ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μπουρούσης: "Σαν την τελευταία μου διοργάνωση!"

Μπουρούσης: "Σαν την τελευταία μου διοργάνωση!"

Ο Γιάννης Μπουρούσης αναφέρθηκε στο ματς της πρεμιέρας (5/9, 19:00) με τη Σκόπια κι εξήγησε πως βλέπει το Eurobasket 2015 σαν την τελευταία του διοργάνωση! Εκτός κι αν η Εθνική προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες (VIDEO).

Η Εθνική Ανδρών ολοκλήρωσε την προετοιμασία της στην Arena Zagreb για το αυριανό (5/9, 19:00) παιχνίδι με τα Σκόπια και ο Γιάννης Μπουρούσης αποκάλυψε ότι το Eurobasket 2015 είναι ίσως η τελευταία του διοργάνωση με το εθνόσημο.

Ζάγκρεμπ, αποστολή: Γιώργος Οικονόμου

"Το παιχνίδι κόντρα στα Σκόπια είναι το πρώτο μας στη διοργάνωση. Είναι δεδομένο ότι θα υπάρχει πίεση. Πλέον δεν έχεις περιθώριο να μην είσαι 100% συγκεντρωμένος! Οφείλουμε να παίξουμε δυνατά σε όλα τα παιχνίδια, δεν έχουμε άλλη επιλογή" εξήγησε στην αρχική του τοποθέτηση ο διεθνής σέντερ.

Από 'κει και πέρα, αναφέρθηκε στη συνέχεια που παρουσιάζει η Εθνική τα τελευταία 10 χρόνια. "Αυτή η ομάδα πρέπει να συνεχίσει στο πιο υψηλό επίπεδο. Όπως ήλθα κι εγώ το 2005 και η Εθνική Ανδρών έφτασε στην κορυφή, έτσι και τώρα ακολουθεί μια γενιά πολύ ταλαντούχα. Πρέπει να πάμε την Ελλάδα όσο πιο ψηλά γίνεται. Τα τελευταία χρόνια έχουμε πολλές στεναχώριες, την πονάμε πολύ την Εθνική. Δεν θέλω να επαναλάβω ότι παρατάμε τις οικογένειές μας κάθε καλοκαίρι. Είναι τιμή μας που βρισκόμαστε εδώ! Όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας".

Ο Μπουρούσης στάθηκε στην αμυντική λειτουργία της Εθνικής: "Όπως είπα και πριν, τα τελευταία χρόνια οι σφαλιάρες ήταν συνεχόμενες. Πρέπει να σηκωθούμε και να βγούμε μπροστά! Αν πάμε καλά στα πρώτα χιαστί, η Εθνική μπορεί να κάνει καλή πορεία. Σίγουρα η χημεία παίζει ρόλο. Το 2005, το 2006 και το 2007 ήταν η άμυνα που μας έδωσε τα αποτελέσματα κι εκεί, ακριβώς, πρέπει να επικεντρωθούμε".

Για το τέλος, έβγαλε την είδηση: "Εγώ βλέπω το Eurobasket σαν την τελευταία μου διοργάνωση! Γι' αυτό πρέπει να μπω και να τα δώσω όλα. Πρέπει να παίξουμε σαν να είναι η τελευταία μας χρονιά". Όταν, όμως, οι δημοσιογράφοι υπενθύμισαν στον Μπουρούση ότι η Εθνική μπορεί να κερδίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο διεθνής σέντερ... ανασκεύασε: "Μακάρι να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Ε, εκεί θα πάω. Θα αφήσουμε την Ολυμπιάδα (γέλια);"

Μάντζαρης: "Να πετύχει η ομάδα, κι ας μην παίζω"

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Μάντζαρης επισήμανε: "Δεν μπορούμε να είμαστε στο 100%. Ακόμη προσπαθούμε να βρούμε τις δυνατότητές μας στο παρκέ. Όλοι πιστεύω ότι μπορούσαμε να βγάλουμε το καλύτερο δυνατό. Δουλέψαμε σκληρά στην προετοιμασία και πιστεύω παιχνίδι με το παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι. Έχουμε δείξει στα τελευταία ματς ότι ξεκινάμε από την άμυνα. Δώσαμε την ταυτότητα αυτή στα φιλικά και αυτή είναι η αρχή μας. Κρατάμε τις ομάδες χαμηλά στο σκορ και πολύ κάτω από τους μέρους όρους τους.

Η ομαδικότητα έχει σημασία και έχουμε αποδείξει πως είμαστε μία ομάδα που το ”εγώ” πάει κάτω από το “εμείς”. Όσο για το ρόλο μου, είμαστε πέντε γκαρντ που όλοι δουλεύουν συστηματικά. Εγώ θα κάνω ό,τι μου πει ο προπονητής, όσο χρόνο κι αν χρειαστεί να παίξω. Το θέμα είναι να βρούμε χημεία και ομαδικότητα. Αυτό με απασχολεί και τίποτε άλλο. Άλλες ομάδες που είχαν μόνο μεγάλες προσωπικότητες έφτασαν στο σημείο να παίξουν… μπουνιές. Το θέμα είναι να πετύχει η ομάδα κι ας μην παίζω εγώ".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ