ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Νίκη ελπίδας για τις Νέες Γυναίκες

Νίκη ελπίδας για τις Νέες Γυναίκες

Η Εθνική Νέων Γυναικών νίκησε το Μαυροβούνιο (54-47) και διατήρησε τις ελπίδες ανόδου στην Α' Κατηγορία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Τη νίκη που χρειαζόταν προκειμένου να παραμείνει "ζωντανή" στη μάχη επιστροφής στην Α' Kατηγορία πέτυχε η Εθνική Νέων Γυναικών στον αγώνα με το Μαυροβούνιο (54-47). Η Ελλάδα έκανε το καθήκον της και συνεχίζει να ελπίζει στην κατάληψη μίας εκ των τριών πρώτων θέσεων που οδηγούν στα μεγάλα σαλόνια.

Κορυφαίες για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν οι Ελεάνα Χριστινάκη (21π., 11ριμπ.) και Μαριέλα Φασούλα (9π., 17ριμπ.), την ώρα που ακολουθεί ο αγώνας με τη Σουηδία (10/7, 14:50). Εκεί που η ομάδα της Ελένη Καφαντάρη χρειαζεται πάση θυσία τη νίκη.

Μετά το τέλος του αγώνα με το Μαυροβούνιο η ομοσπονδιακή τεχνικός δήλωσε: " Κάθε παιχνίδι για μας είναι τελικός και έχουμε άλλους τρεις. Είμαστε χαρούμενες για τη νίκη και κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Ήμασταν από την αρχή μπροστά, παίξαμε καλή άμυνα ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Είχαμε κάποια προβλήματα στα ριμπάουντ, τα οποία όμως διορθώθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο. Είναι μια σημαντική νίκη ειδικά όταν επιτυγχάνεται απέναντι στη γηπεδούχο ομάδα και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό. Τα κορίτσια έδειξαν μεγάλη ενέργεια και αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να πάρουμε όλα τα ματς για να πετύχουμε το στόχο μας. Αύριο θα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε κάποιες ανάσες, καθώς υπάρχει ρεπό και προετοιμαζόμαστε για το ματς με τη Σουηδία".

Τα δεκάλεπτα: 19-10, 34-24, 43-35, 54-47.

ΕΛΛΑΔΑ: Σταμάτη, Εμμανουηλίδου 1, Κυρατζή 3, Γούναρη 6, Χριστινάκη 21 (11 ριμπ.), Νάστου 2, Νίξινα 4, Φασούλα 9 (17 ριμπ.), Καραμπάτσα 4, Λούκα 4.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Ζιβάγιεβιτς 8, Ράντοβιτς, Κάπα, Βουγιασιτς 3, Μανόλοβιτς 4, Ράκοβιτς 6, Μουγκόσα, Μούγιοβιτς 21 (2), Σόφρανατς, Κοβάσεβιτς 5, Πόποβιτς.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ