ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Περπέρογλου: "Κάτι καλό για τη χώρα μας"

Περπέρογλου: "Κάτι καλό για τη χώρα μας"

Ο Στράτος Περπέρογλου εξηγεί στο Sport24.gr τους λόγους που η Εθνική πρέπει να μπει από την αρχή με το... μαχαίρι στα δόντια στο Eurobasket 2015 και μιλάει για μια πλήρη ομάδα που όμως πρέπει να βγάλει τη δουλειά στο παρκέ.

Ο Στράτος Περπέρογλου ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με την Αναντολού Εφές, υπέγραψε το διετές συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα κι εν συνεχεία κλήθηκε από τον Φώτη Κατσικάρη στην προεπιλογή της Εθνικής ομάδας.

Ο 30χρονος φόργουορντ των Καταλανών μίλησε στο Sport24.gr για την επιστροφή του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, εξηγεί τους λόγους που η φετινή έκδοση της Εθνικής είναι μια από τις καλύτερες των τελευταίων χρόνων και οριοθετεί τους στόχους της ελληνικής ομάδας, αρχής γενομένης από τον όμιλο του Ζάγκρεμπ.

Μέσα σε λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η μεταγραφή σου στην Μπαρτσελόνα κι εν συνεχεία επέστρεψες στην Εθνική ομάδα. Τι άλλο περιμένεις αυτό το καλοκαίρι;

"Θα εξαρτηθεί από την πορεία που θα έχουμε στο Eurobasket! Φέτος ξεκινά μια καινούργια προσπάθεια και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι και πάλι στην Εθνική, για να βοηθήσω κι εγώ όπως μπορώ. Οι στόχοι μας είναι μεγάλοι όμως όλα θα εξαρτηθούν από τη δουλειά που θα κάνουμε και από το πόσο έτοιμοι θα είμαστε, όταν έλθουν τα επίσημα παιχνίδια".

Προσωπικά συναισθήματα για την επιστροφή σου στην Εθνική, μετά την περσινή απουσία από το Παγκόσμιο Κύπελλο;

"Όπως σου είπα, είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι πάλι με τα παιδιά. Παίζοντας στο εξωτερικό, μου είχε λείψει η ατμόσφαιρα, αυτή η επικοινωνία που είχα με τους συμπαίκτες μου στην Εθνική ομάδα. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να κάνουμε κάτι καλό για τη χώρα μας! Σε συλλογικό επίπεδο θα κάνω ένα καινούργιο ξεκίνημα όμως τώρα είμαι αφοσιωμένος εδώ. Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για την Εθνική".

Θεωρείς ότι η φετινή έκδοση της Εθνικής ομάδας είναι μια από τις καλύτερες των τελευταίων χρόνων;

"Ναι. Κατ' αρχάς, είναι θετικό πως οι παίκτες που είχε στο μυαλό του ο κόουτς, ήταν όλοι διαθέσιμοι. Μπορώ να πω ότι είμαστε μια αρκετά πλήρης ομάδα. Βέβαια όλα αυτά πρέπει να φανούν στο παρκέ και να μπορέσουμε να δέσουμε σαν σύνολο, να βρούμε χημεία και να παίξουμε όμορφο μπάσκετ".

Περπέρογλου: "Κάτι καλό για τη χώρα μας"

Ποιοι είναι οι στόχοι της Ελλάδας σε αυτό το Ευρωμπάσκετ, αρχής γενομένης από τον Γ' όμιλο με τη συμμετοχή των Κροατίας, Σκοπίων, Ολλανδίας, Σλοβενίας και Γεωργίας;

"Σίγουρα θέλουμε ένα πολύ καλό πλασάριμα στην πρώτη φάση, αφού μετά ξεκινούν απευθείας τα νοκ άουτ. Επομένως είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε καλά από την αρχή. Δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι! Ξεκινάμε την προετοιμασία λίγο πιο αργά σε σχέση με τις άλλες ομάδες, οπότε πρέπει να βγει πιο γρήγορα ένας συγκεκριμένος όγκος δουλειάς, γεγονός που προϋποθέτει συγκέντρωση και προσπάθεια".

Η γνώμη σου για το τουρνουά, όπου θα συμμετάσχουν πολλοί NBAers και ξένοι με διαβατήρια;

"Είναι μια διοργάνωση με πολλά μεγάλα ονόματα και πολύ καλές ομάδες. Τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο".

Μίλησες καθόλου με τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα;

"Δεν πρόλαβα! Πήγα για μια μέρα, για λίγες ώρες ουσιαστικά, έκανα κάποιες εξετάσεις κι έφυγα. Δεν πρόλαβα να δω πολύ κόσμο".

Με τι θα είσαι ικανοποιημένος σε αυτή τη διοργάνωση;

"Θα είμαι ικανοποιημένος γνωρίζοντας ότι εγώ προσωπικά αλλά και όλοι εμείς θα έχουμε κάνει ό,τι καλύτερο μπορούμε, σαν ομάδα. Αν αυτή η προσπάθεια συνδυαστεί και με ένα καλό αποτέλεσμα, θα είναι ό,τι καλύτερο!".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ