ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ο Μπαρέα, ο Αρόγιο και οι άλλοι...

Ο Μπαρέα, ο Αρόγιο και οι άλλοι...

Το Πουέρτο Ρίκο αναζητά την 10η συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας επιστρατεύσει όλα του τα αστέρια. Το Sport24.gr αναλύει...

Ένας εκ των δύο αντιπάλων τη Εθνικής ομάδας στο προολυμπιακό τουρνουά της Βενεζουέλας θα είναι το Πούερτο Ρίκο. Μία ομάδα έμπειρη, με πολλές παρουσίες και πολύ καλά πλασαρίσματα.

Το Πουέρτο Ρίκο θα προσπαθήσει να πάρει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς για 10η φορά στην ιστορία του, έχοντας όλα τα αστέρια του στο ρόστερ.

Στο Παναμερικανικό πρωτάθλημα του 2011 έχασε στο καλάθι από την Αργεντινή μετά το άστοχο σουτ του Μπαρέα στο τέλος και πλέον έχει μία δεύτερη ευκαιρία για να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το 2008 απουσίασε από την κορυφαία διοργάνωση, όμως στην Αθήνα το 2004 κατέκτησε την 6η θέση, πίσω από την Εθνική μας ομάδα.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα μαχητική ομάδα που διαθέτει ένα δυνατό και αξιόλογο ρόστερ, το οποίο κέρδισε όλα τα φιλικά παιχνίδια που έδωσε. Πλην των μεγάλων αστεριών, του Χουάν Χοσέ Μπαρέα που τελείωσε τη σεζόν με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς και του Κάρλος Αρόγιο που πήρε τα πάντα με τη Μπεσίκτας, υπάρχουν επίσης κι άλλοι φιλόδοξοι αθλητές που θέλουν να βρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όπως, για παράδειγμα, ο φόργουορντ Ρενάλντο Μπάλκμαν, αλλά και ο σέντερ της ομάδας Ντάνιελ Σαντιάγκο, στους οποίους στηρίζει πολλά ο πολύπειρος Φλορ Μελέντεζ που πήρε το βάπτισμα του πυρός το 1967 ως προπονητής και συνεχίζει ασταμάτητα μέχρι σήμερα.

Από τα γνωστά ονόματα είναι κι ο Ντέιβιντ Χουέρτας που έπαιξε πρόπερσι στο Μαρούσι και διακρίθηκε για το μακρινό του σουτ. Δεν πρέπει να υποτιμά κανείς και τον άλλοτε ΝΒΑερ Ρίκι Σάντσεζ, που αποτελεί μια πολύ καλή λύση στο "4" και στο "5".

Με δεδομένο ότι βρίσκεται στον α' όμιλο μαζί με την Εθνική μας ομάδα και την Ιορδανία, έχει τα φόντα να προκριθεί στα χιαστί ματς κι απ' εκεί κι έπειτα τα πάντα είναι ανοικτά.

Το ρόστερ:

Όνομα Ηλικία Ύψος
Χουάν Χοσέ Μπαρέα 28 1,80
Κάρλος Αρόγιο 33 1.85
Ντέιβιντ Χουέρτας 25 1.96
Μάικ Ροζάριο 22 1.90
Αντρές Ροντρίγκεζ 31 1.84
Αλεξάντερ Φράνκλιν 24 1.96
Άλεξ Γκαλίντο 27 2.00
Ρίκι Σάντσεζ 25 2.13
Νέιθαν Πίβι 27 2.03
Ρενάλντο Μπάλκμαν 28 2.02
Πίτερ Τζον Ράμος 27 2.22
Ντάνιελ Σαντιάγκο 36 2.16

TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ