ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

"Παίζουμε γιατί γουστάρουμε την ομάδα"

"Παίζουμε γιατί γουστάρουμε την ομάδα"

Σε συνέντευξη του λίγο πριν το ταξίδι της Εθνικής για Ισπανία, ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης μιλά για την πορεία και τους στόχους της ομάδας αλλά και την δική του παρουσία στην προετοιμασία.

Λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας (30/08-14/09), ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης, εκφράζει μέσω του ραδιοφώνου του Sentra 103.3, την βεβαιότητα ότι η Εθνική θα βελτιώνεται σε κάθε παιχνίδι, μιλά για το στυλ παιχνιδιού του Φώτη Κατσικάρη ενώ αναφέρεται και στην δική του παρουσία στην προετοιμασία της ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Sentra FM 103.3:

Για την παρουσία του στην Εθνική: "Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για μένα. Είναι ιδιαίτερο να φοράς τη φανέλα της Εθνικής και χαίρομαι πολύ που θα έχω την ευκαιρία να πάω στο Παγκόσμιο. Δεν έχω συμμετάσχει σε Παγκόσμιο. Είναι πολύ σημαντικό για μένα και για όλους μας γιατί είναι από τα πιο ανταγωνιστικά τουρνουά που μπορείς να παίξεις"

Για την προετοιμασία και την ατμόσφαιρα στην ομάδα: "Το κλίμα είναι καλύτερο από ποτέ και είναι ιδιαίτερο γιατί έχει πολλά νέα παιδιά που συνήθως είναι δύσκολο να προσαρμοστούν. Όμως όλοι δείχνουν τον καλύτερό τους εαυτό, παίζουμε καλό μπάσκετ μέσα σ' ένα μήνα. Το νέο στιλ του Κατσικάρη μ' αρέσει πολύ αν και είναι πολύ γρήγορο για μένα. Οι περισσότεροι παίζουν σε γρήγορα πρωταθλήματα, έχουν εμπειρίες. Πρέπει να προσαρμοστούμε και σ' αυτό, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε το κομμάτι του παιχνιδιού που μας δίνει νίκες και μετάλλια, την άμυνά μας".

Για τα τελευταία κομμάτια του παζλ ενόψει του τουρνουά: "Έχουμε βελτιώσει πολλά πράγματα στο μήνα αυτό. Πρέπει να είμαστε πιο σταθεροί, να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια και να σχεδιάσουμε το κομμάτι των επιθέσεων μια βδομάδα πριν μπούμε στο τουρνουά".

Για το ποια είναι η σταθερά της ομάδας: "Σταθερά είναι ο αλτρουισμός και η ομαδικότητα. Στα δύσκολα δεν χρειάζεσαι κάποιον να πάρει τα σουτ, αλλά να είναι κάποιος δίπλα σου. Νομίζω ότι αυτός θα πάει την ομάδα πιο μακριά στο Παγκόσμιο. Δεν μπορείς να περιμένεις κάτι λιγότερο από παιδιά που έρχονται χωρίς καμία αμοιβή να παίζουν και γουστάρουν την ομάδα. Έχουμε καταλάβει ότι μόνο αν παίζεις ομαδικά έρχονται διακρίσεις και μετάλλια".

Για το τι βρήκε επιστρέφοντας στην Εθνική: "Βρήκα τη σταθερά των παλιών κι έμπειρων και την ενέργεια των νέων. Ένα πάντρεμα που γίνεται σωστά και θα φανεί στο γήπεδο''.

Για τον στόχο της Εθνικής: "Θα βελτιώνεται η ομάδα ματς στο ματς και θα βλέπουμε ολοένα και καλύτερο μπάσκετ. Στόχος μας να είναι η παρουσία μας καλύτερη από αγώνα σε αγώνα".

Για το αν σκέφτονται να κάνουν καλύτερη πορεία από το προηγούμενο παγκόσμιο: "Υπάρχει σαν κίνητρο. Ούτε υποχρέωση, ούτε άγχος. Να είμαστε εμείς που θα πάμε παραπέρα την ομάδα. Είναι υγιές και σωστό αυτό".

Για το καινούριο στιλ που θέλει να περάσει ο Κατσικάρης: "Δεν αισθάνομαι άβολα. Το δικό μου στιλ παίζεται ακόμα στο σετ παιχνίδι κι αν θες να παίξεις μια άμυνα ή να κατεβάσεις τον ρυθμό ή να μαρκάρεις ένα μεγάλο κορμί".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ