ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παπαθεοδώρου: "Να αποδεικνύεις καθημερινά τι αξίζεις"

Παπαθεοδώρου: "Να αποδεικνύεις καθημερινά τι αξίζεις"
INTIME SPORTS

Ο προπονητής της χρυσής Εθνικής Εφήβων, Ηλίας Παπαθεοδώρου, μίλησε στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης για την μεγάλη επιτυχία της ομάδας του αλλά και για τον στόχο που υπήρχε και δεν αφορούσε το μετάλλιο

Η Εθνική Εφήβων U18 βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πήρε το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έλαβε χώρα στον Βόλο και ο προπονητής της ομάδας, Ηλίας Παπαθεοδώρου, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τα συναισθήματα που ένιωσε σηκώνοντας το τρόπαιο μέσα στη χώρα του, για τον στόχο που δεν ήταν το τρόπαιο, ενώ αναφέρθηκε και στις φουρνιές που έρχονται

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για τα συναισθήματα που υπάρχουν παίρνοντας τα Ευρωπαϊκό μέσα στη χώρα σου

" Είναι γεγονός ότι αυτό που νιώθεις εκείνη τη στιγμή δεν μπορεί να περιγραφεί. Υπάρχουν πολλά συναισθήματα που σε κυριεύουν. Υπάρχει μεγάλη χαρά γιατί μοιράζεις ευχαρίστηση σε δικούς σου ανθρώπους αλλά και γενικότερα στους Έλληνες, υπάρχει ενθουσιασμός γιατί πετυχαίνεις τους στόχους για τους οποίους έχεις παλέψει πολύ και σίγουρα υπάρχει ευχαρίστηση που όλες οι θυσίες που έχεις κάνει δικαιώνονται".

Για τις ήττες στην αρχή κι αν υπήρξε κάποια στιγμή που να φοβήθηκε ότι δεν θα είναι μέσα στα μετάλλια

" Δεν είχαμε κάποιο συμβόλαιο με το μετάλλιο και δεν ήταν αυτός ο βασικός μας στόχος. Στόχος μας ήταν να παίξουμε σωστό μπάσκετ, να αναδείξουμε το ταλέντο και τα καλά χαρακτηριστικά των παικτών και να παρουσιάσουμε μία ομάδα που θα χαίρεται να τη βλέπει ο κόσμος, καθώς θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά της ελληνικής σχολής μπάσκετ. Οι ήττες μας προβλημάτισαν, όμως, γνωρίζαμε ότι είχαμε στα χέρια μας ακόμα τον έλεγχο της κατάστασης. Ξέραμε τι πρέπει να αλλάξουμε, πως πρέπει να αντιδράσουμε και γι αυτό η συνέχεια του τουρνουά ήταν πολύ καλύτερη για εμάς".

Για το ρόστερ της ομάδας και τις προοπτικές που έχει

" Οι προοπτικές των παικτών δεν εξαργυρώνονται ούτε από το χρυσό μετάλλιο ούτε από τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης. Έχουμε πολύ καλή επικοινωνία με τους παίκτες και τους έχουμε δώσει να καταλάβουν τι αξίζει ο καθένας στην παρούσα φάση, με ποιο τρόπο πρέπει να δουλέψει για να καταφέρει να πετύχει το στόχο του και να πλησιάσει ή να φτάσει την προοπτική που έχει.

Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα φτάσει στην κορύφωση της απόδοσής του επειδή αυτή τη στιγμή είναι πρωταθλητής Ευρώπης ή επειδή έπαιξε πολύ καλά στο Πανευρωπαϊκό. Η επόμενη ημέρα είναι πάντα διαφορετική και χρειάζεται να αποδεικνύεις καθημερινά τι αξίζεις και που μπορείς να φτάσεις".

Για τις φουρνιές που έρχονται

" Δεν είναι εύκολο σε κάθε φουρνιά να υπάρχουν ταλαντούχοι παίκτες. Μετά τη φουρνιά των παιδιών του 1990 δεν υπάρχει κάποιος παίκτης που να έχει παίξει στην Εθνική Ανδρών. Αυτό σημαίνει ότι μετά την καλή φουρνιά των 1996-97 δεν εγγυάται κανείς ότι κι οι επόμενες θα είναι το ίδιο ποιοτικές. Παρ' όλα αυτά υπάρχουν κάποια παιδιά που έχουμε ενδείξεις ότι μπορεί να έχουν τις προϋποθέσεις να κάνουν κάτι καλό στη καριέρα τους".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ