ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παπανικολάου: "Να κάνουμε ό,τι το ποδόσφαιρο"

Παπανικολάου: "Να κάνουμε ό,τι το ποδόσφαιρο"

Ο Κώστας Παπανικολάου μιλάει στο sport24.gr για τα παθήματα που έγιναν μαθήματα, τι είναι η Εθνική στο μυαλό του, αλλά και τους λόγους που έχουμε να αισιοδοξούμε, εν όψει Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αποστολή στο Καρπενήσι, Γιάννης Σταυρουλάκης

Η media day της Εθνικής, στο Καρπενήσι, μας έδωσε την ευκαιρία να έχουμε ένα τετ α τετ με τον Κώστα Παπανικολάου, το πρόσωπο των τελευταίων ημερών, δεδομένης της πρότασης που του έκαναν οι Ρόκετς για να μετακομίσει στο Χιούστον. Αυτό δεν έμελλε να γίνει , με τον διεθνή φόργουορντ να έχει αφήσει πίσω του την όλη ιστορία, δεδομένης της νέας αποστολής: να βρεθεί στην 12άδα της "επίσημης αγαπημένης", στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.

Σε ερώτηση για τους Ρόκετς, εξήγησε πως δεν είναι της παρούσης να τοποθετηθεί επί του θέματος, όπως δεν είναι της παρούσης η Μπαρτσελόνα. Έχει κάνει βλέπετε, focus στη νέα προσπάθεια της Εθνικής που πλέον έχει νέο προπονητή, αλλά και αρκετά νέα πρόσωπα.

Τελικά, τι είναι η Εθνική; Ευχαρίστηση, καθήκον ή υποχρέωση;

" Δεν το αντιμετωπίζω ως καθήκον. Δεν υπάρχει υποχρέωση. Υπάρχει τιμή, υπάρχει χαρά. Είναι το ομορφότερο πράγμα να έχω την ευκαιρία να πάω σε ένα τουρνουά ή να είμαι μεταξύ των 16 καλύτερων Ελλήνων στο μπάσκετ και να 'χω την ευκαιρία να εκπροσωπήσω τη χώρα μου σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Όλα αυτά για εμένα είναι πολύ σημαντικά. Ας μην ξεχνάμε ότι οι μικρότερες εθνικές ομάδες ήταν αυτές που μας έδωσαν την ευκαιρία να είμαστε εδώ που είμαστε. Αυτές μας έβγαλαν από την αφάνεια. Η Εθνική ήταν εκεί όταν τη χρειαζόμασταν. Τώρα πρέπει να είμαστε εμείς εδώ για εκείνη, κάθε φορά που μας χρειάζεται".

Ποιο είναι το μάθημα που πρόσφερε το πάθημα της Σλοβενίας;

"Παίρνουμε πολλά κάθε χρόνο. Δεν ήταν μόνο πέρυσι. Ήταν και πρόπερσι. Είμαστε νέα ομάδα, με νέο προπονητή. Σημασία έχει να είμαστε υγιείς και να δουλέψουμε σκληρά, ώστε να βγάλουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αυτό που προέχει είναι να δουλέψουμε και να δούμε το αποτέλεσμα που μπορούμε να επιτύχουμε. Να λέμε λόγια, ότι είμαστε οι καλύτεροι και πάμε για μετάλλιο, δεν έχει κανένα νόημα. Αυτά είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Σημασία όμως, έχουν οι πράξεις".

Δηλαδή, η λέξη "μετάλλιο" είναι απαγορευμένη;

"Είναι πολύ μακριά όλο αυτό. στο μυαλό μας θα έπρεπε να είναι πολύ μακριά. η εθνική ομάδα έχει συνηθίσει τον Έλληνα να έχει επιτυχίες. άσχετα από το αν η τελευταία ήταν το 2009. Πάντα περιμένει από το μπάσκετ μια επιτυχία. Είναι σημαντικό για τον Έλληνα φίλαθλο να πάει η ομάδα στην 8αδα. Θα είναι επιτυχία. Εμείς θέλουμε ημέρα με την ημέρα να ανεβάζουμε την ομάδα επίπεδο".

Πανηγύρισες με την ελληνική σημαία στο "Παλαού". Μπορεί να γίνει το ίδιο, τον Σεπτέμβριο;

" Όταν συμμετέχεις σε τέτοιο τουρνουά, στο πίσω μέρος του μυαλού σου έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα θέλαμε πολύ να καταφέρουμε ό,τι η Εθνική ποδοσφαίρου: να βγάλουμε τους Έλληνες έξω στους δρόμους, για να πανηγυρίσουν τις επιτυχίες μας. Να τους κάνουμε χαρούμενους. Θα πάμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε".

Η αλήθεια είναι πως η χρονιά ήταν κάπως ιδιαίτερη, από άποψη συναισθημάτων, αποτελεσμάτων και κριτικών που άκουσες

"Οι κριτικές είναι μέρος της ζωής μας. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας και υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι όπως εσείς, οι δημοσιογράφοι, που δουλειά σας είναι η κριτική. Να αποθεώνετε όταν κάτι γίνεται καλά και να κρίνετε αυστηρά όταν γίνεται κάτι κακό. Για εμάς δεν υπάρχει κάτι διαφορά. Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζουμε τη δουλειά μας".

Υπάρχει κάτι που να σε ανησυχεί; Κάτι που να σε φοβίζει;

"Υγεία να έχουμε! Ο κόουτς Κατσικάρης έχει δείξει πως έχει πολύ καλή κρίση. Η δουλειά που έκανε στις ομάδες που είχε μέχρι τώρα, είχαν τη σφραγίδα του. Είμαστε όλοι βέβαιοι ότι στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα οι καλύτεροι 12".

Ποιος είναι ο λόγος που έχουμε για να αισιοδοξούμε;

"Είμαστε νέα παιδιά, υπάρχει πολύ ενέργεια και μεγάλη διάθεση για δουλειά. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως η προπόνηση ξεκινά στις 10 και όλοι είμαστε στο γήπεδο από τις 9, για να κάνουμε σουτάκια και την ατομική προετοιμασία. Είναι πολλές οι θετικές ενδείξεις. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ