ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ντόρσεϊ: "Δεν ξέρω αν θα έλθω του χρόνου!"

Ντόρσεϊ: "Δεν ξέρω αν θα έλθω του χρόνου!"

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ μιλάει στο Sport24.gr για την εμπειρία με την Εθνική Ανδρών, ξεκαθάρισε ότι η ελληνική ομάδα έχει λαμπρό μέλλον και παραδέχτηκε ότι ο Παπαγιάννης έχει όλο το ταλέντο του... κόσμου για να πετύχει (VIDEO).

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ συμμετείχε για πρώτη φορά στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών μετά το περσινό... ξεπέταγμα με την Εφήβων που κατέκτησε την τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο, ωστόσο δεν θα ακολουθήσει την αποστολή στο Τορίνο .

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρίσκεται αντιμέτωπο με την υπέρτατη πρόκληση. Να εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αφήνοντας εκτός την Κροατία και τη διοργανώτρια Ιταλία του Έτορε Μεσίνα και των NBAers. Θα το πράξει χωρίς τον ομογενή γκαρντ του Όρεγκον, ο οποίος πήρε τον δρόμο της επιστροφής για τις ΗΠΑ και μίλησε στο Sport24.gr για την εμπειρία της προετοιμασίας με την Εθνική.

- Πως έζησες, λοιπόν, την εφετινή περιπέτεια με την Εθνική Ανδρών;

"Ήταν μια πολύ-πολύ όμορφη εμπειρία! Το επίπεδο στην Εθνική είναι πολύ υψηλό, γνώρισα τους νέους συμπαίκτες μου και το προπονητικό σταφ, συμμετείχα στις προπονήσεις για δυο εβδομάδες, έπαιξα σε φιλικά, δούλεψα μαζί με παιδιά που παίζουν στο ΝΒΑ... Γενικώς, έζησα σχεδόν τα πάντα! Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στην Ελλάδα, ήταν μια καλή ευκαιρία για μένα να παίξω για πρώτη φορά με την Εθνική Ανδρών. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά καλή επιτυχία, να πετύχουν τον μεγάλο στόχο και να φτάσουν ως το τέλος της διαδρομής! Μακάρι να πάνε όλα καλά και να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα είμαι το ίδιο χαρούμενους με αυτούς".

- Ήσουν μάλιστα ένας από τους πολλούς πρωτάρηδες που είχε φέτος η Εθνική...

"Ναι, είναι αλήθεια. Υπάρχουν πολλοί rookies σε διαφορετικές θέσεις που έχουν ενθουσιασμό και ταλέντο. Ο κόουτς έκανε τις επιλογές που ήταν καλύτερες για την ομάδα, για να δημιουργήσει ένα σύνολο που μπορεί να πετύχει. Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά που συνεχίζουν και θα παλέψουν για την πρόκριση".

- Ποιο ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισε η Εθνική αυτό το διάστημα; Τα προβλήματα τραυματισμών ή η έλλειψη εμπειρίας;

"Νομίζω ότι είχαμε πολύ λίγο χρόνο στη διάθεσή μας. Είναι φυσιολογικό, η προετοιμασία κράτησε σχεδόν δυο εβδομάδες για ένα τουρνουά που κρίνει ένα μεγάλο στόχο. Που κρίνει αν η ομάδα είναι επιτυχημένη ή όχι. Το πιο δύσκολο, λοιπόν, ήταν να μάθουμε τα συστήματα μέσα σε λίγες μέρες, να καταλάβουμε τι ζητά ο κόουτς και να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις και τη φιλοσοφία του".

Ήμουν έτοιμος για το μεγάλο βήμα

- Πως έζησες το πέρασμα από την Εθνική Εφήβων στην Ανδρών; Τι διαφορές εντοπίζεις;

"Ήμουν έτοιμος για αυτή τη μετάβαση, για αυτό το μεγάλο βήμα. Νομίζω ότι το στιλ της Εφήβων και της Ανδρών είναι σχεδόν το ίδιο. Η μεγάλη διαφορά έχει να κάνει με το επίπεδο των παικτών. Η Ανδρών αποτελείται από επαγγελματίες, από έμπειρα παιδιά που έχουν ζήσει πολλά, διεκδικούν τίτλους κάθε χρόνο ενώ κάποιοι από αυτούς αγωνίζονται στο ΝΒΑ. Είναι μεγάλη υπόθεση και ευθύνη όμως ήμουν έτοιμος!".

- Η Εθνική κέρδισε εύκολα την Τουρκία στο ΟΑΚΑ όμως έχασε εύκολα από τη Σερβία στο Βελιγράδι. Τελικά, ποια είναι η πραγματική της εικόνα;

"Η Σερβία έπαιξε καλύτερα, ο Κουφός ήταν εκτός ενώ δεν ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι. Η Εθνική μπορεί να παίξει πραγματικά καλά, είναι νέα ομάδα και έχει ταλέντο! Αν μείνει ενωμένη και παίξει όπως μπορεί πραγματικά, νομίζω ότι θα είναι καλά. Έχει πιθανότητες να προκριθεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Χρειάζεται υπομονή από όλους! Να αφήσετε τον χρόνο να δείξει πως θα πάνε τα πράγματα. Είμαι σίγουρος ότι η Εθνική έχει τεράστιες προοπτικές".

- Με ποιους παίκτες ήλθες πιο κοντά αυτό το διάστημα;

"Με όλα τα παιδιά, αλλά κυρίως με τον Κουφό και τον Καλάθη. Προσπάθησαν να με βοηθήσουν να προσαρμοστώ και να καταλάβω αμέσως τι γίνεται εδώ".

- Τι προοπτικές έχει αυτή η ανανεωμένη Εθνική ομάδα;

"Η Εθνική έχει λαμπρό μέλλον! Πολλά νεαρά παιδιά και απίθανο ταλέντο! Παίκτες που το μέλλον τους ανήκει. Ανυπομονώ για αυτό! Να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα το επόμενο καλοκαίρι. Πλέον επιστρέφω στις ΗΠΑ για να βελτιώσω το παιχνίδι μου και να είμαι έτοιμος όταν ξεκινήσω τη χρονιά με το Όρεγκον. Να γίνω καλύτερος σε σχέση με πέρσι".

Εξαρτάται από το Draft

- Θα σε δούμε του χρόνου στην Εθνική;

"Εξαρτάται. Από το πως θα εξελιχθεί η διαδικασία του Draft. Δεν ξέρω ακόμα... Εξαρτάται από το τι θα συμβεί το καλοκαίρι".

- Πέρσι υπήρξες συμπαίκτης στην Εφήβων με τον Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος έγινε ντραφτ πικ από τους Κινγκς. Η γνώμη σου για τον Έλληνα σέντερ;

"Ο Παπαγιάννης έχει όλο το ταλέντο του... κόσμου για να πετύχει! Είναι ψηλός, τρέχει, σουτάρει! Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν. Τώρα ξεκινάει η πραγματική δουλειά για αυτόν. Μπορεί να γίνει ο καλύτερος".

"Εύχομαι στους συμπαίκτες μου στην Εθνική να φέρουν την πρόκριση! Καλή τύχη στους προκριματικούς αγώνες κι ελπίζω να πάνε όλα καλά. Καλή τύχη!"

Greek Freak: To νέο σχέδιο των Hoopshirts για τον Γιάννη!

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ