ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μπουρούσης και Βασιλόπουλος οι αρχηγοί της Εθνικής Ανδρών

Μπουρούσης και Βασιλόπουλος οι αρχηγοί της Εθνικής Ανδρών
EUROKINISSII

Με δύο, κι όχι έναν, αρχηγούς θα πορευτεί η Εθνική Ανδρών στα "παράθυρα" των προκριματικών, αφού οι Γιάννης Μπουρούσης και Παναγιώτης Βασιλόπουλος πήραν το χρίσμα από τον Θανάση Σκουρτόπουλο.

Η επιστροφή του Παναγιώτη Βασιλόπουλου στην Εθνική Ανδρών δεν αφορά μόνο στην παρουσία του στη δωδεκάδα για τους αγώνες με τη Μεγάλη Βρετανία (24/11) και το Ισραήλ (27/11), αλλά σε κάτι ακόμη μεγαλύτερο από αυτό. Όπως ενημέρωσε η ΕΟΚ την Τετάρτη (22/11), ο φόργουορντ του Άρη πήρε το χρίσμα και μαζί με τον Γιάννη Μπουρούση θα εκτελούν χρέη αρχηγών στη "γαλανόλευκη".

Ο σέντερ των Zhejiang Lions έχει τα σχετικά ηνία την τελευταία διετία, πλέον όμως θα πορευτεί μαζί με τον Παναγιώτη Βασιλόπουλου, με τον οποίο πανηγύρισε το 2005 την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Eurobasket του Βελιγραδίου.

Από εκείνο το φθινόπωρο του 2005, ο Γιάννης Μπουρούσης μέτρησε 153 συμμετοχές και 1.425 πόντους, δηλώνοντας πάντα το "παρών", όποτε κλήθηκε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Με χρυσό συνοδεύτηκε και το ντεμπούτο του στα μπλε γενικότερα: Το 2002 είχε στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Νέων Ανδρών. Και μην ξεχνάμε πως έχει γιορτάσει κι ένα χάλκινο μετάλλιο, στην αυλαία του Ευρωμπάσκετ 2009.

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ακολούθησε τον δικό του δρόμο, ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, αλλά ξεπέρασε κάθε εμπόδιο που του παρουσιάστηκε ξανά και ξανά στο δρόμο του, για να φορέσει και πάλι το εθνόσημο. Μέχρι να φτάσει στο χρυσό του 2005, είχε στη συλλογή του δυο χάλκινα μετάλλια στο Eurobasket του 2002 και στο Παγκόσμιο 2003 με την Εθνική Εφήβων, ένα ασημένιο με την Εθνική Νέων Ανδρών στο Παγκόσμιο του 2005, ενώ ένα χρόνο αργότερα πανηγύρισε και το ασημένιο στο Παγκόσμιο Ανδρών στην Ιαπωνία. Με την Εθνική Ανδρών μετρά 51 συμμετοχές και 176 πόντους.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ