ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Οι 12 μονομάχοι του προολυμπιακού τουρνουά

Οι 12 μονομάχοι του προολυμπιακού τουρνουά

Ξεκινάει την Δευτέρα (2/7) το προολυμπιακό τουρνουά στο Καράκας της Βενεζουέλας με τους 12 "μονομάχους" να παλεύουν για τα 3 εισιτήρια που οδηγούν στο Λονδίνο! Το Sport24.gr αναλύει κάθε ομάδα ξεχωριστά...

Για μία εβδομάδα 12 παγκόσμιες δυνάμεις του μπάσκετ θα αναμετρηθούν με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Η Εθνική μας ομάδα βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές κι ελπίζει να καταφέρει να πάρει το ένα από τα τρία εισιτήρια με προορισμό το Λονδίνο. Οι τρεις τελευταίες θέσεις θα κληρώσουν μέχρι την ερχόμενη Κυριακή (8/7).

Σε μία χώρα με ιδιαιτερότητες όπως είναι η Βενεζουέλα, οι 12 ομάδες από όλες τις ηπείρους θα έχουν μία ακόμα ευκαιρία για να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στην κορυφαία διοργάνωσης της τετραετίας.

Πολλά είναι τα φαβορί για να κατακτήσουν τα τρία εισιτήρια, όπως για παράδειγμα η Λιθουανία, η Ρωσία αλλά και η Εθνική μας ομάδα που με τον Ηλία Ζούρο στον πάγκο της θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της για 4η φορά στην ιστορία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι 12 ομάδες είναι χωρισμένες σε 4 ομίλους των τριών ομάδων και στη β' φάση περνούν οι δύο πρώτοι, ενώ στη συνέχεια δίνουν τρία νοκ άουτ παιχνίδια.

Αναλυτικά, οι τέσσερις όμιλοι και τα αφιερώματα που ετοίμασε το Sport24.gr για την κάθε ομάδα ξεχωριστά:

Α' όμιλος:

Ελλάδα

Ιορδανία

Πουέρτο Ρίκο

Β' όμιλος

Λιθουανία

Νιγηρία

Βενεζουέλα

Γ' όμιλος

Δομινικανή Δημοκρατία

Κορέα

Ρωσία

Δ' όμιλος

Αγκόλα

Σκόπια

Νέα Ζηλανδία

TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ