ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Λούντζης εκτιμά το χρόνο με τον Διαμαντίδη

Ο Λούντζης εκτιμά το χρόνο με τον Διαμαντίδη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μιχάλης Λούντζης θα είναι από τα σημαντικά γρανάζια της Εθνικής ομάδας των Νέων Αντρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ αναφέρθηκε στα όσα κέρδισε στο πλευρό του Διαμαντίδη

Ο Μιχάλης Λούντζης πέρασε τα τελευταία δύο χρόνια δουλεύοντας δίπλα σε έναν από τους θρύλους του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο Έλληνας πόιντ γκαρντ έχει εκτιμήσει πραγματικά το χρόνο του δίπλα στον μεγάλο Δημήτρη Διαμαντίδη και αυτή η εμπειρία πιστεύει πως θα τον βοηθήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18.

" Ο Διαμαντίδης είναι ένας θρύλος", τονίζει ο Λούντζης για τον συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό. " Κάθε λεπτό στην προπόνηση ήταν ευλογία για μένα. Μου αρέσει να τον βλέπω, να μαθαίνω από αυτόν. Μιλούσε και σε μένα, αλλά και σε όλους τους μικρούς και μας έδινε οδηγίες" ήταν τα πρώτα λόγια του στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ.

Ο Λούντζης παραδέχεται πως τα προηγούμενα χρόνια με τον Διαμαντίδη ήταν σαν όνειρο: " Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα να τον βλέπεις από την τηλεόραση και ξαφνικά να βρίσκεσαι δίπλα του. Είναι ένα εκπληκτικό συναίσθημα", δηλώνει ο 18χρονος γκαρντ.

Και κάθε μέρα είχε την ευκαιρία να «πάρε» καινούρια πράγματα από τον συμπαίκτη του: " Διαβάζει εκπληκτικά το παιχνίδι. Είναι μοναδικός σ’ αυτό. Είναι απίστευτος. Έχει μια πολύ καλή προσωπικότητα και είναι πολύ καλός ως χαρακτήρας".

Οπλισμένος με τα μαθήματα που έχει πάρει από ένα θρύλο, ο Λούντζης ελπίζω πως μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα σε μια δυνατή παρουσία στη Σαμσούντα, αν και γνωρίζει καλά πως θα είναι δύσκολο να φτάσει η ομάδα σε μια επιτυχία ανάλογη της περσινής, όταν βοήθησε τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και τον Γιώργο Παπαγιάννη, φτάνοντας ως την τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης U18.

" Ήταν ένα εκπληκτικό συναίσθημα", υπογραμμίζει ο Λούντζης, μιλώντας για την κατάκτηση αυτού του τίτλου. " Αλλά για τα παιδιά αυτά που είχαν φτάσει τόσο κοντά τις προηγούμενες φορές και δεν τα είχαν καταφέρει, σήμαινε κάτι περισσότερο και πιστεύω πως το άξιζαν".

Στο Βόλο έγινε η στέψη μιας φανταστικής γενιάς (1997), που έφτασε τους ημιτελικούς το 2013 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16, το 2014 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 και το 2015 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19. Αυτή η πορεία είχε φέρει μόλις ένα μετάλλιο, το χάλκινο, στο Ευρωπαϊκό Παίδων 2013.

" Για τρία χρόνια δεν μπορούσε να φτάσει στον τελικό αυτή η ομάδα, για μικρά πράγματα, για λεπτομέρειες", τονίζει ο Λούντζης. " Επιτέλους τα κατάφεραν, τα καταφέραμε. Αλλά γι’ αυτούς ήταν κάτι πραγματικά σημαντικό! Το άξιζαν! Επιτέλους είχαν πετύχει το στόχο"!

Ο Λούντζης κοιτάζει πίσω, αλλά το μέλλον και μια νέα διοργάνωση είναι αυτά που του δίνουν κίνητρο.

" Είμαστε μια νέα ομάδα. Οι ομάδες αλλάζουν όλη την ώρα, αφού αλλάζουν οι γενιές. Δεν είμαστε η περσινή ομάδα, αλλά έχουμε μια καλή ομάδα και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και ελπίζουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα".

Η Ελλάδα κληρώθηκε στον Β’ Όμιλο με την Τουρκία, τη Γερμανία και τη Φινλανδία: " Νομίζω πως το φαβορί είναι η Γερμανία και επίσης η Τουρκία έχει μια πολύ καλή ομάδα και θα έχει το πλεονέκτημα πως θα παίζει εντός έδρας. Θαείναιδύσκολο. Ωστόσο, όλαείναιπιθανά. Ο πρώτος στόχος είναι να φτάσουμε στους προημιτελικούς. Από εκεί θα δούμε".

Οι πέντε πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης θα προκριθούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19 του 2017 που θα φιλοξενηθεί στο Κάιρο. Και ο Λούντζης πιστεύει πως το να φτάσει στις πρώτες πέντε θέσεις η ομάδα θα απαιτήσει επίσης καρδιά και θάρρος.

" Θα είναι πραγματικά μια ομαδική προσπάθεια και όλοι οι παίκτες είναι εξίσου σημαντικοί. Παίζουμε με πάθος. Μπορούμε να παίξουμε δυνατά στην άμυνα, με ένταση. Αυτά είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία για εμάς".

Και ο Λούντζης μπορεί να συνεισφέρει με ένα κομμάτι από αυτή την "περιουσία" που έχει από τα μαθήματα ενός θρύλου, όπως ο Διαμαντίδης.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ