντους στο περασμένο Παναφρικανικό πρωτάθλημα του 2011. Στο ρόστερ υπάρχουν παίκτες με μεγάλη εμπειρία από ξένα πρωταθλήματα, ακόμη κι από το ΝΒΑ όπως ο Ίκε Ντιόγκου, που είχε κάνει καλό όνομα στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, αλλά κι ο Αλ Φαρούκ Αμινού των Νιου Ορλίνς Χόρνετς.

Υπάρχει ακόμη ο αθλητικός Κόκο Άρτσιμπονγκ, παίκτης με θητεία στην Ευρωλίγκα, που αγωνίζεται πλέον στο γερμανικό πρωτάθλημα όπως κι ο Εκένε Ιμπέκουε. Στην Ισπανία αγωνίζεται ο Ομπασοχάν (Μπανταλόνα), στο Βέλγιο ο Νταγκοντούρο και στη Γαλλία ο Αλαντέ Αμινού.

Ο πιο έμπειρος παίκτης δεν είναι άλλος από τον Ολούμιντε Ουγιεντέζι, πρωταθλητής κολεγιακού πρωταθλήματος με το Μίσιγκαν Στέιτ και νυν παίκτης του κινεζικού πρωταθλήματος.

Το ρόστερ:

Όνομα Ηλικία Ύψος
Άντονι Σκιν 29 1.91
Ικένε Ιμπέκουε 27 2.06
Ίκε Ντιόγκου 29 2.08
Αλ Φαρούκ Αμινού 22 2.06
Αντέ Νταγκουντούρο 26 1.95
Τσάμπερλεν Ογκούτσι 26 1.98
Κόκο Άρτσιμπονγκ 31 2.06
Ρίτσαρντ Ορούσε 25 1.93
Ολουμίντε Ογιεντέζι 31 2.08
Εγίκε Ογκμποάγια 27 2.06
Αλαντέ Αμινού 25 2.10
Ντέρικ Ομπασοχάν 31 1.98
TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ