ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Οι δηλώσεις των Πρωταθλητών Ευρώπης

Οι δηλώσεις των Πρωταθλητών Ευρώπης
INTIME SPORTS

Η Ελλάδα επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης μετά από εφτά χρόνια, σε επίπεδο Εφήβων. Όπως καταλαβαίνετε, οι διεθνείς μας ήταν κάτι παραπάνω από ευτυχείς μετά το φινάλε του τελικού.

Στην κορυφή της Ευρώπης βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες η Εθνική Εφήβων, που επικράτησε της Τουρκίας στον τελικό της διοργάνωσης με 64-61 . Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε μετά το τέλος του τελικού για την... άλλη γεύση που έχει το χρυσό , την ώρα που ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ευχήθηκε να έχει κι η Εθνική Ανδρών αντίστοιχη πορεία στο Eurobasket του Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσαν οι διεθνείς μετά τον τελικό:

Νίκος Δίπλαρος: " Ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει. Υπάρχει μεγάλη κούραση, σωματική και ψυχική, αλλά το παλεύαμε κάθε μέρα και φτάσαμε στον τίτλο. Μπήκαμε τρομαγμένοι και αγχωμένοι. Ήταν ο πρώτος μας τελικός, σε αντίθεση με τους Τούρκους που είχαν μια εμπειρία. Μετά το ημίχρονο με την εμψύχωση του κόουτς ηρεμήσαμε, επιστρέψαμε στο δεύτερο μέρος και πήραμε τη νίκη. Δυστυχώς ή ευτυχής χρειαζόταν να βοηθήσει κάποιος άλλος εκτός από τον Χαραλαμπόπουλο στο σκορ. Βοήθησαν ο Μιλεντίγεβιτς, ο Σκουλίδας και ο Παπαγιάννης, ενώ η άμυνα βελτιώθηκε. Συνεχίζουμε, θα πάμε προετοιμασία με τις ομάδες μας, εγώ θα συνεχίσω στην ΑΕΚ".

Μιχάλης Λούντζης: " Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, δεν είχε καμία σχέση με το προηγούμενο και το περιμέναμε. Η Τουρκία ξεκίνησε καλύτερα, αλλά καταφέραμε αρχίζοντας πάλι από την άμυνα να φτάσουμε στη νίκη. Το αξίζαμε! Αυτό ήταν το όπλο μας σε όλο το τουρνουά. Χάσαμε πολλά σουτ στο τέλος, αλλά σημασία έχει η επιτυχία. Αφιερώνουμε την κατάκτηση του Πανευρωπαϊκού, τον Κόνιαρη. Ήταν ο άτυχος αυτής της χρονιάς. Πιστεύω πως έτσι θα τον κάνουμε να νιώσει λίγο καλύτερα. Είναι κομμάτι της ομάδας. Φέρει κι αυτός μερίδιο για το τρόπαιο".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Διονύσης Σκουλίδας: " Δεν μπορώ να περιγράψω πως νιώθω. Με έπιασαν τα κλάματα στο τέλος από τη χαρά. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο για την παρουσία του. Έδινε 10 ευρώ από το υστέρημά του για να μας δει να παίζουμε μπάσκετ. Είμαστε πολύ φίλοι με όλα τα παιδιά. Να έχει καλά ο Θεός τον Χαραλαμπόπουλο. Αποφάσισα να μείνω στη Β' Εθνική για να βελτιώσω τις αδυναμίες μου. Να πάρω χρόνο συμμετοχής για να γίνω καλύτερος. Ο Κορκμάζ είναι ένας εκπληκτικός παίκτης. Με το που τελείωσε ο ημιτελικός είπα "φέρτε μου τον Κορκμάζ". Είχα μόνο αυτό στο μυαλό μου όλη την ημέρα σήμερα. Ήθελα να παίξω άμυνα πάνω του".

Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς: " Μέτρησε η νίκη. Πήραμε το χρυσό. Αυτό μετράει. Από την αρχή ήμασταν προσηλωμένοι στον στόχο. Για ένα διάστημα μάς έφυγε το παιχνίδι. Δείξαμε χαρακτήρα και το γυρίσαμε. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε καρδιά. Στο δεύτερο πιέσαμε περισσότερο. Η Τουρκία ρίσκαρε πολύ στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο βάλαμε μεγάλα σουτ, φτιάξαμε την άμυνά μας και βγήκαμε πρώτοι στην Ευρώπη. Θέλω να αφιερώσω το χρυσό στους Έλληνες και να έχουν υπομονή για τα προβλήματα στη χώρα μας. Αφιερώνουμε επίσης το χρυσό στον Κόνιαρη που είναι τραυματίας. Τον αγαπάμε και μας λείπει. Δεν ξέρω ακόμη τι θα κάνω τη νέα χρονιά. Προέχει η ξεκούραση για τις επόμενες ημέρες".

Θανάσης Ντουζίδης: " Δε γινόταν να μην νικήσουμε. Ξεκινήσαμε λίγο χάλια, αλλά το γυρίσαμε. Το μυστικό είναι ότι είμαστε μια ΟΜΑΔΑ".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παντελής Σκορδάς: " Κάποτε έπρεπε να... διώξουμε και τον προπονητή. Τόσα μας έχει κάνει στην προετοιμασία. Ενάμιση μήνα είμαστε μακριά από τα σπίτια μας αλλά αυτή είναι η ανταμοιβή. Είμαστε μια παρέα και αυτό είναι που κάνει τις πραγματικές ομάδες. Ξέρουμε ότι από τη στιγμή που είσαι στην Εθνική ομάδα, ο καθένας πρέπει να έχει τον ρόλο του. Κάποιοι άλλοι παίζουν 35 ή 40 λεπτά, άλλοι να παίζουν λιγότερο. Ο καθένας είναι καλός στον ρόλο του. Όλοι θέλουμε να πετύχουμε τον ίδιο σκοπό".

Γιάννης Μιχαλούτσος: " Ήταν ένα φοβερό δώρο αυτό. Το αξίζαμε. Θα υπάρξει συνέχεια σε αυτό. Δεν ξέρω ακόμη που θα παίξω του χρόνου. Οι δύο ήττες στην α' φάση μάς ταρακούνησαν. Το πήραμε πολύ πιο σοβαρά. Μια χαρά όλα".

Βασίλης Χρηστίδης: " Οι στιγμές με το χρυσό στο στήθος είναι τεράστιες. Επιβραβεύθηκαν οι κόποι μας με το χρυσό".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ