ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μπουρούσης: "Να μην αγχώσουμε τους νέους"

Μπουρούσης: "Να μην αγχώσουμε τους νέους"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Μπουρούσης στάθηκε στο τι πρέπει να γίνει για να μην προστεθεί έξτρα βάρος στις πλάτες των νέων παικτών, ενώ έδειξε τον δρόμο για το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Όντας ο πιο παλιός στην Εθνική ομάδα, ο Γιάννης Μπουρούσης δεν ενθουσιάζεται από την εικόνα της "γαλανόλευκης" στο πρώτο της φιλικό, απέναντι στην Τουρκία. Η νίκη ήρθε με χαρακτηριστική άνεση , αλλά όπως τόνισε -μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ- ο 33χρονος σέντερ:

" Η ομάδα δεν είναι έτοιμη γιατί είμαστε μαζί μόνο δέκα ημέρες. Είχαμε ενέργεια και διάθεση, αυτό είναι καλό. Τα παιδιά παλεύουν για να βρουν την αυτοπεποίθησή τους. Αυτό μαζί με την προπόνηση και τα φιλικά που ακολουθούν θα μας κάνουν καλό. Θέλουμε να παίξουμε πιο γρήγορα. Σημασία έχει να πετύχει γιατί όταν θα παίξουμε με πιο κλειστές άμυνες, μπορεί να έχουμε πρόβλημα", για να προσθέσει:

" Αντέχω. Αφού είμαι υγιής, ήθελα να προσπαθήσω και φέτος για να βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ την Εθνική ομάδα. Μπορεί να έχω εμπειρία σε αυτή την ομάδα, αλλά όλα τα παιδιά έχουν εμπειρία από μεγάλα παιχνίδια και διοργανώσεις. Το θέμα είναι να μην τους αγχώσουμε για να κάνουμε όλοι μαζί κάτι καλό. Δεχόμαστε μεγάλη κριτική τα τελευταία πέντε χρόνια. Δεν τα καταφέραμε στα χιαστί την τελευταία διετία. Χρειαζόμαστε και τύχη, γιατί παίζουμε ωραίο μπάσκετ. Δεν θέλουμε να λέμε μεγάλες κουβέντες. Θέλουμε να πάμε στον τελικό και να διεκδικήσουμε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες".

Μπόγρης: "Όλοι "στρατιώτες" της Εθνικής"

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μπόγρης επεσήμανε πως " ήταν ένα παιχνίδι που δεν περιμέναμε να εξελιχθεί έτσι. Περιμέναμε να έχουμε κάποια αμηχανία στο παρκέ. Βγάλαμε ενέργεια και κερδίσαμε σχετικά εύκολα μια ομάδα, όπως η Τουρκία. Δεν λέει πολλά όμως, η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη. Πρέπει να μείνουμε ταπεινοί και να διεκδικήσουμε τους στόχους μας, που δεν είναι άλλοι από την πρόκριση στο Ρίο. Κύριο μέλημά μας είναι να τρέξουμε το γήπεδο. Έχουμε τους παίκτες για να το κάνουμε.

Ο Μπουρούσης θα είναι πολύ χρήσιμος γιατί θα βοηθήσει με την εμπειρία του. Αυτή η ομάδα έχει μέλλον. Είναι τεράστια τιμή η παρουσία στην Εθνική ομάδα, πάντα το κυνηγάω. Γύρισε σελίδα η Εθνική, λόγω κάποιων συνθηκών. Πιστεύω πολύ στον εαυτό μου, ξέρω ότι έχω μπροστά μου δύο πολύ ποιοτικούς παίκτες, όπως ο Μπουρούσης κι ο Κουφός. Θα προσπαθήσω να δώσω ό,τι έχω. Ο Νίκος Ζήσης μου είχε πει ότι όσο κι αν παίζεις, όπου κι αν παίζεις θα πρέπει να είσαι "στρατιώτης". Έμαθα πολλά κοντά του. Δεν υπάρχουν εγωισμοί στην Εθνική ομάδα".

Παπαπέτρου: "Υπάρχει διάθεση και θέληση"

Τέλος, ο Ιωάννης Παπαπέτρου ανέφερε πως " υπάρχουν πολύ καλά αθλητικά προσόντα, μεγάλα κορμιά σε όλες τις θέσεις. Μπορούμε να καλύψουμε χώρους και τις αδυναμίες μας έτσι και να γίνουμε δυνατοί στην άμυνα για να φοβίσουμε τον αντίπαλο. Το φιλικό ήταν δύσκολο γιατί όλοι είμαστε μαζί εδώ μια εβδομάδα, ο Περπέρογλου δεν έχει έρθει και ο Σλούκας δεν έχει μπει σε προπονήσεις. Υπήρχε μεγάλη θέληση. Θέλουμε βελτίωση, αλλά κρατάμε τη θέληση και το καλό αμυντικό μας κομμάτι. Υπάρχει μεγάλη διάθεση. Η κληρονομιά που αφήνουν οι μεγαλύτεροί μας είναι πολύ μεγάλη. Πρέπει να έχουμε ενέργεια και δίψα σε κάθε παιχνίδι. Είναι μεγάλη τιμή να φοράς το εθνόσημο. Κερδίσαμε ένα παιχνίδι σχετικά εύκολα, απέναντι σε μια καλή ομάδα. Δεν λέει κάτι βέβαια αυτό το φιλικό. Θέλαμε να παίξουμε και ελκυστικό μπάσκετ. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Τα παιχνίδια που μετρούν είναι από τις αρχές Ιουλίου και μετά".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ