ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πόνεσε, αλλά κάνει καλό

Πόνεσε, αλλά κάνει καλό

Η Εθνική έχασε με 91-76 από τη Σερβία στο Βελιγράδι και είδε όλες τις αδυναμίες της στο τελευταίο τεστ πριν από το Προολυμπιακό.

Οι Σέρβοι φανέρωσαν όλες τις αδυναμίες της ελληνικής ομάδας και το τελευταίο τεστ της Εθνικής πριν από το Προολυμπιακό στο Τορίνο ήταν αποτυχημένο. Η ήττα με 91-76 ήταν μάλλον... κολακευτική σε σχέση με την εικόνα (ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο) και τα μηνύματα δεν ήταν ενθαρρυντικά.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης

Τουλάχιστον αυτή η "σφαλιάρα" που πόνεσε ήρθε στην κατάλληλη στιγμή και μπορεί να κάνει καλό εν όψει των επίσημων αγώνων. Αυτό όμως που σίγουρα κατάλαβαν όλοι, είναι ότι δίχως άμυνα, δεν υπάρχει ελπίδα. Και στο Βελιγράδι, οι διεθνείς πήραν 0 στο συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού. Απέναντι, βέβαια, στην ταλαντούχα Σερβία, που μέσα στην έδρα της είναι πολύ δυνατή και σαφώς είναι το φαβορί - στο δικό της όμιλο που θα γίνει σπίτι της - για την πρόκριση στο Ρίο.

Καββαδάς και Αγραβάνης

Η Εθνική μας άρχισε το ματς με τους Καλάθη, Γιάννη Αντετοκούνμπο, Περπέρογλου, Αγραβάνη και Καββαδά και τα πήγε καλά. Προηγήθηκε με 11-17 χάρη στις εξαιρετικές προσπάθειες του Καββαδά και στη συνέχεια πήραν τη σκυτάλη οι Αγραβάνης και Περπέρογλου. Κάπως έτσι στο 8' το σκορ ήταν 15-22 υπέρ της ελληνικής ομάδας, όμως εκεί τα πράγματα άλλαξαν. Ο Γιόβιτς έκανε πάρτι μέσα στη ρακέτα, έβαλε 12 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και οι Σέρβοι ισοφάρισαν σε 27-27... Το τέλος της πρώτης περιόδου βρήκε μπροστά την Εθνική με 27-29, αλλά τα καλά νέα ήρθαν μόνο από την επίθεση. Διότι η άμυνα είχε ξεκάθαρα πρόβλημα.

Πόνεσε, αλλά κάνει καλό

Κακή αμυντική λειτουργία

Όταν ζεστάθηκε ο Τεόντοσιτς και έβαλε 5 συνεχόμενους πόντους οι Σέρβοι έκαναν το 34-32 (και αμέσως μετά το 36-32), αλλά η Εθνική βρήκε δύο φορές τον τρόπο να αντιδράσει. Αρχικά έκανε το 36-37 και μετά το 41-42 με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, μόνο που οι γηπεδούχοι ανέβασαν την πίεσή τους, ανάγκασαν την Ελλάδα σε εύκολα λάθη και με σερί 7-0 (σημαντική βοήθεια έδωσε και ο Ραντούλιατσα) έκαναν το 48-42, για να κλείσει το ημίχρονο με σκορ 53-46 υπέρ των Σέρβων... Η άμυνα δεν λειτούργησε καθόλου κι έτσι δεν κέρδισε όσα έπρεπε από την εξαιρετική της δημιουργία (6 ασίστ ο Μπουρούσης, 5 ο Καλάθης).

Μείωσε, αλλά για λίγο...

Η ελληνική ομάδα μπήκε με διάθεση να πιέσει περισσότερο, ευστόχησε σε τρίποντα με Μπουρούση, Καλάθη και Παπαπέτρου και προς στιγμήν μείωσε σε 56-52 και 61-57 (στο 25'). Οι Σέρβοι, όμως, βρήκαν άμεσα τις λύσεις και με τους Μάρκοβιτς και Τεόντοσιτς πήραν... μπρος. Η Εθνική έκανε επιπόλαιες επιλογές στην επίθεση, εκνευρίστηκε και στο αμυντικό κομμάτι (με ευθύνη και των διαιτητών σε κάποιες περιπτώσεις) και έχασε τον έλεγχο του ματς. Η διαφορά έγινε διψήφια (73-60) το 29' και το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 75-63.

Πόνεσε, αλλά κάνει καλό

Τα δεκάλεπτα: 27-29, 53-46, 75-63, 91-76.

Σερβία (Τζόρτζεβιτς): Τεόντοσιτς 16 (4), Σιμόνοβιτς, Ντάνγκουμπιτς 2, Μπογκντάνοβιτς 7 (1), Μάρκοβιτς 7, Κάλινιτς 1, Μπίρτσεβιτς 4, Ραντούλιτσα 14, Γιόκιτς 20 (1), Στίματς 7, Ζάγκορατς.

Ελλάδα (Κατσικάρης): Αντετοκούνμπο Θ. 2, Μπουρούσης 9 (1 τρίπ., 6ασ.), Καλάθης 7 (1), Περπέρογλου 12 (2), Καββαδάς 9, Μάντζαρης 3, Αγραβάνης 7 (2), Παπαπέτρου 10 (2), Ντόρσεϊ, Χαραλαμπόπουλος 3 (1).Αντετοκούνμπο Γ. 14.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ