ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παπαθεοδώρου: "Να παίξουμε με μεγάλη διάθεση"

Παπαθεοδώρου: "Να παίξουμε με μεγάλη διάθεση"
INTIME SPORTS

Η Εθνική Εφήβων αντιμετωπίζει αύριο (3/7, 20:30) την Ισπανία στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U-19 και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ζήτησε άμυνα, ριμπάουντ και προσήλωση στο αγωνιστικό πλάνο (VIDEO).

Η Εθνική Εφήβων δοκιμάζεται αύριο (3/7, 20:30) κόντρα στην Ισπανία με φόντο την πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U-19 που διεξάγεται στην Κρήτη.

Ο προπονητής της "φούρια ρόχα", Χοακίν Πράδο Μπράνιας, εξήγησε ότι η ελληνική ομάδα είναι το φαβορί όμως ο Ηλίας Παπαθεοδώρου εξήγησε ότι οι διεθνείς μας πρέπει να παίξουν με πολύ μεγάλη διάθεση απέναντι στους Ίβηρες.

"Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που προέρχεται από μια καλή σχολή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Έχει δυνατότητες, παίκτες πολύ καλούς, ειδικά στην περιφέρειά της, παίζει το γνωστό ισπανικό στυλ παιχνιδιού με γρήγορες επιθέσεις και πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί στην άμυνα, σκληροί και πειθαρχημένοι για να μπορέσουμε να νικήσουμε. Έχει τέσσερις διαφορετικούς παίκτες σε σχέση με πέρσι, αλλά στηρίζεται στα ίδια στοιχεία: ταχύτητα, ενέργεια, επιθετικότητα, δημιουργία κι εκτέλεση από τα γκαρντ. Η ατομική άμυνά μας στην περιφέρεια θα παίξει μεγάλο ρόλο, ενώ θα πρέπει να ελέγξουμε τα ριμπάουντ γιατί εκεί ίσως έχουμε ένα πλεονέκτημα. Θα πρέπει να παίξουμε με πολύ μεγάλη διάθεση. Μια εμφάνιση αντίστοιχη με αυτή της Τρίτης θα μας δώσει το πλεονέκτημα να κερδίσουμε" τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Ο κόουτς Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε, επίσης, στη βοήθεια των φιλάθλων: "Είναι γεγονός ότι η παρουσία του κόσμου βοηθά τα παιδιά στην προσπάθεια που κάνουμε στη διοργάνωση. Θέλουμε να πιστεύουμε πως θα υπάρχει αντίστοιχη υποστήριξη με τα προηγούμενα παιχνίδια. Σκοπός μας είναι να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο και να πάμε στον τελικό".

Τέλος, σχετικά με το αν θα πρέπει να περιμένουν οι Έλληνες φίλαθλοι κάτι μεγάλο από την ελληνική ομάδα, είπε: "Αν προκριθούμε πάμε στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες του κόσμου, που είναι ήδη κάτι πολύ μεγάλο. Το πιο μεγάλο θα το δούμε μετά".

Μπιλλής: "Ζητούμενο η διάθεση"

Από πλευράς παικτών, ο Σωτήρης Μπιλλής είπε: "Είναι ένα παιχνίδι δύσκολο, αλλά εμείς θα βάλουμε τα δυνατά μας. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε την ίδια άμυνα που παίξαμε με την Σερβία και την Τυνησία. Είχαμε και πέρυσι παίξει με την Ισπανία. Είχαμε κερδίσει δύσκολα . Θεωρώ πως το κλειδί της νίκης σε αυτά τα παιχνίδια είναι η καλή άμυνα και η διάθεση που δείχνεις στο παιχνίδι. Πιστεύω πως θα μας βοηθήσει πολύ και ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο. Είναι υπέροχος, μας βοηθάει πάρα πολύ, μας εμψυχώνει και κόντρα στην Ισπανία χρειαζόμαστε να μας ενθαρρύνει ακόμη περισσότερο".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ