ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Οι 16 ομάδες του Ευρωμπάσκετ Γυναικών

Οι 16 ομάδες του Ευρωμπάσκετ Γυναικών

Για όγδοη φορά στην ιστορία της η Εθνική Γυναικών θα συμμετάσχει τον Ιούνιο του 2017 σε τελική φάση Ευρωμπάσκετ. Διαβάστε ποιες είναι οι 16 ομάδες του τουρνουά.

Μικρό το κακό ήταν για την Εθνική Γυναικών η (φυσιολογική) ήττα στο Κουρσκ από την πανίσχυρη Ρωσία . Η Ελλάδα κατόρθωσε να πάρει το "εισιτήριο" για την τελική φάση του Ευρωμπάσκετ ως μία από τις έξι καλύτερες "δεύτερες" των ομίλων και από τις 16 έως τις 25 Ιουνίου του 2017 θα βρεθεί στην Πράγα και το Χράντετς Κράλοβε της Τσεχίας, τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τη διοργάνωση.

Μαζί με την Ελλάδα την πρόκριση ως δεύτερες πήραν ακόμα η Λετονία, η Σερβία, η Σλοβακία, το Μαυροβούνιο και η Λευκορωσία. Η κλήρωση των ομίλων θα πραγματοποιηθεί στις 9 Δεκεμβρίου στην Πράγα και θα μεταδοθεί απευθείας από το κανάλι της FIBAστο YouTube ( YouTube.com/FIBA). Την αμέσως επόμενη μέρα θα γίνει η κλήρωση των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων Νέων.

Η Εθνική Γυναικών θα συμμετάσχει για όγδοη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Ευρωμπάσκετ. Η καλύτερη που έχει καταλάβει ήταν η 5η το 2009. Στο Ευρωμπάσκετ του 2015 τερμάτισε στη 10η θέση.

Αναλυτικά η λίστα των 16 ομάδων

Βέλγιο

Γαλλία

Ελλάδα

Ισπανία

Ιταλία

Λετονία

Λευκορωσία

Μαυροβούνιο

Ουκρανία

Ουγγαρία

Ρωσία

Σερβία

Σλοβακία

Σλοβενία

Τουρκία

Τσεχία

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ