ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πρίντεζης: "Μπορούμε να προκριθούμε, αρκεί να το δείξουμε"

ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ÓËÏÂÅÍÉÁ - ÅËËÁÄÁ / EUROBASKET 2017 / SLOVENIA - GREECE (EUROKINISSI)
ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ÓËÏÂÅÍÉÁ - ÅËËÁÄÁ / EUROBASKET 2017 / SLOVENIA - GREECE (EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Πρίντεζης στη Media Day της Εθνικής ομάδας πριν τον αυριανό (5/9, 20:00) αγώνα με την Φινλανδία έδειξε ότι εκείνος και οι διεθνείς μας είναι έτοιμοι, για την μεγάλη μάχη, μέσα σε ένα κατάμεστο γήπεδο.

Ο Γιώργος Πρίντεζης διέκρινε βελτίωση στην εικόνα της Εθνικής στο ματς με την Σλοβενία, όμως εξήγησε πως αυτό δεν είναι αρκετό. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού στάθηκε στη βελτίωση που δείχνει η εθνική, ωστόσο σχολίασε ότι θα πρέπει να προσθέσει σκληρότητα στο παιχνίδι της.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΕΛΣΙΝΚΙ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΛΛΟΣ

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον αγώνα με τη Φινλανδία: "Προερχόμαστε από δύο παιχνίδια που χάσαμε. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό μας έχει πεισμώσει. Αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τη Φινλανδία και μετά με την Πολωνία θα δώσουμε τα πάντα για τη νίκη και την πρόκριση".

Για την ήττα από τη Σλοβενία και τις συγκρίσεις που γίνονται με ομάδες του παρελθόντος: "Ίσως είναι και κακό να υπάρχουν και συγκρίσεις με τις ομάδες του παρελθόντος. Θυμάμαι και τον εαυτό μου τα προηγούμενα χρόνια που λέγαμε να έρθει η επόμενη φουρνιά και να δώσει κάτι άλλο. Κακά τα ψέματα ο κόσμος αγαπάει αυτή την ομάδα, το λαμβάνουμε αυτό. Οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες. Όμως κι εμείς δε θέλουμε να χάνουμε. Δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και το πιο σημαντικό είναι αυτό, να μην φοβάσαι να χάσεις, αλλά να παίζεις και να δίνεις το 100% και να φύγεις με το κεφάλι ψηλά".

Για τις προσδοκίες από εδώ και πέρα στη διοργάνωση: "Έχουμε το ταλέντο να τα καταφέρουμε και μπορούμε. Και με τη Σλοβενία βελτιωθήκαμε όσο περνούσε ο χρόνος και τα λεπτά και ήμασταν ακόμα καλύτεροι σε σχέση με τον αγώνα με τη Γαλλία. Εννοείται ότι πιστεύω πως μπορούμε να προκριθούμε, αρκεί να το δείξουμε αυτό".

Για το τι έδειξε η "κατασκοπεία" ενόψει του αγώνα με τη Φινλανδία: "Είναι μία ομάδα που παίζει με μεγάλη ενέργεια. Έχει τον Μάρκανεν που έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να πρωταγωνιστήσει στο ΝΒΑ, έχει παίκτες έμπειρους όπως ο Κόπονεν. Παίζουν στο γήπεδο τους και παίρνουν πολύ ενέργεια. Παίζουν τα παιχνίδια τους στον πόντο και χρειάζεται να δείξουμε πολύ προσοχή".

Για την επόμενη φάση της διοργάνωσης και τους νοκ άουτ αγώνες: "Δεν μπαίνω στη διαδικασία να το σκεφτώ αυτό. Δεν θέλω να χαρώ ή να απογοητευτώ. Κοιτάω το επόμενο παιχνίδι με τη Φινλανδία και το αμέσως επόμενο με την Πολωνία".

Για το τι κρατάει η εθνική από τις δύο σερί ήττες: "Στο τέλος του αγώνα με τη Γαλλία κρατάμε την αντίδραση. Ένα χαμένο παιχνίδι καταφέραμε και το γυρίσαμε. Με τη Σλοβενία δεν είχαμε καθαρό μυαλό στο τέλος για να κερδίσουμε ένα δικό μας παιχνίδι. Πιστεύω βελτιωθήκαμε, αλλά δεν ξέρω αν φτάνει αυτό. Χρειαζόμαστε προετοιμασία ατομική και ομαδική".

Για το γεγονός ότι το γήπεδο θα είναι κατάμεστο: "Είμαστε έμπειρη ομάδα και δεν θα μας επηρεάσει αρνητικά ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Θέλουμε να είναι γεμάτο το γήπεδο, για να έχουμε ένα ακόμα κίνητρο".

Για το αν η ομάδα δείχνει τα επίπεδα σκληρότητας που πρέπει: "Επειδή είμαι ρεαλιστής και λέω τα πράγματα όπως είναι μπορεί ένα νοκ άουτ παιχνίδι να σου αλλάξει την ψυχολογία και να πας μέχρι τέλους, αλλά σε επίπεδα σκληρότητας δεν είμαστε στο επίπεδο που θέλουμε. Χρειαζόμαστε κι άλλο".

Για την κριτική που γίνεται στην εθνική: "Η ομάδα δέχεται κριτική για την απόδοση μας με την κανονική ομάδα. Δεν έχεις οκτώ μήνες μπροστά για να βελτιωθείς. Όσες ομάδες έχουν λίγη αθλητικότητα παραπάνω κυρίως στους ψηλούς έχουν ένα αβαντάζ περισσότερο. Γι αυτό έχει ασκηθεί κριτική που είναι σωστή, αλλά δε μπορείς σε ένα μήνα να βάλεις τις βάσεις. Αυτό όντως φαίνεται μερικές φορές. Αν θες να λέγεσαι μεγάλη ομάδα πρέπει να τα διορθώνεις αυτά. Υπάρχει μία υπαρκτή πιθανότητα τη Τετάρτη να πάμε σπίτια μας. Όλοι έχουμε τον εγωισμό για να κάνουμε αυτό που πρέπει, για να είμαστε καλά με τους εαυτούς μας και τη χώρα που εκπροσωπούμε".

Για την απώλεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο: "Κακά τα ψέματα ο Γιάννης είναι μεγάλη απώλεια και άλλαξε όλο το πλάνο και η δομή της ομάδας. Σίγουρα μας στοίχισε πολύ. Οι αυτοματισμοί όπως είπα και πριν δεν έρχονται σε ένα μήνα".

Για την διαφορά εμπειρίας που υπάρχει ανάμεσα σε Ελλάδα και Φινλανδία: "Μπορεί να παίζει ρόλο, μετράει η εμπειρία, αλλά μόνο με την εμπειρία δεν κερδίζεις. Υπάρχουν ομάδες που κερδίζουν με την ενέργεια και το ταλέντο. Είμαστε έμπειρη ομάδα, αλλά αυτό δε σου εξασφαλίζει το μέλλον. Από μόνη της η εμπειρία δε φτάνει".

Για το αν βγαίνει η κούραση στους διεθνείς: "Έτσι είναι η δομή του τουρνουά. Ο κάθε παίκτης και η κάθε ομάδα δεν αποδίδει το μέγιστο. Μέσα σε 18-20 ώρες δεν γίνεται να παίξεις συνέχεια στο μάξιμουμ. Είναι αδύνατο να μπορείς να είσαι όπως θες. Πρέπει να βρεις τρόπο να παίξεις. Μπορεί το ταβάνι σου να είναι το εννιά, αλλά να μπορείς μίαν μέρα να παίξεις μέχρι το έξι".

Για το αν οι διεθνείς θέλουν την πρόκριση: "Εννοείται ότι όλοι θέλουμε να πάμε στους "16". Το θέλουμε πολύ και ξέρουμε ότι και ο κόσμος το θέλει. Θέλουμε τη στήριξη του. Κι εμείς στεναχωριόμαστε όταν χάνουμε, είμαστε άνθρωποι όχι ρομπότ. Όλοι μας θέλουμε το καλύτερο, όλοι θυσιάζουμε κάτι το καλοκαίρι για να είμαστε εδώ".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ