ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Οι σκέψεις του Μίσσα για τις κλήσεις και το αύριο

Οι σκέψεις του Μίσσα για τις κλήσεις και το αύριο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Εθνική του παρόντος και του μέλλοντος στο μυαλό του Κώστα Μίσσα που υπολογίζει Παππά-Μπόγρη-Παπαγιάννη και ενδέχεται να καλέσει και δύο παίκτες-έκπληξη στην 16μελη αρχική κλήση του.

Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Μίσσας, έχει καταλήξει στους παίκτες που θα συμπεριληφθούν στην πρώτη κλήση για την Εθνική Ανδρών και τα ονόματα αναμένεται να ανακοινωθούν άμεσα, ενδεχομένως και την Πέμπτη.

Όπως αναμενόταν ούτως ή άλλως τα κουκιά είναι μετρημένα σε ότι αφορά την επιλογή των 15-16 παικτών από τους οποίους θα προκύψει η τελική 12άδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Ευρωμπάσκετ σε 50 περίπου ημέρες.

Είναι πολύ πιθανό, όμως, να υπάρχουν ανάμεσα στους "εκλεκτούς" του Κώστα Μίσσα και ορισμένες εκπλήξεις, καθώς ο στόχος της Ομοσπονδίας δεν είναι μακροπρόθεσμος, αλλά και βραχυπρόθεσμος και η επιλογή στις πρώτες κλήσεις για ορισμένους παίκτες αποτελούν αφενός μια επιβράβευση και αφετέρου μια πρώτη μύηση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, κάτι σαν βάπτισμα του πυρός και προετοιμασία για ένταξη στις επόμενες διοργανώσεις.

Έτσι, λοιπόν, στα πλάνα του Μίσσα βρίσκονται και δύο νεαροί παίκτες που δεν αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα και ενδεχομένως να στελεχώσουν την φροντ-λάιν της Εθνικής μας ομάδας τα επόμενα χρόνια. Ο λόγος για τον Κώστα Μήτογλου και τον Ζακ Όγκαστ . Ο πρώτος προέρχεται από το Ουέικ Φόρεστ και έχει εξελιχθεί σε μήλον της έριδος για αρκετές ομάδες , ενώ ο δεύτερος μετά τη θητεία του Νοτρ Ντέιμ πέρασε πέρσι από την Τουρκία (Ουσάκ) και φέτος συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό.

Από την άλλη αυτός που δεν θα συμπεριληφθεί στις αρχικές κλήσεις είναι ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος εξάλλου έγινε ντραφτ και θα βρίσκεται για μεγάλο διάστημα του καλοκαιριού στις Ηνωμένες Πολιτείες κυνηγώντας το όνειρο του ΝΒΑ.

Στη λίστα του "Στρατηγού" είναι λογικό να βρίσκεται ο κορμός της προηγούμενης ομάδας, δηλαδή ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο Κώστας Σλούκας, ο Νικ Καλάθης, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Κώστας Παπανικολάου, ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Γιάννης Μπουρούσης. Επίσης, την θέση τους στις πρώτες κλήσεις έχουν κερδίσει με τη φετινή τους απόδοση ο Νίκος Παππάς, που κέρδισε πολλούς πόντους με την αγωνιστική του μεταστροφή στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, καθώς και οι Θανάσης Αντετοκούνμπο και Δημήτρης Αγραβάνης, δύο παίκτες σε καλή ηλικία (ο ένας είναι 25 και ο άλλος 23), με αθλητικότητα και εικόνες από το ισπανικό πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα.

Στα υπόψιν βρίσκεται φυσικά και ο Γιώργος Παπαγιάννης, που ολοκλήρωσε τη ρούκι χρονιά του στους Σακραμέντο Κινγκς, αλλά και ο Γιώργος Μπόγρης που έκανε μια πολύ γεμάτη χρονιά με την Τενερίφη κατακτώντας μάλιστα το FIBA Champions League, πριν πάρει μεταγραφή για τον Ολυμπιακό.

Το μοναδικό επί της ουσίας ερωτηματικό είναι ο Κώστας Κουφός, καθώς δεν έχει δεσμευτεί ότι θα δώσει το παρών και θα κριθεί την τελευταία στιγμή αν η Ομοσπονδία τον καλέσει και περιμένει την απάντηση του, ή αν τον αποκλείσει απευθείας σε περίπτωση αρνητικής πρόθεσης, με το πρώτο σενάριο να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Ποιος μένει έξω; Από τους παίκτες που είχαν βγει στη δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες δεν υπολογίζεται ο βετεράνος Στράτος Περπέρογλου, σε μια θέση μάλιστα που υπάρχει υπεροπλία, ενώ αναμένεται να προστεθούν παίκτες όπως ο Παπαγιάννης, ο Παππάς, ο Μπόγρης και οι νεαροί Όγκαστ-Μήτογλου, με τη συμμετοχή του Όγκαστ να είναι αμφίβολη καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Ορλάντο και μετέχει στο Summer League με τη φανέλα των Μαϊαμι Χιτ.

Προκύπτει επομένως ότι η λίστα του Κώστα Μίσσα κινείται με γνώμονα την Εθνική του 2017, αλλά και την Εθνική του μέλλοντος, περιλαμβάνοντας 11 παίκτες που έχουν γεννηθεί πριν το 1990 και μόλις δύο παίκτες άνω των 30 (Πρίντεζης, Μπουρούσης).

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ