ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παπαθεοδώρου: "Όλα ανατρέπονται"

Παπαθεοδώρου: "Όλα ανατρέπονται"

Ο προπονητής της Εθνικής Εφήβων, Ηλίας Παπαθεοδώρου, παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μειονεκτική θέση ωστόσο ξεκαθάρισε πως όλα μπορούν να ανατραπούν. Δείτε VIDEO από τη σημερινή (26/7) προπόνηση της Εθνικής.

Η Εθνική Εφήβων ηττήθηκε χθες από τη Βοσνία κι έτσι κουβαλάει δυο ήττες στην επόμενη φάση του Eurobasket U18, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τις Ιταλία (27/7, 19:00), Τουρκία (28/7, 21:15) και Ρωσία (29/7, 21:15).

Ο προπονητής της Εθνικής Εφήβων, Ηλίας Παπαθεοδώρου, μίλησε συνολικά για την δύσκολη αποστολή της ελληνικής ομάδας στη φάση των "12" και ειδικά για την αυριανή αναμέτρηση με την Ιταλία.

"Είμαστε σε μειονεκτική θέση επειδή δεν κουβαλάμε νίκες από την πρώτη φάση, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως έχει τελειώσει και η διοργάνωση. Όλα μπορούν να ανατραπούν αρχής γενομένης από τον αυριανό αγώνα με την Ιταλία. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διορθώσουμε τα λάθη μας, να γίνουμε πιο γρήγοροι και να έχουμε πιο σωστές επιλογές στην επίθεση και πιο καθαρό μυαλό, ώστε να εκτελούμε κατά γράμμα αυτά που έχουμε σχεδιάσει.

Την Ιταλία την γνωρίζουμε γιατί την αντιμετωπίσαμε στο τουρνουά πριν την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αλλά άλλο τα φιλικά και άλλο τα επίσημα παιχνίδια. Βρίσκεται πιο πάνω από εμάς βαθμολογικά στον νέο όμιλο, αλλά σε περίπτωση νίκης μας, όλα ανατρέπονται. Είναι μια ομάδα που προσπαθεί να ελέγξει τον ρυθμό μέσα από την άμυνα και με μεγάλες επιθέσεις να μείνει στο παιχνίδι. Στις επιθέσεις παίζει με πολλά και συνεχή πιν εν ρολ προκειμένου να βρει καλές επιλογές και συνήθως προτιμά το τρίποντο".

Οι δηλώσεις των παικτών

Γιάννης Μιχαλούτσος: "Πρέπει να ξεχάσουμε ότι έγινε στην πρώτη φάση, να αφήσουμε πίσω μας τις ήττες από Λιθουανία και Βοσνία. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι με την Ιταλία που είναι το πιο σημαντικό προκειμένου να βρούμε ψυχολογία και να κερδίσουμε και τα άλλα ματς. Επιβάλλεται να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, γιατί στα παιχνίδια με την Λιθουανία και την Βοσνία χάσαμε στο τέλος και να τρέξουμε πιο πολύ στο παιχνίδι. Το παιχνίδι με την Κροατία το κερδίσαμε με πολύ μεγάλη διαφορά, το παιχνίδι με την Λιθουανία το χάσαμε στον πόντο, με την Βοσνία το ίδιο. Πιστεύω πως πλέον έχουμε πάρει το μάθημά μας. Έχουμε συγκεντρωθεί απόλυτα στο παιχνίδι με την Ιταλία, στο οποίο απαγορεύεται να κάνουμε τα ίδια λάθη".

Νίκος Δίπλαρος: "Πρέπει να ξεχάσουμε άμεσα όλα όσα έχουν γίνει. Αναφέρομαι στις δύο συνεχόμενες ήττες. Κόντρα στην Ιταλία είναι ένα νέο παιχνίδι και θα προετοιμαστούμε τέλεια για αυτό. Την ξέρουμε την ομάδα, την έχουμε αντιμετωπίσει σε φιλικά και θα είμαστε έτοιμοι αύριο στο παρκέ να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο και τον χαρακτήρα μας. Πρέπει να είμαστε πολύ πιο συγκεντρωμένοι σε άμυνα και επίθεση, να ακούσουμε προσεκτικά ότι μας πει ο κόουτς και θα βγουν όλα στο παρκέ. Η Ιταλία είναι μια ομάδα που στηρίζεται στα γκαρντ της, έχει καλό σύνολο και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί".

Στιγμιότυπα από τη σημερινή (26/7) προπόνηση της Εθνικής U18 στο ΚΓ Νέας Ιωνίας

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ