ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παπαθεοδώρου: "Πετύχαμε τους βασικούς μας στόχους"

Παπαθεοδώρου: "Πετύχαμε τους βασικούς μας στόχους"
INTIME SPORTS

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για το Παγκόσμιο Εφήβων, κάνοντας τον απολογισμό της διοργάνωσης, την ώρα που αναφέρθηκε στο Πανευρωπαϊκό του Βόλου, που ακολουθεί.

Η Εθνική Εφήβων δεν τα κατάφερε ούτε στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου, με αποτέλεσμα να τερματίσει στην τέταρτη θέση της διοργάνωσης. Λίγα λεπτά μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Τουρκία, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε στην πορεία της "γαλανόλευκης" στα "Δύο Αοράκια"

" Δεν παρουσιάσαμε την εικόνα που θέλαμε, κυρίως από πλευράς ενέργειας και διάθεσης. Θα έλεγα ότι υπήρχε ένα άδειασμα μετά το χθεσινό παιχνίδι. Δεν καταφέραμε να παρουσιάσουμε το πρόσωπο που θέλαμε για τις απαιτήσεις αυτού του επιπέδου. Κάναμε τεράστια προσπάθεια, τα παιδιά έδωσαν τα πάντα σωματικά και πνευματικά, αλλά δεν ήταν εύκολο γιατί ήταν λίγες οι ώρες να επανέλθουμε και να διαχειριστούμε τη στενοχώρια. Δυστυχώς αργήσαμε πολύ να μπούμε στο παιχνίδι, το κάναμε στην τέταρτη περίοδο όταν πιέσαμε λίγο παραπάνω, αλλά είχαμε απέναντί μας μια εξαιρετική ομάδα, την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Γενικά η εμφάνιση των παιδιών σε όλο αυτό το διάστημα ήταν εξαιρετική, τους αξίζουν συγχαρητήρια και πιστεύω πως κι ο κόσμος ευχαριστήθηκε μπάσκετ όλες αυτές τις ημέρες και θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε για τη βοήθειά τους", ήταν οι πρώτες κουβέντες που είπε, πριν κάνει τον απολογισμό του:

" Πετύχαμε τους βασικούς στόχους που είχαμε θέσει. Πρώτο από όλα να εμφανίσουμε τα ελληνόπουλα που πήραν χρόνο συμμετοχής σε ένα τεράστιο τουρνουά, να τους δει ο κόσμος, να παίξουν και να το ευχαριστηθούν κι εκείνοι, αλλά και να δώσουμε μια εικόνα στις ομάδες, στους παράγοντες και τους προέδρους, πως υπάρχουν παιδιά που μπορούν να στελεχώσουν τις ομάδες τους. Δεύτερον μπήκαμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου, κάτι που είναι πολύ μεγάλη επιτυχία. Θα θέλαμε ένα μετάλλιο, θα ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Δεν ήρθε, μας στενοχωρεί αυτό, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ και ο αθλητισμός. Κρατάμε την πολύ καλή προσπάθεια που έκαναν τα παιδιά, τις πολύ έντονες στιγμές που έζησαν και θα τους ακολουθήσουν στην καριέρα τους".

Τέλος, αναφερόμενος στο Πανευρωπαϊκό του Βόλου, που ακολουθεί, σχολίασε: " Θα συνεχίσουμε με την ομάδα κάτω των 18. Κάποια παιδιά από αυτή την ομάδα μαζί με παιδιά που είναι γεννημένα το 1997 και το 1998 στελεχώσουν την ομάδα της Εθνικής Εφήβων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Κι εκεί ο στόχος μας είναι ο ίδιος: να φτιάξουμε μια ομάδα που θα έχει ενθουσιασμό και διάθεση, θα τη χαίρεται ο κόσμος να την βλέπει και που θα αναγκάσει τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο σε μια άλλη περιοχή της Ελλάδας, όπως έγινε στο Ηράκλειο, αλλά και να δούμε τα υπόλοιπα παιδιά που υπάρχουν στις εθνικές ομάδες και μπορούν να κάνουν πράγματα στο μέλλον".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ