ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Παππάς και οι νέοι ήταν ωραίοι για την Εθνική Ανδρών

ΦΙΛΙΚΟ / Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (Eurokinissi Sports)
ΦΙΛΙΚΟ / Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Με τον Νίκο Παππά να είναι ξανά ο πρώτος σκόρερ και τον Ντίνο Μήτογλου να κάνει εξαιρετική δουλειά στην τελευταία περίοδο, η Εθνική Ανδρών πήρε τη φιλική νίκη επί της Μεγάλης Βρετανίας στο Λονδίνο (88-84).

Εν μέσω σοκ από την είδηση της απουσίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο από το EuroBasket , η Εθνική Ανδρών επικράτησε της Μεγάλης Βρετανίας στο Λονδίνο (88-84), στο έκτο της φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας. Η ομάδα του Κώστα Μίσσα πήρε χαμηλό βαθμό στο κομμάτι της άμυνας, αλλά επιθετικά παρουσιάστηκε συνεπής και πήρε τη νίκη.

Ο Νίκος Παππάς (22π.) ηγήθηκε ξανά επιθετικά, την ώρα που οι Γιώργος Παπαγιάννης (11π., 5ριμπ.) και Ντίνος Μήτογλου (10π.) έκαναν τρομερή δουλειά στην τελευταία περίοδο, συμβάλλοντας σημαντικά στην ανατροπή του σκορ. Οι δυο τελευταίοι αγωνίστηκαν μαζί σε όλη τη διάρκεια του δ' δεκαλέπτου, συνθέτοντας ένα εξαιρετικό δίδυμο στην γραμμή των ψηλών. Ο μοναδικός εκ των έντεκα που δεν αγωνίστηκε ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ενώ ο Νικ Καλάθης "έγραψε" μια ακόμη all around εμφάνιση στα 27'03'' που χρησιμοποιήθηκε, έχοντας 9 πόντους, 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο εκτός μάχης , κι ενώ άπαντες περιμένουν την επιστροφή των Γιάννη Μπουρούση, Γιώργου Πρίντεζη και Ιωάννη Παπαπέτρου στην δράση, η Εθνική Ανδρών επικεντρώνεται στα τρία τελευταία φιλικά τεστ που θα δώσει. Η "γαλανόλευκη" θα αντιμετωπίσει τη Γεωργία (23/8), την Ιταλία (24/8) και τη Σερβία (25/8) στο "Ακρόπολις", πριν αναχωρήσει για το Ελσίνκι.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Από την στιγμή που επιβεβαιώθηκε η απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο από το EuroBasket, θεωρούμε σαφές πως ό,τι βλέπουμε από εδώ και πέρα στο παρκέ είναι μια μικρογραφία όσων συμβούν στη μεγάλη διοργάνωση. Κι αυτό που παρουσίασε ως μεγάλη αδυναμία η Εθνική Ανδρών απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία ήταν η προσωπική άμυνα, κάτι που ξαναείδαμε πριν από μία εβδομάδα -στο φιλικό με τη Σερβία. Ειδικά ο Ντάνιελ Κλαρκ δημιούργησε πολλά προβλήματα στην ελληνική άμυνα, είτε κοντά είτε μακριά από το καλάθι.

Το "Χ" (22-22) του α' δεκαλέπτου προέκυψε χάρη στη δική του επιθετική δράση, αλλά και αυτή των Κώστα Σλούκα και Νίκου Παππά. Όσο οι δυο τους βρίσκονταν ταυτόχρονα στο παρκέ, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε τον τρόπο να ισοσκελίσει τις αμυντικές του αδυναμίες. Με 3/13 τρίποντα μέχρι το φινάλε του α' μέρους όμως, δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ. Το μόνο που κατάφερε ήταν να πάει στα αποδυτήρια με +2 (44-46), αναζητώντας παράλληλα τρόπους να παρουσιαστεί πιο δυνατό στην άμυνα. Με 15/22 δίποντα πάντως, υπήρχε ένας καλός λόγος αισιοδοξίας εν όψει της συνέχειας.

Η εικόνα της Εθνικής Ανδρών στο πίσω μέρος του παρκέ βελτιώθηκε αρκετά στο πρώτο μισό της γ' περιόδου, την ώρα που ο Νίκος Παππάς συνέχισε να κάνει... τη δουλειά του επιθετικά. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού Superfoods τελείωσε πολλές προσωπικές φάσεις και μαζί με τον Κώστα Παπανικολάου "υπέγραψαν" το +7 (51-58 στο 26') της ομάδας του Κώστα Μίσσα. Κάπου εκεί όμως έπεσε ο γενικός, για να έρθει η πλήρης ανατροπή σκηνικού. Η Ελλάδα έμεινε περίπου τρία λεπτά χωρίς εντός παιδιάς καλάθι, η Μεγάλη Βρετανία έκανε το δικό της ξέσπασμα και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με την ολοκλήρωση του γ' δεκαλέπτου (65-59).

Στην τελική ευθεία του αγώνα, οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, με το προβάδισμα να βρίσκεται ως επί το πλείστον στην ελληνική πλευρά πάντως. Σε αυτό μείζονα ρόλο διαδραμάτισε η παρουσία των Ντίνου Μήτογλου και Γιώργου Παπαγιάννη, οι οποίοι προσέφεραν σημαντικά στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο πρώτος κυρίως επιθετικά και ο δεύτερος ως επί το πλείστον αμυντικά, αλλοιώνοντας πολλές από τις επιθέσεις των παικτών της Μεγάλης Βρετανίας. Η Ελλάδα συντήρησε -με δυσκολία βέβαια- το προβάδισμα μέχρι το τέλος, αποφεύγοντας τυχόν λάθη από τον εκνευρισμό που προκάλεσαν με τα σφυρίγματά τους οι διαιτητές στα τελευταία τρία λεπτά του αγώνα. Μία άμυνα του Γιώργου Παπαγιάννη μαζί με 4/4 από τον 20χρονο σέντερ και τον Νίκο Παππά "σφράγισαν" την ελληνική νίκη στο φινάλε.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 44-46, 65-59, 84-88.

ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Λόρενς 6 (1), Κλαρκ 23 (3 τρίπ., 11 ριμπ.), Μάρεϊ 6 (2), Νέλσον 13 (1), Ολασένι 20 (7 ριμπ.), Τζόνσον 2, Ουίτλ, Οκερεάφορ 5 (1 τρίπ., 8 ασ.), Ατσάρα 9.

ΕΛΛΑΔΑ: Καλάθης 9 (1 τρίπ., 7 ριμπ., 7 ασ.), Παππάς 22 (2 τρίπ., 4 ασ.), Παπανικολάου 9 (1/5 τρίπ.), Μπόγρης 8, Αντετοκούνμπο Θ. 5, Σλούκας 11 (1), Παπαγιάννης 11 (5 ριμπ., 3 ασ.), Μάντζαρης 3 (1), Αγραβάνης, Μήτογλου 10.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ