ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ντόρσεϊ: "Είναι το όνειρό μου"

Ντόρσεϊ: "Είναι το όνειρό μου"

Ο Tyler Dorsey μίλησε αποκλειστικά στο Sport24.gr και το Νίκο Παπαϊωάννου για την κλήση του στην Εθνική Ανδρών, το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων, την επιστροφή στο Oregon και το NBA.

Τέτοια περίπου εποχή, πριν από ένα χρόνο μπήκε στη ζωή μας ο Tyler Dorsey, όταν ανακαλύφθηκε πως η μητέρα του είναι Ελληνίδα και βγήκε το Ελληνικό διαβατήριό του σε χρόνο ρεκόρ. Κατευθείαν από το high school, έπεσε στα βαθιά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος U19 στην Κρήτη, όπου ήταν ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής μας και συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης.

Στην πρώτη του χρονιά με το πανεπιστήμιο του Oregon, ήταν ο πιο σταθερός παίκτης με μ.ο συμμετοχής 30.1 λεπτά, σκοράροντας 13.4 πόντους, μαζεύοντας 4.3 ριμπάουντ, δίνοντας 2 ασίστ και σουτάροντας με ποσοστό 40.6% στα τρίποντα. Οδήγησε τους Ducks μέχρι τη φάση των «8» στην March Madness και η επιβράβευση των προσπαθειών του ήρθε με την κλήση του στην Εθνική ανδρών.

Ο Dorsey, που έβαλε υποψηφιότητα στο φετινό ντραφτ του ΝΒΑ χωρίς να προσλάβει ατζέντη και στη συνέχεια την απέσυρε, έρχεται το Σαββατοκύριακο στη χώρα μας και από τη Δευτέρα θα είναι στη διάθεση του Φώτη Κατσικάρη για την προετοιμασία της Εθνικής ανδρών .

Ο 20χρονος γκαρντ, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τη νέα πρόκληση της καριέρας του, αλλά και για τον ομοσπονδιακό προπονητή, με τον οποίο μίλησε προ ημερών.

Προσκλήθηκες στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών. Πώς αισθάνεσαι;

Είναι τιμή μου. Είμαι ενθουσιασμένος. Ανυπομονώ να έρθω εκεί. Προσκλήθηκα στην προετοιμασία και θα αναχωρήσω σε λίγες μέρες για να βρεθώ στην Αθήνα.

Εχεις παρακολουθήσει καθόλου παιχνίδια της Εθνικής ομάδας;

Ναι, παρακολούθησα μερικά παιχνίδια και είδα το στυλ παιχνιδιού με το οποίο θέλει να παίζουμε ο κόουτς. Πώς παίζουν οι υπόλοιποι παίκτες τα τελευταία δύο χρόνια. Ετσι έρχομαι στην Ελλάδα γνωρίζοντας πώς λειτουργεί η επίθεση και πώς θέλει να παίζουμε στην άμυνα. Είμαι ενθουσιασμένος κι έχω ήδη αρχίσει να προετοιμάζω τον εαυτό μου.

Είχες την ευκαιρία να μιλήσεις τηλεφωνικώς με τον κόουτς Κατσικάρη. Ποιες ήταν οι πρώτες σου εντυπώσεις;

Είναι σπουδαίος προπονητής και γνωρίζω πως είναι ένας από τους καλύτερους κόουτς στην Ισπανική λίγκα. Ανυπομονώ να τον γνωρίσω από κοντά και να παίξω για εκείνον αν κάτι τέτοιο είναι πιθανό. Γνωρίζω πως θα μάθω πολλά από εκείνον και ανυπομονώ να γνωρίσω εκείνον και τους συμπαίκτες μου.

Θα βρεθείς δίπλα σε παίκτες ΝΒΑ αλλά και υψηλού επιπέδου Ευρωλίγκας όπως οι Γιάννης Αντετοκούνμπο, Κώστας Κουφός και Νικ Καλάθης. Τι θα σημαίνει αυτό για σένα;

Θα είναι σπουδαίο να μάθω από αυτούς τους παίκτες και να μπορέσω να πάρω μερικές από τις γνώσεις τους. Εχουν περάσει από τα στάδια που θέλω να περάσω εγώ. Εχω πολλές ερωτήσεις για εκείνους και θα είναι σπουδαίο που θα παίξω μαζί τους. Είναι μία θαυμάσια ευκαιρία.

Τι σκέφτεσαι για την ευκαιρία να παίξεις στο Προολυμπιακό τουρνουά και να έχεις την ευκαιρία να φτάσεις μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που είναι το όνειρο για κάθε αθλητή.

Ναι το ονειρεύομαι συνεχώς. Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα είχα την ευκαιρία να παίξω με την Εθνική ανδρών. Ανυπομονώ να εκπροσωπήσω τη χώρα μου και θα έχουμε πολλές καλές μονάδες και μία καλή ευκαιρία για να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Διαβάστε ακόμη: Εθνική χωρίς χαλινάρι, αλλά με ένα μεγάλο ερωτηματικό

Η σεζόν σου με το πανεπιστήμιο του Oregon; Προχωρήσατε πολύ στο τουρνουά. Πολλοί δεν περίμεναν ότι θα φτάνατε τόσο μακριά.

Κανείς δεν το περίμενε στο ξεκίνημα. Ολοι άρχισαν να πιστεύουν κατά την πορεία μας. Εμείς ξέραμε από την αρχή ότι θα είμαστε καλοί. Το προπονητικό τιμ είχε μεγάλη αυτοπεποίθηση για την αξία μας. Ξεκινήσαμε να «κολλάμε» σαν σύνολο από το ξεκίνημα της σεζόν και όσο προχωρούσαμε, αρχίσαμε να γινόμαστε καλύτεροι στην άμυνα και καταλήξαμε στο να κάνουμε μία πολύ καλή πορεία στο τέλος. Πολλοί παίκτες θα επιστρέψουν για την επόμενη χρονιά, θα προσθέσουμε μερικούς νέους παίκτες και θέλουμε να κατακτήσουμε το κολεγιακό πρωτάθλημα. Τίποτε λιγότερο.

Δήλωσες συμμετοχή στο φετινό ντραφτ του ΝΒΑ, πέρασες από όλη τη διαδικασία, αλλά αποφάσισες να επιστρέψεις στο Oregon για άλλη μία χρονιά. Πώς ήταν η όλη εμπειρία;

Ηταν μία πολύ καλή εμπειρία. Ηθελα απλά να βγάλω εκεί έξω το όνομά μου και να δω τι παρατηρήσεις έχουν να κάνουν γύρω από το παιχνίδι μου. Να δω πώς με βλέπουν οι ομάδες του ΝΒΑ. Εμαθα ό,τι χρειαζόμουν και αποφάσισα να γυρίσω στο πανεπιστήμιο. Θα δουλέψω σε ό,τι μου είπαν κι επιστρέφω για να κατακτήσω το πρωτάθλημα. Ηταν μία χρήσιμη διαδικασία και με την αλλαγή του κανονισμού πήρα χρήσιμα σχόλια για το παιχνίδι μου.

Δεκτές όλες οι απόψεις και στο Twitter @ndpapaioannou

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ