ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παπαπέτρου: "Πάμε να νικήσουμε και την παράδοση"

Παπαπέτρου: "Πάμε να νικήσουμε και την παράδοση"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Εθνική ομάδα έδωσε το πρώτο της φιλικό και ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε στο Sport24.gr για τους λόγους που δεν τον φοβίζει η αρνητική προϊστορία των προολυμπιακών αλλά και για τα νέα στοιχεία της ανανεωμένης Εθνικής

Οι Έλληνες φίλαθλοι πήραν χθες (23/6) την πρώτη... γεύση από τη νέα Εθνική ομάδα που "χτίζει" ο Φώτης Κατσικάρης και οι συνεργάτες του. Η νίκη επί της Τουρκίας με 78-52 μπορεί να μην σημαίνει κάτι σε βαθμολογικό επίπεδο, όμως υπήρξαν πολλά θετικά στοιχεία στο πρώτο φιλικό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Ένας από τους παίκτες που φάνηκε ότι θα έχει σημαντικό ρόλο στην ανανεωμένη Εθνική ομάδα είναι και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος έδειξε ότι έρχεται δυναμικά (είχε 15π. και 6 ριμπ.) για να δώσει πολύπλευρες βοήθειες στα όσα θέλει να παρουσιάσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο παρκέ.

Ο διεθνής φόργουορντ λίγα λεπτά μετά το τέλος του πρώτου φιλικού της Εθνικής μίλησε στο Sport24.gr για τα όσα είδε απέναντι στην Τουρκία, τα στοιχεία που θέλουν να μας παρουσιάσουν αυτός κι οι συμπαίκτες του, για τον τίτλο του φαβορί που δεν του αρέσει αλλά και για την αρνητική προϊστορία που έχει η Ελλάδα στα προολυμπιακά τουρνουά, καθώς από το 1956 έχει αγωνιστεί σε 10 διοργανώσεις και έχει προκριθεί μόλις μία, το 2008.

"ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ"

Πως είδες τα πρώτα δείγματα γραφής της Εθνικής ομάδας από μέσα;

" Κερδίσαμε σχετικά εύκολα κι αυτό έγινε γιατί ελέγξαμε τον ρυθμό και το παιχνίδι. Αρκετά πράγματα από αυτά που δουλεύουμε καθημερινά βγήκαν στο παρκέ, όμως ήταν αρκετά κι αυτά που δεν βγήκαν. Πρέπει να δουλέψουμε αρκετά ακόμα για να βελτιωθούμε γιατί δεν γίνεται να μείνουμε σε αυτή τη νίκη που δεν μετράει σε κάτι. Ήταν ένα πρώτο παιχνίδι, ήταν μία νίκη που τη θέλαμε, όμως τα παιχνίδια που θα έχουν αντίκρισμα και θα μετράνε είναι μετά τις 2 Ιουλίου".

Ποια τα νέα στοιχεία που θέλει να μας παρουσιάσει φέτος η Εθνική;

"' Σίγουρα προσπαθούμε να βγάζουμε πολλή ενέργεια, ενώ υπάρχουν πλέον μεγαλύτερα κορμιά που δίνουν μάκρος σε άμυνα κι επίθεση. Αυτό το στοιχείο στο πίσω μέρος του γηπέδου μας βοηθάει να καλύπτουμε χώρους και τις αδυναμίες μας, ενώ μπροστά δημιουργούμε πολλά mismatch και καταστάσεις που μας δίνουν πλεονέκτημα".

Παπαπέτρου: "Πάμε να νικήσουμε και την παράδοση"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πρόσφατα ο Ντανίλο Γκαλινάρι άφησε να εννοηθεί ότι η Ελλάδα κι η Κροατία είναι φαβορί. Συμφωνείς;

" Ως άνθρωπος δεν πιστεύω στα φαβορί γιατί νομίζω ότι αυτός ο τίτλος είναι υποκειμενικός. Ο καθένας μπαίνει μέσα στο παρκέ και αποδεικνύει από τι είναι φτιαγμένος ανεξάρτητα από όσα λέγονται γι αυτόν. Κάλλιστα μπορούμε να πούμε ότι η Ιταλία είναι φαβορί, καθώς έχει στην σύνθεση της περισσότερους ΝΒΑερ και παίζει στην έδρα της. Εμείς θα κοιτάξουμε κάθε αντίπαλο στα μάτια και ούτε θα υποτιμήσουμε, ούτε θα υπερεκτιμήσουμε κανέναν".

"Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΔΙΚΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ"

Στα 10 προολυμπιακά τουρνουά που έχει συμμετάσχει η Ελλάδα μόνο μία φορά (σ.σ. 2008) προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες. Σκέφτεστε καθόλου αυτήν την παράδοση;

" Ξέρουμε για την προϊστορία, όμως για εμάς δεν παίζει ρόλο. Η ομάδα, το τουρνουά, οι παίκτες, οι αντίπαλοι είναι όλα διαφορετικά. Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για την φετινή ομάδα, η οποία δέχεται αρκετή άδικη αμφισβήτηση παρότι ακόμα δεν έχει παίξει παιχνίδια. Θα τα δώσουμε όλα για να νικήσουμε και την προϊστορία".

Κόντρα στην Τουρκία είδαμε ότι πατάς καλά και πως βρίσκεσαι σε καλή φόρμα. Εσύ πως νιώθεις μέσα στην ομάδα;

" Νιώθω καλά και είμαι πιο ελαφρύς τώρα, καθώς μόλις τελείωσε η σεζόν έχασα κάποια λίγα κιλά που ήθελα γιατί είχαν μείνει από τον τραυματισμό μου. Από εκεί και πέρα όλοι κάνουν εξαιρετική δουλειά για να με κάνουν να νιώσω άνετα και οικεία μέσα στην ομάδα. Όταν έχεις τόσο καλούς συμπαίκτες είναι θέμα χρόνου να βρεθείς μαζί τους και να μπορέσεις να αποδόσεις τα μέγιστα".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ