ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Οι Φιλιππινέζοι ζουν και αναπνέουν για το μπάσκετ!

Οι Φιλιππινέζοι ζουν και αναπνέουν για το μπάσκετ!

Οι Φιλιππινέζοι λατρεύουν το μπάσκετ και φροντίζουν να το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία. Το Sport24.gr ελέω του ματς της Εθνικής με τις Φιλιππίνες συνομίλησε μαζί τους και τους παρακολούθησε να παίζουν (picts+VIDEOS).

Οι Φιλιππίνες πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην Κροατία, γνωρίζοντας τελικά την ήττα στην παράταση από την ομάδα του Γιάσμιν Ρέπεσα με (81-78, 71-71κ.α.). Επόμενος αντίπαλος τους είναι σήμερα (31/9, 21:00) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και το Sport24.gr βρέθηκε στους Αμπελόκηπους, ώστε να αφουγκραστεί την αγάπη των Φιλιππινέζων για το άθλημα.

Στην λεγόμενη και "παιδική" στην οδό Αργολίδος οι Φιλιππινέζοι μαζεύονται καθημερινά (τους καλοκαιρινούς μήνες) και παίζουν μπάσκετ. Αυτή η γειτονιά είναι ένα από τρία κυρίως σημεία που συγκεντρώνονται για να δείξουν τις ικανότητες και να βάλουν τη μπάλα στο καλάθι. Τα άλλα δύο είναι η Γλυφάδα και απέναντι από το Καλλιμάρμαρο. Στόχος τους να μοιραστούν με τους συμπατριώτες τους το πάθος τους και την αγάπη τους για το άθλημα. Στους Αμπελόκηπους παίζουν πάντα "διπλό", ενώ το καλάθι μετράει έναν πόντο και το τρίποντο δύο. Η αναμέτρηση ολοκληρώνεται στους 25 πόντους και στη συνέχεια αρχίζουν και πάλι. Μπορούν να παίζουν περισσότερες από τρεις ώρες ασταμάτητα.

Τους χειμερινούς μήνες, μάλιστα διεξάγεται και πρωτάθλημα, στο οποίο παίρνουν μέρος δέκα ομάδες, με την πρώτη να σηκώνει τρόπαιο, ενώ είναι και κορυφαίοι στις στατιστικές κατηγορίες (MVP, τρίποντα, ασίστ κτλ)!

Με τη βοήθεια του Βασίλη Αποστολάκη, ο οποίος είναι δεύτερος προπονητής στο αντρικό των Αμπελοκήπων και "τρέχει" όλα τα μικρότερα κλιμάκια συζητήσαμε μαζί τους και μας μίλησαν για το αγαπημένο τους σπορ, όπως και το ματς της Εθνικής Ελλάδας με τις Φιλιππίνες. Συγκεκριμένα, ο Κρις που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη χώρα μας άφησε για μερικά λεπτά το... παιχνίδι και μοιράστηκε τις σκέψεις του μαζί μας.

Ο Βασίλης Αποστολάκης, ο οποίος έχει περισσότερα από 40 παιδιά από τις Φιλιππίνες στις ακαδημίες μας μίλησε για το πώς βιώνει ο ίδιος το ενδιαφέρον των Φιλιππινέζων για το μπάσκετ: " Μπαίνουν κανονικά σε ρυθμούς. Αγαπάνε πάρα πολύ το μπάσκετ, είναι άλλωστε το εθνικό τους άθλημα.

Από όσο γνωρίζω στις Φιλιππίνες υπάρχουν πολλές πολυεθνικές που ρίχνουν χρήματα στο μπάσκετ αναλογικά με την συνολική οικονομία. Εδώ υπάρχει μία διαφορά στο ύψος, αλλά δεν τους επηρεάζει όταν παίζουν. Την αντιλαμβάνονται, αλλά δεν τους πειράζει. Πολλά παιδιά έχουν γεννηθεί εδώ, πηγαίνουν σε ελληνικά σχολεία και νιώθουν Έλληνες".

Δείτε VIDEOS από τις εμφανίσεις των παιδιών με καταγωγή από τις Φιλιππίνες στα ματς των Αμπελοκήπων:



TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ