ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

"Ο καλύτερος Ελληνας"

"Ο καλύτερος Ελληνας"
INTIME SPORTS

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, Τάκης Τσαγκρώνης, ρωτήθηκε για τον επόμενο προπονητή της Εθνικής και η απάντησή του έδωσε τροφή για σκέψη.

Ποιος μπορεί να είναι ο εκλεκτός της Ομοσπονδίας; Ποιος θα είναι ο επόμενος προπονητής της Εθνικής μπάσκετ; Η συζήτηση άνοιξε καιρό τώρα - από την επομένη του αποκλεισμού μας στο Προολυμπιακό του Τορίνο - και δεν πρόκειται να κλείσει άμεσα...

Ομως ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ Τάκης Τσαγκρώνης ρωτήθηκε για το θέμα πριν από το ματς του ΠΑΟΚ με την ΤΣΣΚΑ στην Πυλαία και η απάντησή του έδωσε εκ νέου τροφή για σκέψεις. Μόνο για σκέψεις όμως... Διότι ακόμα δεν υπάρχει είδηση. Δεν έχουν γίνει ουσιαστικές συζητήσεις, παρά μόνο διερευνητικές επαφές προς πολλές κατευθύνσεις. Ολες βέβαια οδηγούν προς το ίδιο σημείο: Και ο επόμενος προπονητής της Εθνικής θα είναι Ελληνας. Αυτό θέλει η Ομοσπονδία και πιθανότατα δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι.

" Προτεραιότητα είναι να βρίσκεται Ελληνας προπονητής στην Εθνική. Θα κάνουμε τα πάντα για να είναι ο καλύτερος", σχολίασε λίγο πριν από το ματς ΠΑΟΚ-ΤΣΣΚΑ. Ποιος, λοιπόν, μπορεί να είναι και ο Ελληνας και ο καλύτερος; Μεγάλη συζήτηση από κάθε άποψη. Βέβαια την περασμένη σεζόν ο καλύτερος Ελληνας προπονητής ήταν ο Δημήτρης Ιτούδης, που πήρε την Ευρωλίγκα με την ΤΣΣΚΑ... Αν τον άφησε η ρωσική ομάδα, σαφώς και θα ήταν ιδανική λύση. Τον αφήνει; Ποιος ξέρει.

Φοβερή σεζόν έκανε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που ναι μεν δεν πήρε την Ευρωλίγκα, αλλά πηγαίνονταν στο φάιναλ φορ ήταν σαν να την πήρε με την ταπεινή και φτωχή Λοκομοτίβ... Μόνο που η Μπαρτσελόνα δεν αφήνει τους προπονητές της να είναι και σε Εθνικές. Αρα βγαίνει από τη λίστα. Στους καταλληλότερους για την Εθνική μπαίνει σίγουρα ο Παναγιώτης Γιαννάκης, που έχει και πολλούς υποστηριχτές... Ομως προς το παρόν υπάρχουν και αρνητικά ζητήματα, που βέβαια δεν είναι δύσκολο να ξεπεραστούν.

Στους κορυφαίους ανήκει και ο πρωταθλητής Ελλάδας με τον Ολυμπιακό Γιάννης Σφαιρόπουλος, αλλά έχει το μειονέκτημα της παρουσίας του σε ελληνική ομάδα υψηλού επιπέδου, κάτι που αποτελεί τροχοπέδη. Κάτι που δεν ισχύει και για τον Δημήτρη Πρίφτη, που είναι στον Αρη και στην περίπτωσή του δεν υπάρχει το πρόβλημα της ελληνικής ομάδας. Ολα αυτά, όμως, είναι θεωρητικά. Και τα ονόματα του Ιτούδη και του Γιαννάκης ίσως μας απασχολήσουν περισσότερο σε δυο-τρεις μήνες. Οχι τώρα...

Επί τη ευκαιρία, ο Τάκης Τσαγκρώνης αποκάλυψε πότε ακριβώς θα αποφασιστεί η ομάδα που θα αγωνιστεί στην Α1: " Την Τρίτη θα βγει η απόφαση για την ομάδα της Α1. Θα συνεδριάσει η επιτροπή και η εισήγησή της λογικά θα γίνει δεκτή από την εκτελεστική επιτροπή της ΕΟΚ".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ