ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Ντόρσεϊ στην Εθνική ομάδα

Ο Ντόρσεϊ στην Εθνική ομάδα

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ήρθε στη χώρα μας κάτω από άκρα μυστικότητα, προπονείται με την Εθνική Εφήβων κι ΕΟΚ κάνει την απέλπιδα προσπάθεια να εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την έκδοση διαβατηρίου (pics & vids).

Όταν ακούτε το όνομα "Ντόρσεϊ" αυτός που σας έρχεται πρώτος στο μυαλό είναι ο Τζόι, πρώην σέντερ του Ολυμπιακού και νυν συμπαίκτης του Κώστα Παπανικολάου στους Χιούστον Ρόκετς. Η ΕΟΚ όμως θέλει να... αλλάξει αυτή τη λογική και να μας συστήσει τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, παίκτη που τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στο NCAA με τα χρώματα του Oregon.

Πως προέκυψε η Εθνική ομάδα

Οι άνθρωποι της ΕΟΚ εντόπισαν τον 19χρονο γκαρντ στις ΗΠΑ, μετά από σχετική έρευνα που έγινε. Μιλάμε άλλωστε για έναν παίκτη που δεν είναι άγνωστος στο ευρύ κοινό. Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τα κολέγια που ενδιαφέρθηκαν γι αυτόν, αλλά και με το γεγονός πως αγωνίστηκε στο πρόσφατο Jordan Brand Classic του Μπρούκλιν, με την West Team.

Ο ομογενής γκαρντ (η μητέρα του έχει καταγωγή από τη χώρα μας) ήταν στην πλευρά των νικητών, αγωνιζόμενος για 16 λεπτά, διάστημα στο οποίο είχε 15 πόντους (με 6/7 δίποντα, 1/4 τρίποντα και 0/3 βολές), 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Την ίδια ώρα, αν και δεν επιλέχθηκε να αγωνιστεί στο McDonald's All American, ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος παίκτης της πολιτείας της Καλιφόρνιας.

Ο Ντόρσεϊ στην Εθνική ομάδα

" Ο προπονητής μου στο Όρεγκον, ο Dana Altman, με βοήθησε να έρθω να εδώ. Είμαι μισός Έλληνας, όλη η πλευρά της μητέρας μου είναι από την Ελλάδα, οπότε είμαι 50% Έλληνας. Προσπαθώ να προσαρμοστώ, να συνηθίσω σε μια διαφορετική κουλτούρα", δήλωσε αρχικά στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ, για να προσθέσει:

" Είμαι λίγο κουρασμένος, προσπαθώ να συνηθίσω και στη διαφορά ώρας. Μέχρι στιγμής όμως πραγματικά μου αρέσει και το ευχαριστιέμαι. Είναι σίγουρα ένα διαφορετικό μπάσκετ. Υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση χωρίς την μπάλα και μεγαλύτερη δομή στο παιχνίδι. Ξέρω ότι η ομάδα προετοιμάζεται για μια μεγάλη διοργάνωση. Θα ήθελα πραγματικά να είμαι κομμάτι αυτής της προσπάθειας και ελπίζω να τα καταφέρω να είμαι στην ομάδα ως το τέλος".

Ο γεννημένος στις 14 Φεβρουαρίου 1996 παίκτης έχει ύψος 1μ92 και αγωνίζεται στη θέση "2", την ώρα που τη φετινή αγωνιστική περίοδο ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του υποχρεώσεις έχοντας 34.3 πόντους και 10.4 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, με το Maranatha High School της Pasadena, στο Λος Άντζελες.

Οι επιδόσεις του στο παρκέ ήταν τέτοιες που -όπως είναι λογικό- προσέλκυσαν το ενδιαφέρον πολλών κολεγίων, με μερικά εξ αυτών να του προσφέρουν πλήρη υποτροφία. Συνολικά δέκα (10) κορυφαία κολέγια θέλησαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, με το Oregon να είναι αυτό που κέρδισε τη σχετική "κούρσα", κάτι στο οποίο βοήθησε σημαντικά ή επίσκεψη που είχε κάνει στο κολέγιο στις 5 Σεπτεμβρίου 2014.

Αυτά που έμειναν με την όρεξη ήταν το Colorado, το Kansas, το Arizona State, το California, το Connecticut, το Georgetown, το Louisville, το St. John's και το UNLV. Τα τρία πρώτα μάλιστα τα είχε επισκεφτεί, όπως ακριβώς, καταλήγοντας όμως στους "Ducks" του Dana Altman. Την απόφασή του να μετακομίσει στο Oregon γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω "τιτιβίσματος" που έκανε στις 2 Φεβρουαρίου.

Ο Ντόρσεϊ στην Εθνική ομάδα
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ