ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πρίφτης: "Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια"

Πρίφτης: "Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια"

Λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας, ο συνεργάτης του Φώτη Κατσικάρη στον πάγκο της Εθνικής, Δημήτρης Πρίφτης, μιλά για την ετοιμότητα και τις δυνατότητες της ομάδας.

Στις 30 Αυγούστου, Η Εθνική ρίχνεται στην μάχη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας και ο Δημήτρης Πρίφτης δηλώνει ευχαριστημένος από την δουλειά που έχει γίνει στην προετοιμασία, κρατώντας ωστόσο χαμηλούς τόνους.

Ο συνεργάτης του Φώτη Κατσικάρη, μίλησε στο ραδιόφωνο του Sentra 103.3 για την προετοιμασία και τα πλεονεκτήματα της ομάδας, τονίζοντας ότι σε μεγάλες διοργανώσεις μετρά πολύ η προσαρμοστικότητα που καλούνται να δείξουν οι παίκτες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αν πιστεύουν ότι είναι έτοιμοι για το Παγκόσμιο Κύπελλο: "Ποτέ δεν πιστεύει κάποιος ότι είναι απόλυτα έτοιμος, πάντα πιστεύει ότι υπάρχει κάτι ακόμα να κάνει. Δεδομένο του χρόνου που είχαμε, έγινε μια σωστή προετοιμασία, κάναμε αυτά που έπρεπε. Έχουμε δει αρκετές εκπλήξεις, καλές και κακές στιγμές. Αυτό που ταιριάζει πιο πολύ από όλα είναι "τα πολλά λόγια είναι φτώχεια".

Έχουμε φιλοδοξίες. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι διαφορετικό από τα Πανευρωπαϊκά, αντιμετωπίζεις διαφορετικά στιλ μπάσκετ, δεν είναι γνώριμα σε εσένα, αλλοιώνονται οι σταθερές.

Η δουλειά είναι δουλειά που πρέπει να γίνει, αλλά κάποια στιγμή χρειάζεσαι και λίγο τύχη. Όλα έχουν να κάνουν σε σχέση με τον αντίπαλο, η δουλειά που έπρεπε να γίνει έγινε. Έχει σημασία η προσαρμοστικότητα σε κάθε αγώνα, κάθε αγώνας έχει δικές του ανάγκες. Είναι ιδιαίτερο τουρνουά, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσαρμοστικοί"

Για το τι του αρέσει στην ομάδα: "Υπάρχει έντονο το στοιχείο της ομάδας και γενικά της ανιδιοτέλειας, είναι αμυντικογενής και όταν εκφράζεται στο επίπεδο που μπορούμε η ομάδα γίνεται πιο δυνατή και πλησιάζει στο αποτέλεσμα που χρειάζεται, τη νίκη.

Υπάρχουν και πράγματα που λείπουν, αλλά σε ομαδικό επίπεδο τα καλύπτουμε και τα διορθώνουμε. Τα φιλικά μας βοήθησαν, είναι ένα δείγμα, αλλά δεν πρέπει να μένουμε σε αυτά. Εκεί δεν υπάρχει η πίεση για τη νίκη, μετράει η ουσία, είχαμε κάποια δείγματα, βελτιώσαμε κάποια πράγματα. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι "προετοιμαστήκαμε και πάμε να παίξουμε".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ