ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Οι απόντες και τα ερωτηματικά

Οι απόντες και τα ερωτηματικά
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, το ερωτηματικό με τον Γιώργο Πρίντεζη και η επιστροφή των παικτών του Ολυμπιακού. Τα τρία στοιχεία που ξεχώρισαν από την ανακοίνωση της λίστας για τα "παράθυρα" του καλοκαιριού.

Το πρωί της Παρασκευής (25/5), η ΕΟΚ ανακοίνωσε τη λίστα με τη βάση των παικτών από την οποία θα καταλήξει στους "εκλεκτούς" του ο Θανάσης Σκουρτόπουλος. Οι αρχικές επιλογές περιελάμβαναν το όνομα των παικτών του Ολυμπιακού, όπως επίσης αυτό του Κώστα Κουφού και του Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Από την άλλη, απουσίαζαν εκείνα των Γιάννη Αντετοκούνμπο, Γιώργου Παπαγιάννη και Γιώργου Πρίντεζη. Κάθε ένα από αυτά για διαφορετικό λόγο.

Ο πρώτος απουσίασε από το Eurobasket το περασμένο καλοκαίρι, θα λείψει από ένα ακόμη "παράθυρο" των εθνικών ομάδων, αλλά ουδείς μπορεί να προδικάσει τι θα γίνει για τα παιχνίδια του Σεπτεμβρίου. Ο ίδιος έχει εξηγήσει αρκετές φορές πως θέλει να φοράει τη φανέλα με το εθνόσημο, αλλά στην παρούσα φάση είναι παρακινδυνευμένο να ειπωθεί με σιγουριά τι θα κάνει για τους πρώτους αγώνες της δεύτερης φάσης. Μετά το πέρας κι εκείνων των παιχνιδιών, η μοναδική περίπτωση να ενισχύσει την Εθνική Ανδρών θα είναι στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου (αν η Ελλάδα πάρει την πρόκριση), αφού -λόγω της έναρξης της σεζόν στο ΝΒΑ- δεν θα είναι σε θέση να βοηθήσει για τα υπόλοιπα προκριματικά.

Ο δεύτερος βρίσκεται σε ένα πολύ σημαντικό σταυροδρόμι σε ό,τι αφορά στην καριέρα του στο ΝΒΑ. Το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με τους Portland Trail Blazers για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο δεν είναι εγγυημένο, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να παλέψει στη διάρκεια του Summer League και της προετοιμασίας για να εξασφαλίσει μια θέση στο ρόστερ της επόμενης σεζόν. Κάτι που σημαίνει πως είναι δύσκολο να τον δούμε τον Σεπτέμβριο, στα πρώτα παιχνίδια της δεύτερης φάσης. Η αγάπη του για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι κάτι που δεν αμφισβητείται, γεγονός που δίνει τον... τόνο για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο τρίτος θόλωσε τα νερά με τις δηλώσεις που έκανε τον Σεπτέμβριο, κατά την επιστροφή της ελληνικής αποστολής από την Κωνσταντινούπολη. Ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού είχε εξηγήσει πως θέλει να συνεχίσει στη "γαλανόλευκη", αλλά πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα για να είναι εφικτό κάτι τέτοιο. Στην παρούσα φάση, έμεινε εκτός της λίστας κατόπιν συνεννόησης με τον Θανάση Σκουρτόπουλο. Μένει να φανεί αν τον Σεπτέμβριο θα δηλώσει "παρών" ή θα παρατείνει την... απουσία του.

Από την άλλη, οι Βαγγέλης Μάντζαρης, Κώστας Παπανικολάου και Ιωάννης Παπαπέτρου αναμένεται να επιστρέψουν στις επάλξεις. Εκτός κι αν η ανακοίνωση που είχαν βγάλει οι παίκτες των "ερυθρολεύκων" πριν από μερικούς μήνες παραμένει σε... ισχύ. Με τις διασυλλογικές υποχρεώσεις να έχουν ολοκληρωθεί, θεωρητικά δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Αυτό όμως είναι μια θεωρητική προσέγγιση, που θα απαντηθεί μόνο στην πράξη.

Η παρουσία του Γιάνις Στρέλνιεκς στη λίστα της Λετονίας ενδεχομένως να δίνει πρόωρα την απάντηση στον παραπάνω προβληματισμό...

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ