ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παπανικολάου: "Ταβάνι μας ο ουρανός"

Παπανικολάου: "Ταβάνι μας ο ουρανός"
FRANCESCA WATKINSON

Ο Κώστας Παπανικολάου απάντησε στις ερωτήσεις των αναγνωστών του Sport24.gr για την Εθνική ομάδα, το Eurobasket, τους Denver Nuggets, τη θητεία του στους Houston Rockets, αλλά και την... επιστροφή του στον Ολυμπιακό (pics).

Τη δυνατότητα να ρωτήσουν ζωντανά ό,τι ήθελαν τον Κώστα Παπανικολάου είχαν το μεσημέρι της Τρίτης (1/9) οι αναγνώστες του Sport24.gr, μέσω του LIVE CHAT που έγινε. Ο διεθνής φόργουορντ των Denver Nuggets απάντησε στις ερωτήσεις του κόσμου για την Εθνική ομάδα, αναφέρθηκε στο πέρασμά του από τους Houston Rockets και τη νέα εμπειρία με τους Denver Nuggets, ενώ μίλησε για το ενδεχόμενο επιστροφής του στον Ολυμπιακό.

Θυμηθείτε το LIVE CHAT με τον Κώστα Παπανικολάου

Αναλυτικά όσα είπε:

- Ποιο πιστεύεις ότι είναι το κλειδί για να φτάσει η Εθνική ομάδα εκεί που αξίζει;

" Σίγουρα η χημεία κια η κατάσταση που θα βρειεί το συγκεκριμένο 15ήμερο η ομάδα είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες. υπάρχει καταπληκτικό κλίμα και όλα τα παιδιά έχουμε καταπληκτικές σχέσεις μεταξύ μας. Όλοι θα πρέπει να είμαστε πλήρως συγκεντρωμένοι για να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι".

- Πόσα κιλά πήρε από τότε που πήγες στο ΝΒΑ;

" Η αλήθεια είναι ότι πήρα κάποια κιλά σε όγκο. Κέρδισα μυικά κιλά, χάνοντας λίπος. Επί της ουσίας έμεινα ίδιος στα κιλά μου. Η διαφορά να είναι 1-2 κιλά".

- Πόσο συχνά κάνεις βάρη;

" Συνήθως εξαρτάται από το πρόγραμμα των αγώνων. Σε ποια περίοδο της χρονιάς βρισκόμαστε. Πριν ξεκινήσουμε με την Εθνική, που ήθελα να βρεθώ σε καλή κατάσταση έκανα τρεις φορές τη βδομάδα. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, επειδή ήταν παράξενη λόγω της χρονικής διάρκειας, τα βάρη μειώθηκαν πολύ. Όποτε βρίσκαμε χρόνο προσπαθούσαμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας, ανάλογα με το πρόγραμμα των φιλικών και των προπονήσεων".

- Ποιον τομέα του παιχνιδιού σου πιστεύεις πως πρέπει να βελτιώσεις περισσότερο ώστε να καθιερωθείς στο ΝΒΑ;

" Το ΝΒΑ είναι ένας κόσμος που βασίζεται κυρίως στα στατιστικά που γράφονται στο χαρτί: το σκορ, τις ασίστ, τα ριμπάουντ. Πράγματα που φαίνονται. Εγώ έχω ένα στυλ παιχνιδιού, που καλώς ή καλώς με έχει φτάσει ως εδώ που με έχει φτάσει σήμερα. Δεν θέλω να αλλάξω κάτι στον εαυτό μου. Να βελτιώσω σίγουρα. Και στην επίθεση και στη δημιουργία, να βάλω τη μπάλα κάτω, να παίζω περισσότερο με ντρίμπλα, κάτι πάνω στο οποίο μου έδωσαν την ελευθερία οι Ρόκετς στην αρχή της χρονιάς. Θέλω όμως να κάνω όμως όλα αυτά που χρειάζονται, τα μικρά πράγματα για να βοηθάω την ομάδα μου να κερδίζει. Μπορώ να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο και να δείξω κι άλλες πτυχές του παιχνιδιού μου".

"Είχαμε καλό παρεάκι στο Χιούστον"

Παπανικολάου: "Ταβάνι μας ο ουρανός"
FRANCESCA WATKINSON

- Τι θα έπαιρνες και τι θα άφηνες από κάθε στυλ παιχνιδιού ανάμεσα σε Euroleague και ΝΒΑ;

" Είναι πολύ διαφορετικό το κομμάτι του μπάσκετ στην Ευρώπη και στην Αμερική. Στην Ευρώπη υπάρχουν πιο κλειστές άμυνες, δίνουν μεγαλύτερη βάση στη στρατηγική. Μειώνεται ο ρυθμός έτσι. Στην Αμερική που υπάρχει εμπιστοσύνη στο ταλέντο του παίκτη, περισσότερη ελευθερία, δεν βάζουν τους παίκτες σε καλούπια και σε συγκεκριμένα στυλ. Αν μπορούσες να συνδυάσεις τα αθλητικά προσόντα που υπάρχουν εκεί, με τη στρατηγική που υπάρχει εδώ, το αποτέλεσμα δεν θα ήταν κάτι που θα μας άρεσε. Το Ευρωπαϊκό μπάσκετ με το δικό του στυλ έχει τους δικούς του φαν και το ΝΒΑ με το δικό του στυλ έχει τους δικούς του φαν. Αν τα μπερδέψουμε θα χαθεί αυτή η μαγεία. Η λάμψη. Είναι ξεκάθαρο΄ ότι το ΝΒΑ είναι μια λίγκα παικτών. Υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις του κανόνα. Ο σεβασμός, βέβαια, είναι αμοιβαίος. Όταν ένας προπονητής κερδίζει τον σεβασμό των σούπερ-σταρ της ομάδας, δεν νομίζω ότι ο σούπερ-σταρ θα φέρει σε δύσκολη θέση τον προπονητή".

- Σου λείπουν καθόλου οι Houston Rockets;

" Ήταν μια πολύ όμορφη χρονιά στο Χιούστον και από άποψη εμπειριών και από την άποψη των ανθρώπων που γνώρισα. Όπως τον Δημήτρη τον Θεοτοκάκη αλλά και τους συμπαίκτες μου, τον Μοτεγιούνας, Τζόνσον και Καπέλα, που με βοήθησαν και είχαμε κάνει ένα πολύ καλό παρεάκι και περνούσαμε εύκολα. Έχω καλές σχέσεις και τις έχω κρατήσει και με ανθρώπους μέσα από την ομάδα, που συνεργαστήκαμε. Το αν θα ήθελα να επιστρέψω, δεν μπορώ να πω κάτι. Είναι φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει. Πέρασα καλά στο Χιούστον και μετά την Εθνική θα επικεντρωθώ στο επόμενο βήμα".

- Πιστεύεις ότι ο Τζέιμς Χάρντεν και ο Ντουάιτ Χάουαρντ μπορούν να οδηγήσουν τους Houston Rockets στον τίτλο;

" Πέρσι η ομάδα απέδειξε ότι θα μπορούσε να πετύχει κάτι καλό. Έφτασε στους τελικούς της Δύσης απέναντι στο Γκόλντεν Στέιτ που είχε εξωπραγματική ομάδα. Αν δούμε όμως τα δύο πρώτα παιχνίδια και τα δύο κρίθηκαν στο τέλος. Θα μπορούσαμε να έχουμε κλέψει ένα από τα δύο. Όπως το δεύτερο που απλά δεν καταφέραμε να σουτάρουμε στην τελευταία επίθεση. Νομίζω ότι επειδή χάσαμε αυτό το ματς, ήταν η αιτία που χάσαμε και το τρίτο, γιατί μας επηρέασε ψυχολογικά. Και οι δύο είναι πολύ επαγγελματίες, δουλεύουν σκληρά και το καλοκαίρι και μες στη χρονιά. Είναι οι πρώτοι που ζητούν σοβαρότητα και επαγγελματισμό. Πιστεύω ότι μπορούν να καταφέρουν πολλά, δεδομένου ότι έκαναν την αρχή πέρσι με τη συμμετοχή στους τελικούς της Δύσης".

"Στο μυαλό μου έφτιαχνα το ιδανικότερο σενάριο"

Παπανικολάου: "Ταβάνι μας ο ουρανός"
FRANCESCA WATKINSON

- Τι γίνεται με το συμβόλαιό σου με τους Denver Nuggets; Μπορεί να επιστρέψεις στην Ευρώπη;

" Με το συμβόλαιο μου υπάρχει μια ιδιαιτερότητα. Η ομάδα έχει την ευκαιρία ως τις 4 Οκτωβρίου να με αποδεσμεύσει να το επιθυμεί. Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι σε ότι αφορά το συμβόλαιο μου. Αν κάτι αλλάξει τελευταία στιγμή θα είναι τα πράγματα πιο δύσκολα για μένα, γιατί θα έχουν γεμίσει τα ρόστερ. Δεν με αγχώνει κάτι. Είναι μέσα στο κομμάτι του παιχνιδιού, το γνωρίζαμε από πέρσι. Από εκεί και πέρα όμως όταν έγινε το trade από το Χιούστον στο Ντένβερ, σύμφωνα από αυτά που μάθαμε από τους ανθρώπους του Χιούστον, υπήρχε ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες".

- Πίστεψες από μικρός ότι θα παίξεις στο ΝΒΑ; Επίσης, πόσες ώρες δούλευες καθημερινά στις ηλικίες 14 έως 18;

" Ποτέ δεν είχα τόσο μεγάλες βλέψεις. Στο πίσω μέρος του μυαλό μου έφτιαχνα το ιδανικότερο σενάριο. Δεν είναι όμως από τα πράγματα που λες προς τα έξω, γιατί θα σε κοροϊδέψουν. Πάντα έβαζα μικρούς στόχους. Στα Γρεβενά για παράδειγμα όταν έπαιζε στο εφηβικό, ήθελα να παίξω στο ανδρικό. Και μετά βήμα-βήμα. Και πέρσι αν μου έλεγες για ΝΒΑ, δεν θα ήταν κάτι που θα πίστευα. Σε ότι αφορά τις ώρες προπόνησης, το θέμα δεν είναι να το κάνεις απλά για να το κάνεις. Να το κάνεις γιατί το απολαμβάνεις. Δεν μετρούσα τις ώρες. Αν πας για δύο ώρες προπόνησης, απλά επειδή πρέπει, τότε αυτό δεν σε βοηθάει. Πρέπει να το απολαμβάνεις για να σου βγει αυτό".

- Περίγραψέ μας μια τυπική ημέρα ενός παίκτη του ΝΒΑ;

" Θα περιγράψω δύο ημέρες παιχνιδιών: μια εντός έδρας και μια εκτός, που έχουν διαφορές. Στα εντός έδρας: συνήθως τα παιχνίδια ήταν 18.00 ή 19.00. Είχαμε πρωινή προπόνηση στις 09.45. Βίντεο πριν την προπόνηση. Θα ξυπνούσα 08.00 - 08.15 να πάω στο γήπεδο να φάω στο εστιατόριο της ομάδας, να κάνω σουτ με άλλα παιδιά πριν την προπόνηση. Η προπόνηση ξεκινούσε 1-1 1/2 ώρα. Τελειώναμε 11.00 - 11.30 θα πήγαινα σπίτι να φάω κάτι. Για μένα το πρόγραμμα είχε πάντα δίωρο ύπνο. Μετά επιστροφή στο γήπεδο. Ήθελα να είμαι εκεί 2 1/2 ώρα πριν το γήπεδο.

Έτσι ήταν το πρόγραμμα σε ότι αφορά τα εντός έδρας παιχνίδια. Στα εκτός έδρας παίζει ρόλο η ώρα του αγώνα. Αν παίζαμε 19.00 θα κάναμε πρωινή. Πιο νωρίς δεν θα κάναμε. Κάπως παρόμοιο. Το μόνο που άλλαζε ήταν ότι εκεί που ήμουν ρούκι θα έφευγα με το πρώτο λεωφορείο 2.45 πριν το παιχνίδι. Θα έκανες ζέσταμα, μετά θα ξαναέκανα ζέσταμα γιατί θα είχε περάσει η ώρα. Μετά αεροπλάνο και επόμενη πόλη. Έτσι ήταν κάπως τα πράγματα".

- Τι σου λείπει από την Ελλάδα;

" Τι μου λείπει από την Ελλάδα; Σίγουρα το να βρίσκεσαι με τους δικούς σου ανθρώπους, με τους φίλους σου είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα. Για να δω τους γονείς ή τον αδερφό μου έπρεπε να κάνουν ένα ταξίδι 12 ωρών. Για να δω τον παππού και τη γιαγιά μου έπρεπε να περιμένω ένα χρόνο. Και απλά πράγματα: ο καφές για παράδειγμα. Είχαμε τον καφέ από τον Δημήτρη, αλλά δεν ήταν ο ίδιος με τις ελληνικές καφετέριες. Περνούσαμε καλά και είχαμε καταπληκτική σχέση. Οι φίλοι και οι άνθρωποι που είναι στη ζωή μου, είναι αυτοί που μου έλειψαν περισσότερο".

"Φάκελος: Eurobasket"

Παπανικολάου: "Ταβάνι μας ο ουρανός"
FRANCESCA WATKINSON

- Πιστεύεις ότι η Εθνική ομάδα μπορεί να φτάσει ψηλά στο Eurobasket;

" Είναι ωραίο να κάνεις όνειρα. Είναι ωραίο να σκέφτεσαι τις όμορφες στιγμές. Στα λόγια δεν μπορείς να πετύχεις κάτι. Σκοπός μας είναι όταν μπούμε στο παρκέ να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί και να πετύχουμε το πιο σωστό αποτέλεσμα".

- Ποια η γνώμη σου για την Ελλάδα και τη Σερβία;

" Είναι ξεκάθαρο παράδειγμα το περσινό. Ότι μέσα στο τουρνουά όλα μπορούν να γίνουν. Το να έχεις μια ποιοτική ομάδα και ένα ποιοτικό ρόστερ είναι σημαντικό, γιατί έχεις σημείο εκκίνησης. Έχει φανεί όμως ότι οι ομάδες βρίσκουν ρυθμό μέσα στο τουρνουά. Για παράδειγμα πέρσι η Σερβία δεν είχε ξεκινήσει καλά, αλλά μετά το νοκ-άουτ έφτασε ως τον τελικό και έκανε άνω-κάτω το τουρνουά. Το ζητούμενο είναι να είμαστε υγιείς και να έχουμε συγκέντρωση για να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας στο παρκέ. Η Σερβία έχει πολύ ταλέντο και έναν προπονητή, που στην πρώτη του χρονιά έκανε καταπληκτική πορεία με την ομάδα. Είναι από τις σχολές που έχουν τον σεβασμό στην Ευρώπη και σ' αυτά τα τουρνουά".

- Στην άμυνα είμαστε πολύ καλοί, ενώ στην επίθεση όχι τόσο. Γιατί πιστεύεις ότι συμβαίνει αυτό;

" Εγώ θα προτιμούσα να σταθώ στο κομμάτι της άμυνας. Είναι κάτι που το λένε όλοι και έχει γίνει κλισέ, αλλά έτσι είναι: έχει περάσει στο DNA μας. Έχουν περάσει 10 χρόνια από το 2005 και εγώ ήμουν τότε μικρός. Έβλεπα εκείνη την ομάδα και κατάλαβα ότι αυτή η ομάδα μέσα από την άμυνα κατάφερε να κάνει σπουδαίες πορείες. Αυτός είναι ο οδηγός για να κάνεις κάτι καλό. Στην επίθεση έχουμε παιδιά που μπορούν να τη βάλουν στο καλάθι, έχουμε την ποιότητα και το ταλέντο. Το δύσκολο είναι να επικεντρωθείς και να βγάλεις την ενέργεια σου στην άμυνα. Δεν είμαστε μια σχολή που θα φάμε 80 και θα βάλουμε 90 για να κερδίσουμε, όπως δηλαδή η Ισπανία. Όχι ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε σε 1-2 παιχνίδια, αλλά δεν είναι κάτι έμφυτο, κάτι που έχουμε από παλιά".

- Πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει η Εθνική ομάδα;

" Όπως είπα και πριν το ταβάνι πρέπει να είναι ο ουρανός, όταν κάνεις όνειρα ή επιθυμείς κάτι. Δεν πρέπει να βάζεις όρια, ούτε να αποκλείεις κάτι. Στη δουλειά μας αυτό που μετράει είναι να κάνεις τη δουλειά σου στο παρκέ Να είσαι αυτός που πρέπει για την ομάδα σου, είτε σημαίνει να κουνάς μια πετσέτα, είτε να βάζεις 30 πόντους, είτε να δώσεις 10 ασίστ. Είναι ένα μεγάλο τουρνουά, με συνεχόμενα παιχνίδια. Όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί, ο καθένας στον τομέα του. Δεν υπάρχει 10ος ή 12ος παίκτης σε τέτοιο τουρνουά. Όλοι είναι χρήσιμοι, γιατί θα έρθουν και δύσκολες στιγμές. Θα έρθουν και όμορφες. Εκεί που πρέπει να είσαι συσπειρωμένος είναι στις δύσκολες στιγμές".

"Πιο ωραίος ο... Πρίντεζης"

Παπανικολάου: "Ταβάνι μας ο ουρανός"
FRANCESCA WATKINSON

- Ποιος πιστεύεις ότι είναι ο πιο ωραίος παίκτης της Εθνικής ομάδας;

" Μετά από μένα; Έχουμε το μεσογειακό και έχουμε ωραία παιδιά στην ομάδα. Ο Πρίντεζης κρατάει στα σκήπτρα. Και στην ψηφοφορία που έγινε από τον ΕΣΑΚΕ για πρώτη φορά, βγήκε ο πιο αρεστός στο γυναικείο κοινό αν δεν κάνω λάθος".

- Ως παίκτης έχεις πολλές θαυμάστριες. Μήπως ξέρεις κάποια από αυτές, εννοώ ονομαστικά.

" Με αφορμή αυτό που αναφέρεις θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα αυτά τα παιδιά, όλον τον κόσμο στο γήπεδο, είτε στα social media,για την υποστήριξη. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ξέρεις ότι υπάρχουν κάποια άτομα που βλέπουν μια καλή εικόνα για σένα. Να γίνεσαι, δηλαδή, για ένα μικρό διάστημα ένα πρότυπο για αυτούς. Είναι ένα κομμάτι που δίνει δύναμη και θέληση στους αθλητές για να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που κάνουν. Ο αθλητισμός είναι κάτι όμορφο, όπως το μπάσκετ για παράδειγμα που σου διδάσκει την κοινωνικότητα, αλλά και η ομαδικότητα. Ξέφυγα λίγο αγαπητή Μαρία, αλλά είναι καλή ευκαιρία να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους για την αγάπη και την υποστήριξη τους".

- Πιστεύεις ότι είσαι σε φόρμα;

" Νιώθω καλά. Αν δεν ένιωθα καλά δεν θα ήμουν εδώ. Ήταν μια παράξενη χρονιά. Το 2015 δεν μου έχει μπει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όταν έρχεσαι από μια αγωνιστική απραξία έξι μηνών, είναι δύσκολο να ξεκινήσεις από την αρχή και να βρεις τον ρυθμό σου και να μπεις σε ένα πρόγραμμα. Αυτός ήταν ένας λόγος που όλο τον Ιούλιο δούλευα σε εντατικούς ρυθμούς για να είμαι έτοιμος στις υποχρεώσεις της Εθνικής. Όσο και να δουλεύεις, όσο και να κάνεις ατομικές ο αγωνιστικός ρυθμός δεν έρχεται μόνος του. Έρχεται μέσα από τα παιχνίδια. Με έχουν βοηθήσει και τα έμπειρα παιδιά που ξέρουν 5 πράγματα παραπάνω και οι προπονητές που έχουν μια καλύτερη εικόνα βλέποντας το παιχνίδι απ έξω".

- Ποιος παίκτης σε έχει δυσκολέψει περισσότερο;

" Έχω αντιμετωπίσει πολλούς παίκτες του υψηλότερου επιπέδου. Θα ήμουν άδικος αν έλεγα 1-2. Υπάρχουν βέβαια κακές βραδιές. Όπως με τον Πιτ Μάικλ με τη Μπαρτσελόνα ή τον Σμιθ με τη Μακάμπι που σκόραρε ακόμη και από τα 9 μέτρα. Εσύ μπορεί να κάνεις τα πάντα, αλλά μπορεί να πέσεις πάνω σε κάποιον που είναι σε εκπληκτική ημέρα. Οπότε θα ξεχώριζα βραδιές και όχι συγκεκριμένους παίκτες".

"Στο ΝΒΑ για 2-3 χρόνια"

Παπανικολάου: "Ταβάνι μας ο ουρανός"
FRANCESCA WATKINSON

- Πότε επιστρέφεις στον Ολυμπιακό;

" Επειδή έχει αναπαραχθεί πολύ φέτος αυτό το θέμα, θα ήθελα κατά κάποιο τρόπο να ξεκαθαρίσω τα πράγματα: έχω πάρει μια απόφαση να πάει στην Αμερική. Θέλω να στηρίξω αυτή την απόφαση μου. Να προσπαθήσω, να παλέψω και να διεκδικήσω τη θέση μου. Δεν ήθελα να πάω για να πάω. Θέλω να δώσω την ευκαιρία στον εαυτό μου, για 2-3 χρόνια. Αν δω ότι δεν τα καταφέρνω, όταν έχω δοκιμάσει για τα καλά, τότε θα πω στον εαυτό μου ότι πρέπει να γυρίσω στην Ευρώπη. Γιατί όντως θα έχω προσπαθήσει. Δεν μπορώ να πάρω απόφαση να επιστρέψω, ή να βγάλω συμπεράσματα από την πρώτη χρονιά. Η χρονιά ήταν περίεργη, τον μισό χρόνο δεν έπαιζα, οπότε δεν ξέρω ακόμη. Το ότι θέλω να πάω στο ΝΒΑ και να αποδείξω ότι αξίζω να είμαι εκεί, δεν έχει να κάνει σε τίποτα και με κανέναν. Μόνο με μένα. Είναι προσωπικό στοίχημα. Θέλω να το αποδείξω στον εαυτό μου. Τέτοιου είδους προκλήσεις με βοηθήσουν για να γίνομαι καλύτερα".

- Ποια θα ήταν η ιδανική πεντάδα για σένα στην Ευρώπη;

" Θα αφήσω εκτός τους NBAers. Ιδανική πεντάδα; Της τελευταίας σεζόν; τον ΝτεΚολό, που έκανε καλύτερη σεζόν από τον Ροντρίγκεθ. Το Σπανούλη φυσικά. Τον Ουίμς. Τον Μπιέλιτσα που ήταν MVP. Στο "5" θα μπορούσα να βάλω και τον Βέσελι, αλλά θα πάω με τον πρώην συμπαίκτη μου, τον Άντε Τόμιτς, που ήταν πιο σταθερός. Θα έβαζα και τον Πρίντεζη στο "4", αλλά είχε μια περίεργη σεζόν με τον τραυματισμό του".

- Καλύτερη πεντάδα στο ΝΒΑ;

" Οι τρεις πρώτοι είναι εύκολοι. Κάρι στο "1", Χάρντεν στο "2" και ΛεΜπρόν στο "3". Καταπληκτική χρονιά έκανε ο Γκρίφιν με διαφορά. Και στο "5" ο πιο σταθερός ήταν ο Μαρκ Γκασόλ".

- Ποιος είναι ο αγαπημένος σου παίκτης σε Euroleague και ΝΒΑ;

" Στο ΝΒΑ είναι ο αγαπημένος μου παίκτης και αυτός που θέλω να πετύχει περισσότερο από όλους είναι ο Γιάννης φυσικά. Στην Ευρωλίγκα αυτός που είναι στην καλύτερη κατάσταση ξεκάθαρα τα τελευταία χρόνια είναι ο Βασίλης, οπότε δεν θα μπορούσα να πω κάποιον άλλον".

"Να δώσουμε χαρά στον κόσμο"

Παπανικολάου: "Ταβάνι μας ο ουρανός"
FRANCESCA WATKINSON

- Με ποιον είσαι στο δωμάτιο;

" Με τον Γιάννη Μπουρούση τα τελευταία δύο χρόνια".

- Πόσο έχουν εγκλιματιστεί οι Νικ Καλάθης και Κώστας Κουφός;

" Δεν είναι η πρώτη τους χρονιά στην Εθνική. Ξέρουν που βρίσκονται και τι αντιπροσωπεύουν. Ερχόμενος από το ΝΒΑ σου παίρνει λίγο χρόνο για να ισορροπήσεις τη διαφορά των δύο στυλ. Ειδικά αυτό αφορά τον Κουφού που έλειπε περισσότερο καιρό. Δεν τους πήρε πολύ για να προσαρμοστούν".

- Πιστεύεις ότι θα τα καταφέρετε να βρείτε τα πατήματά σας στην επίθεση έγκαιρα;

" Η άμυνα είναι το κύριο συστατικό που θέλουμε να έχουμε για να παίρνουμε τη δύναμη μας. Έχουμε πολύ ταλέντο στην ομάδα, παιδιά που ξέρουν πολύ καλά να διαβάζουν και να εκτελούν. Νομίζω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα, ειδικά όταν ξεκινήσουν τα παιχνίδια και βρούμε τον απαιτούμενο ρυθμό. Καλά τα φιλικά αλλά είναι εντελώς διαφορετικά, γιατί εδώ οι προπονητές θέλουν να δοκιμάζουν πράγματα. Θα είμαστε ετοιμοι να παρουσιαστούμε στην κατάλληλη κατάσταση. Όχι μόνο για τους υποστηρικτές του μπάσκετ στην Ελλάδα και την Εθνική, αλλά για όλους τους Έλληνες. Για όλη την κατάσταση που βιώνουμε σαν λαός. Να καταφέρουμε κάτι όμορφο και αξιόλογο για όλους αυτούς που μόνο "μαύρα" είδαν το καλοκαίρι και δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε διακοπές. Να δώσουμε χαμόγελα στον κόσμο. Μακάρι να πάνε όλα καλά, να είμαστε δυνατοί και υγιείς και να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους που μου κάνετε παρέα. Μακάρι να μπορούσαμε να μείνουμε περισσότερο, αλλά το πρόγραμμα έχει κι άλλη προπόνηση. Από το Σάββατο σας περιμένουμε όλους στους δέκτες σας να μας βοηθάτε με τη θετική σας ενέργεια.

Να ευχαριστήσω το Sport24.gr για αυτή την ευκαιρία που μου έδωσε να έρθω σε επαφή μαζί σας και τώρα και μες στη χρονιά με το blog που είχαμε με τη βοήθεια του φίλου μου, του Νίκου Παπαϊωάννου. Χρόνια πολλά για τα 10 χρόνια και να συνεχίσετε να ενημερώνεστε από το Sport24.gr".

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου - Watkinson

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ