ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Να κόρες, να μάλαμα

Να κόρες, να μάλαμα

Η κόρη του Λάζαρου Παπαδόπουλου - Δανάη - και του Γιώργου Μποσγανά - Ελένη - είναι μέλη της Εθνικής Κορασίδων και δείχνουν γιατί το μήλο συνεχίζει να πέφτει κάτω από τη μηλιά στο μπάσκετ.

Στο ελληνικό μπάσκετ το μήλο έχει πέσει πολλές φορές κάτω από την μηλιά. Κι αυτό ισχύει και σε επίπεδο ανδρών και σε επίπεδο γυναικών. Στο Eurobasket Κορασίδων που άρχισε σήμερα στα Σκόπια (η Ελλάδα αντιμετωπίζει στις 9 μ.μ. το Ισραήλ), λοιπόν, υπάρχουν δύο νεαρές αθλήτριες που προέρχονται από μπασκετική οικογένεια.

Από τη μία είναι η κόρη του Γιώργου Μποσγανά - παλιού παίκτη του Πανιωνίου για όσους θυμούνται - η μικρή Ελένη. Είναι 13 ετών και 8 μηνών (γεννήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου του 2003) και παίζει με την Εθνική στο τουρνουά β' κατηγορίας u16 (γεννημένες το 2001 και μετά) που διεξάγεται στα Σκόπια. Και θεωρείται μία από τις κορυφαίες παίκτριες στην Ευρώπη στην ηλικία της.

Υπάρχει και άλλη μία περίπτωση, ακόμα πιο ξεχωριστή. Στην 12αδα της Εθνικής βρίσκεται και η Δανάη Παπαδοπούλου. Επίσης γεννημένη το 2003 (δηλαδή έχει άλλες δύο διοργανώσεις u16 μπροστά της), στις 18 Νοέμβρη. Δηλαδή είναι 13 ετών και 9 μηνών.

Εχει ύψος 1.93 (!!!) και φυσικά δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι είναι τόσο ψηλή. Πρόκειται για την κόρη του Λάζαρου Παπαδόπουλου, που μάλιστα όταν παίζει μπάσκετ θυμίζει σε πολλά τον πατέρα της. Και αν μη τι άλλο, με τέτοιο ύψος και τέτοια τεχνική σε τόσο μικρή ηλικία, είναι ένα ένα πρόσωπο που θα απασχολήσει το γυναικείο μπάσκετ τα επόμενα χρόνια.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ