ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μπουρούσης: "Όσο με κρατάνε τα πόδια μου, θα είμαι στην Εθνική"

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΕΛΛΑΔΑ - ΕΣΘΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΕΛΛΑΔΑ - ΕΣΘΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Μπουρούσης μίλησε στην ιστοσελίδα της FIBA για την αφοσίωσή του στην Εθνική ομάδα, την οποία δεν σχεδιάζει να εγκαταλείψει. Ακόμη κι αν χρειαστεί να ταξιδεύει από τη Κίνα ξανά και ξανά.

Ο Γιάννης Μπουρούσης δεν είναι μόνο ο παλιός, ο έμπειρος της Εθνικής Ανδρών. Είναι πολλά περισσότερα, είναι το πρόσωπο που συνδέει το παρελθόν με το μέλλον της "γαλανόλευκης". Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι πάλι "παρών" στο εθνικό κάλεσμα, κάνοντας μια εντυπωσιακή αρχή απέναντι στην Εσθονία .

" Αυτή η ομάδα (η Εθνική) έχει βοηθήσει την καριέρα μου από τότε που ήμουν μικρός. Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι ήμουν στο ρόστερ της ομάδας που κατέκτησε το Eurobasket το 2005, μόλις 22 ετών τότε. Αυτή η ομάδα μού έδωσε τα πάντα. Θέλω να το ανταποδώσω αυτό με κάποιον τρόπο", είναι η απάντηση που έδωσε στην ιστοσελίδα της FIBA αναφορικά με τους λόγους που τον διατηρούν στους κόλπους της Ελλάδας εδώ και τόσα χρόνια.

Η αγάπη του για την Εθνική ομάδα είναι τέτοια που " θα είμαι μέλος της, όσο με κρατάνε τα πόδια μου. Δεν έχω λόγο να μην βρίσκομαι "εδώ" γιατί νιώθω υπέροχα κάθε φορά που παίζω για την Ελλάδα. Η Εθνική είναι το δεύτερο σπίτι μου. Κάθε φορά που μπαίνω στο γήπεδο, δίνω ό,τι έχω. Η Ελλάδα μου έχει προσφέρει πάρα πολλά και θέλω να το επιστρέψω".

Κι όλα αυτά, την στιγμή που κάνει το πιο κουραστικό ταξίδι μεταξύ των μελών του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Όπως έκανε τον Νοέμβριο, έτσι και τώρα, μπήκε στο αεροπλάνο από την Κίνα με προορισμό την Ευρώπη, για να βάλει το λιθαράκι του στην προσπάθεια για πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου: " Δεν είναι εύκολο να κάνεις αυτό το ταξίδι, είναι αρκετά κουραστικό. Από την στιγμή που είχαμε την πρωτοχρονιά στην Κίνα όμως, η ομάδα μού έδωσε την άδεια να ταξιδέψω για την Ελλάδα προκειμένου να είμαι σε θέση να εκπροσωπήσω τη χώρα μου".

Για φινάλε, αναφέρθηκε στην πολύκροτη διαμάχη της EuroLeague με τη FIBA, που έχει δημιουργήσει το... αλαλούμ στα προκριματικά -δεδομένου ότι οι παίκτες που ανήκουν σε συλλόγους της πρώτης, δεν δίνουν το "παρών". Όπως επεσήμανε ο 33χρονος σέντερ: " Σε όλη της διάρκειας της καριέρας μου έχω αγωνιστεί στην EuroLeague, το απόλαυσα. Πρέπει όμως να κοιτάξουμε το συμφέρον των εθνικών ομάδων. Είναι πολύ σημαντικό να το κάνουμε. Πρέπει να βρεθεί μια λύση που να εναρμονίζεται με τις ανάγκες των εθνικών ομάδων. Η Εθνική ομάδα είναι πολύ σημαντική για να την υποτιμάει κάποιος".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ