ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παπαθεοδώρου: "Πρέπει να υπάρχει άλλη λογική γι αυτά τα παιδιά"

Παπαθεοδώρου: "Πρέπει να υπάρχει άλλη λογική γι αυτά τα παιδιά"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μετά το τέλος του νικηφόρου μικρού τελικού απέναντι στην Κροατία, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε με δηκτικό τρόπο για τον χρόνο συμμετοχής των παικτών του στη διάρκεια της σεζόν, ενώ τόνισε πως η άμυνα είναι το βασικό στοιχείο του ελληνικού μπάσκετ, αφού "αυτά τα υλικά έχουμε".

Η Εθνική Νέων Ανδρών επέστρεψε στην Α' Κατηγορία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, μετά τη νίκη επί της Κροατίας στον μικρό τελικό . Το άγχος έφυγε από τους παίκτες και τον Ηλία Παπαθεοδώρου, ο οποίος δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ πως " αυτή η ομάδα το έδειξε και πέρυσι στο Βόλο, έχει χαρακτήρα. Αν θυμάστε τότε ξεκινήσαμε με δύο ήττες, στον τελικό χάναμε με 15 πόντους κι όμως κερδίσαμε! Υπάρχει μία σχέση μεταξύ μας πολύ δυνατή. Χτισμένη με πολύ καλά υλικά και κάπως έτσι είναι πολύ εύκολο να επικοινωνήσουμε. Τα παιδιά έβγαλαν εγωισμό, βγήκαν έξω και ήταν ισοπεδωτικοί στην επανάληψη".

Σε ερώτηση για το τι είπε στα αποδυτήρια, όταν η "γαλανόλευκη" έπρεπε να επιστρέψει από το -15, απάντησε πως " σήμερα και χθες δεν ήταν τόσο θέμα μπάσκετ. Τα παιδιά παίζουν με μεγάλη πίεση και θέλουν να πετύχουν. Στην Ελλάδα πιστεύουν ότι οι Εθνικές υπάρχουν για να κερδίζουν και να παίρνουν μετάλλια, όμως πιστεύω ότι εμείς πρέπει να βλέπουμε κάποια άλλα πράγματα. Τα παιδιά έχουν μεγάλη πίεση μέσα τους και πρέπει να παίζουν για το αποτέλεσμα. Είναι 19 ετών και δεν έχουν την ισορροπία για να το διαχειριστούν κάθε βράδυ. Είναι πολύ δεμένοι μεταξύ τους, αντέδρασαν στο ημίχρονο και έβγαλαν αυτό που είδατε. Το θέμα όμως είναι ότι η Εθνική επιστρέφει εκεί που αξίζει να είναι".

Αναφορικά με τον χαρακτήρα της Εθνικής Νέων Ανδρών: " Το βασικό για το ελληνικό μπάσκετ κι ας λένε ότι θέλουν οι ειδικοί είναι η άμυνα. Εκεί, στην άμυνα και στον χαρακτήρα πρέπει να μπουν τα θεμέλια του ελληνικού μπάσκετ. Εμείς δεν είμαστε ούτε Ισπανοί, ούτε Αμερικανοί να παίξουμε επίθεση και να εκμεταλλευτούμε αυτά τα χαρίσματα. Αυτά τα υλικά έχουμε, αυτά εκμεταλλευόμαστε. Είχαμε καρδιά, παίξαμε άμυνα, βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ και δείξαμε αυτή την εικόνα που είδαν όλοι στην επανάληψη".

Όταν κλήθηκε να μιλήσει για το υλικό που είχε στα χέρια του, τόνισε πως " δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω πέντε παιδιά που έκαναν την τελευταία τους παρουσία σε αυτή την ομάδα. Είναι οι 96άρηδες Σταμάτης, Μπιλλής, Κώττας, Τολιόπουλος, Τσαλμπούρης. Συνεργάστηκα μαζί τους για 4 χρόνια και βοήθησαν τα μέγιστα. Είμαι περήφανος και χαρούμενος για αυτούς. Η ομάδα έχει μέλλον, όμως στόχος είναι να στελεχωθεί η Εθνική Ανδρών. Ήδη ο Χαραλαμπόπουλος είναι για μένα αναπόσπαστο κομμάτι, το ίδιο θα γίνει με τον Παπαγιάννη εφόσον το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του, ενώ έρχονται από πίσω κι άλλα παιδιά όπως οι Ντόρσεϊ, Μήτογλου, Τολιόπουλος, Σταμάτης".

Ενώ, κλείνοντας, εξέφρασε το παράπονό του: " Σε αυτή τη 12άδα, είχα μόνο δύο παίκτες με χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους, τον Σταμάτη και τον Χαραλαμπόπουλο προς το τέλος της σεζόν. Δεν φταίνε οι ομάδες, αλλά δεν γίνεται όλα αυτά τα παιδιά στα 19 τους να απορροφώνται από τις μεγάλες ομάδες. Πρέπει να υπάρχει μία άλλη λογική. Να δίνονται με υποσχετική, έστω και στην Α2. Να βλέπεις και να κάνεις προπόνηση σίγουρα βοηθάει, αλλά ως ένα σημείο. Στα 19 σου πρέπει να παίζεις".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ