ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πήρε τον πρώτο "τελικό" η Εθνική Νέων Γυναικών

Πήρε τον πρώτο "τελικό" η Εθνική Νέων Γυναικών

Η Εθνική Νέων Γυναικών νίκησε τη Γερμανία (52-47) διατηρώντας ακέραιες τις ελπίδες της για παραμονή στην Α' Κατηγορία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο πρώτος "τελικός" παραμονής "βάφτηκε" γαλανόλευκος αφού η Εθνική Νέων Γυναικών επιβλήθηκε της Γερμανίας (52-47) στο Ματοσίνιος της Πορτογαλίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα διατήρησε έτσι ακέραιες τις ελπίδες του για παραμονή στην Α' Κατηγορία, αφού πλέον μένει ένα βήμα για να τα καταφέρει. Ένα βήμα που θα πρέπει να γίνει την Κυριακή (17/7), όπου η "γαλανόλευκη" θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα σε Τουρκία και Σλοβακία.

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, τα κορίτσια της Ελένης Καφαντάρη λίγο έλειψε να επαναλάβουν το χθεσινό τους (15/7) έγκλημα, όταν "αυτοκτόνησαν" στο παιχνίδι με τη Σουηδία .

Αυτή τη φορά όμως, έκαναν το καθήκον τους, έστω και με... δυσκολία, κατακτώντας τη νίκη στο φινάλε της αναμέτρησης. Η Μαριέλλα Φασούλα (19π., 13ριμπ.) ήταν η πολυτιμότερη της Εθνικής Νέων Γυναικών, με την Πηνελόπη Παυλοπούλου (11π., 8ριμπ., 5ασ.) να την ακολουθεί. Οι δυο τους κατάφεραν έτσι να "καμουφλάρουν" την αστοχία της Ελεάννας Χριστινάκη (9π. με 3/10 σουτ), η οποία δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά.

Ήταν πάντως η παίκτρια που σήμανε την... αντεπίθεση στα τελευταία 3'18'' του αγώνα, διάστημα στο οποίο η Ελλάδα πέτυχε οκτώ σερί πόντους! Έτσι το -3 (44-47) μετατράπηκε στο τελικό +5 (52-47), που δίνει στη "γαλανόλευκη" μια δεύτερη ευκαιρία για να καταφέρει να εξασφαλίσει -στο παρά πέντε- την παραμονή της στην Α' Κατηγορία.

Τα δεκάλεπτα: 14-6, 23-14, 38-32, 52-47.

ΕΛΛΑΔΑ: Κυλαζίδου 3, Γεροστέργιου, Σταμάτη 3, Παυλοπούλου 11 (1 τρίπ., 8 ριμπ., 5 ασ.), Χριστινάκη 9, Θεοδώρου, Ντάνου, Νίξινα 2, Φασούλα 19 (13 ριμπ.), Καραμπάτσα 4, Λούκα.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Κλουγκ, Βίλκε 11 (1), Κόρνερ 4, Ρόντεφελντ 2, Βένκε Ζντραβέφσκα 18 (4), Σταχ 3, Μπλούμε, Ίλμπεργκερ 4, Σόλα 5.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ