ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Μπουρούσης και τα... παιδιά του

Ο Μπουρούσης και τα... παιδιά του

Ο Γιάννης Μπουρούσης καλωσόρισε τους... νέους της Εθνικής ομάδας με μια αναμνηστική φωτογραφία. Απών από την πρωινή προπόνηση -για προληπτικούς λόγους- ο Βαγγέλης Μάντζαρης.

Ημέρα δίχως αγωνιστική δραστηριότητα η σημερινή (5/7) για την Εθνική ομάδα, αφού το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει ρεπό. Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη επιβλήθηκε τη Δευτέρα (4/7) του Ιράν με χαρακτηριστική άνεση και πλέον στρέφει την προσοχή της στον αγώνα με το Μεξικό (6/7, 19:00), όπου θέλει τη νίκη για να τερματίσει στην κορυφή του ομίλου.

Αποστολή στο Τορίνο: Σπύρος Καβαλιεράτος

Οι διεθνείς προπονήθηκαν το πρωί στο ίδιο γήπεδο όπου ο Άρης κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1993, στο Τορίνο. Το περίφημο "Pallacanestro Ruffino Oxilium" φιλοξένησε την Εθνική ομάδα, με τον Γιάννη Μπουρούση να έχει την... τιμητική του. Όχι για κάποιον άλλο λόγο, αλλά γιατί ήταν αυτός που ουσιαστικά καλωσόρισε τους πρωτάρηδες του ομοσπονδιακού μας συγκροτήματος. Ο "Μπου" φωτογραφήθηκε με τους έξι παίκτες που έκαναν την πρώτη τους επίσημη εμφάνιση με το εθνόσημο, σε μια φωτογραφία - ενθύμιο.

Το ότι οι μισοί παίκτες της Ελλάδας δεν είχαν εμφανιστεί ξανά σε επίσημο τουρνουά είναι κάτι που δεν γνώριζε ούτε ο ίδιος ο Φώτης Κατσικάρης, ο οποίος μιλώντας σήμερα (5/7) παραδέχθηκε πως " μόλις τελείωσε το ματς έμαθα κι εγώ ότι έξι παίκτες είναι rookies, ότι έπαιξαν για πρώτη φορά επίσημο παιχνίδι με την Εθνική. Σημαντική πολύ για το ελληνικό μπάσκετ η διαδικασία με 6 rookies, δεν έχει ξανασυμβεί σε τέτοια διοργάνωση. Είναι φανερό ότι το κλίμα είναι πολύ καλό, το απολαμβάνουμε. Περνάμε καλά τα νέα παιδιά. Μακάρι όλο αυτό να συνδυαστεί και με ένα καλό αποτέλεσμα. Είναι λίγο καλύτερο το Μεξικό σε σχέση με το Ιραν. Η Κροατία είναι πολύ ήσυχη σε σχέση με άλλα τουρνουά, δεν πρέπει να τους υποτιμάμε, δεν είναι μόνο η Ιταλία αντίπαλο. Βεβαίως και στην άμυνα στο πικ εν ρολ χρειαζόμαστε βελτίωση, έχω εμπιστοσύνη. Και στο ριμπάουντ μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι, ξέρουμε το πρόβλημα που έχουμε στα γκαρντ αλλά ήρθαμε εδώ για να το αντιμετωπίσουμε".

Στα αγωνιστικά, ο Βαγγέλης Μάντζαρης απείχε από την πρωινή προπόνηση λόγω χτυπήματος που δέχθηκε στον ώμο στο παιχνίδι με το Ιράν. Η κατάστασή του πάντως δεν εμπνέει ανησυχία αφού η απουσία του έγινε περισσότερο για προληπτικούς λόγους. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού αναμένεται να είναι ετοιμοπόλεμος για τη δεύτερη αναμέτρηση του Προολυμπιακού με το Μεξικό (6/7, 19:00).

Ο Μπουρούσης και τα... παιδιά του
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ