ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Ζήσης ανακοινώνει πως αποχωρεί από την Εθνική ομάδα

Ο Νίκος Ζήσης έχει πάρει απόφαση να αποχωρήσει από την Εθνική ομάδα, κάτι που θα το ανακοινώσει σύντομα και επίσημα. Ήταν στην Ανδρών από το καλοκαίρι του 2001 με πρώτο του τουρνουά εκείνο του 2004.

Ένας από τους σημαντικότερους και κορυφαίους παίκτες στην ιστορία της Εθνικής μας ομάδας, συμμετέχοντας στα μετάλλια του 2005, του 2006 και του 2009, ο Νίκος Ζήσης, έχει πάρει απόφαση να αποχωρήσει από την Εθνική μας ομάδα φέτος το καλοκαίρι, όπως έγραψε πρώτο το Sportando.

Το γεγονός θα το γνωστοποιήσει και ο ίδιος επίσημα σύντομα. Ο 33χρονος (16/8/1983) Νίκος Ζήσης, συμμετείχε σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες της Εθνικής Ανδρών την τελευταία 12ετία. Αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης με την Ελλάδα το 2005 στο Βελιγράδι, έχοντας ενεργό ρόλο, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα γήπεδα της Ιαπωνίας, ενώ ήταν και στην ομάδα που πήρε το χάλκινο στο Eurobasket της Σλοβενίας το 2009.

Είναι χαρακτηριστικό πως από το 2004 και μετά δεν έλειψε ποτέ από κανένα τουρνουά που αγωνίστηκε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ενώ η πρώτη του συμμετοχή με τα "γαλανόλευκα" στην Ανδρών ήταν το 2001 στα προκριματικά για το Eurobasket, αλλά δεν συμμετείχε στην τελική δωδεκάδα στο τουρνουά, το οποίο διεξήχθη στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Σεπτέμβρη, με προσωπικό του μήνυμα στο twitter, αναφέρθηκε στον φίλο, συμπαίκτη και κουμπάρο του, Βασίλη Σπανούλη , λέγοντας πως ήταν τιμή του που έπαιξε δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του αρχηγού του Ολυμπιακού πως σταματά από την Εθνική μας ομάδα.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ