ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πρίφτης: "Μην υποτιμήσουμε τη Γεωργία"

Πρίφτης: "Μην υποτιμήσουμε τη Γεωργία"

Η Εθνική Ανδρών θέλει να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα στο 39ο Eurobasket κόντρα στη Γεωργία και ο Δημήτρης Πρίφτης τόνισε ότι η ελληνική ομάδα πρέπει να δείξει σοβαρότητα και αποφασιστικότητα.

Η Εθνική Ανδρών ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στον Γ' όμιλο του Eurobasket. Επικράτησε της ΠΓΔΜ και της Κροατίας ενώ θέλει να διευρύνει το νικηφόρο σερί της κόντρα στη Γεωργία (8/9, 19:00).

Ο άμεσος συνεργάτης του Φώτη Κατσικάρη στον τεχνικό τιμ της Εθνικής, Δημήτρης Πρίφτης, ανέλυσε τον αυριανό αντίπαλο της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι οι Έλληνες διεθνείς δεν πρέπει να υποτιμήσουν τους Γεωργιανούς.

"H Γεωργία είναι μια καλή ομάδα, διαθέτει κάποιους παίκτες υψηλού επιπέδου όπως ο Πατσούλια, ο Σενγκέλια, ο Μαρκοϊσβίλι, ο Πούλεν ή ο έμπειρος Σανικίντζε. Παίζει όμως με ένα μικρό rotation παικτών, έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο ανάπτυξης στην επίθεση με όχι συνηθισμένες συνεργασίες, επομένως από πλευράς μας χρειάζεται αμυντική συγκέντρωση. Θα πρέπει να επιβάλλουμε το ρυθμό μας μέσα από την άμυνα. Θα πρέπει να βάλουμε τις προϋποθέσεις εκείνες για τη νίκη, ξεκινώντας από το αμυντικό κομμάτι, βγάζοντας ενέργεια μέσα στο γήπεδο και προσπαθώντας να βρούμε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Το κυριότερο από όλα είναι ότι θα πρέπει να μην υποτιμήσουμε τον αντίπαλο και αυτό θα πρέπει να το κάνουμε σε κάθε αναμέτρηση. Είναι απαραίτητο να διατηρήσουμε τη σοβαρότητα και την αποφασιστικότητα που δείξαμε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Κροατία και όσο μπορούμε αυτό το καλό κομμάτι που είχαμε να το παρουσιάσουμε με μεγαλύτερη διάρκεια και στα επόμενα παιχνίδια".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ