ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μπουρούσης: "Η Εθνική δεν θέλει παρακάλια!"

Μπουρούσης: "Η Εθνική δεν θέλει παρακάλια!"

Ο Γιάννης Μπουρούσης μίλησε για όλα όσα θα συμβούν στο Ζάγκρεμπ τον Σεπτέμβριο, ξεκαθάρισε ότι στην Εθνική ομάδα θα βρίσκονται αυτοί που θέλουν και ανέφερε πως η δίψα για διάκριση στο EuroBasket 2015 είναι μεγάλη.

Η Εθνική ομάδα έμαθε τους αντιπάλους της στην πρώτη φάση του EuroBasket ενώ έχει ένα πρόγραμμα να πορεύεται , στην επιστροφή της στο Ζάγκρεμπ για πρώτη φορά μετά από 26 χρόνια και το ασημένιο μετάλλιο στη διοργάνωση του 1989.

Λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του Copa del Rey στην Gran Canaria Arena, ο Γιάννης Μπουρούσης μίλησε στο basket.gr για τις προσπάθειες της Εθνικής ομάδας στο EuroBasket 2015, εξήγησε τι έφταιξε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας ενώ αναφέρθηκε στην παρουσία του στη Ρεάλ Μαδρίτης.

- Γιάννη, η ώρα της Εθνικής ομάδας πλησιάζει σιγά σιγά. Άλλο ένα μεγάλο ραντεβού είναι μπροστά. Ποια είναι η εκτίμηση σου για τον όμιλό μας στο EuroBasket (Κροατία, Σλοβενία, ΠΓΔΜ, Γεωργία, Ολλανδία);
"Πρώτα απ’ όλα αυτό που χρειάζεται είναι να είμαστε όλοι υγιείς και στη συνέχεια να είναι αυτοί που θέλουν στην Εθνική. Κι όχι με παρακάλια… Ξέρουμε ότι αντιμετωπίζουμε την Κροατία που είναι δυνατή και συνδιοργανώτρια του EuroBasket. Όμως, και οι υπόλοιπες ομάδες θέλουν προσοχή".

- Πέρυσι δείξατε ένα εξαιρετικό πρόσωπο. Και δημιουργήσατε με το μπάσκετ που παίξατε και μεγάλες προσδοκίες…
"Τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαμε κάνει κάποια επιτυχία. Πέρσι δείξαμε ένα καλό πρόσωπο, αλλά στο κρίσιμο δεύτερο ημίχρονο με την Σερβία δείξαμε ότι ξεμείναμε από δυνάμεις. Θα κοιτάξουμε να δουλέψουμε πάνω σ’ αυτή την βάση ώστε να προχωρήσουμε υλοποιώντας τους στόχους μας".

- Τι έφταιξε και δεν μπορέσαμε να πάμε παρακάτω; Ήταν η κακιά στιγμή ή κάτι άλλο;
"Η εμπειρία υπάρχει, το θέμα είναι να επικρατεί η λογική σ’ αυτά τα σημαντικά παιχνίδια όπως είναι οι νοκ άουτ αναμετρήσεις και να μην βάζουμε πάνω απ’ όλα τον εγωισμό μας. Ποιος θα γίνει ήρωας για να κερδίσουμε τα κρίσιμα παιχνίδια. Στην Εθνική ομάδα είτε παίζεις 1 λεπτό, είτε 40 είναι τιμή, γιατί παίζεις για την χώρα σου. Συνεπώς, αυτό που πρέπει να κάνουμε στα καθοριστικά παιχνίδια είναι να είμαστε πιο ομαδικοί".

- Η δίψα για διάκριση είναι μεγάλη…
"Η ομάδα θέλουμε πολύ να επιστρέψει στις επιτυχίες και τις διακρίσεις, γι’ αυτό κάποιοι είμαστε εκεί δέκα χρόνια. Θέλουμε να βοηθήσουμε την Εθνική να επανέλθει στις πρώτες θέσεις. Ειδικά εμείς οι πιο παλιοί το θέλουμε πολύ, γιατί ξέρουμε ότι μπορεί να μην υπάρχει επόμενη χρονιά".

- Σε συλλογικό επίπεδο παίζεις για δεύτερη χρονιά με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης…
"Ότι είμαι για δεύτερη σεζόν μέλος αυτού του τεράστιου οργανισμού όπως είναι η Ρεάλ, με κάνει χαρούμενο. Φέτος το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας γίνεται στη Μαδρίτη και υπάρχει πίεση. Πιστεύω όμως, ότι θα αντεπεξέλθουμε. Κάναμε μια «κοιλιά» αγωνιστικά, η οποία είναι φυσιολογική αφού είναι πάρα πολλοί οι παίκτες που αγωνίζονται σε εθνικές ομάδες και στο τέλος πιστεύω θα εκπληρώσουμε τους στόχους μας".

- Το μέγεθος του ονόματος Ρεάλ Μαδρίτης είναι τεράστιο. Πώς το εισπράττεις;
"Ο οργανισμός της Ρεάλ Μαδρίτης είναι γνωστός σε όλο τον πλανήτη. Τον γνωρίζουν οι πάντες, είναι το μεγαλύτερο brand name στον αθλητισμό. Το πως σε αντιμετωπίζουν μέσα στον Οργανισμό τον ίδιο είναι κάτι μοναδικό. Χαίρομαι που το ζω όλη αυτή την κατάσταση, γιατί πολλοί άλλοι αθλητές με μεγάλη αξία δεν το έχουν ζήσει. Είμαι χαρούμενος και τυχερός που ζω όλο αυτό το όνειρο".

- Με τι θα είσαι ευχαριστημένος σε συλλογικό επίπεδο στο τέλος της χρονιάς;
"Πρώτα απ’ όλα να πω ότι πέρσι κάναμε μια εξαιρετική πορεία. Κατακτήσαμε δυο Κύπελλα, και στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας σταθήκαμε άτυχοι. Στους τελικούς του ισπανικού πρωταθλήματος δεν παίξαμε το μπάσκετ που θέλαμε. Υπήρχε στενοχώρια και κατήφεια, δεν είχαμε την απαιτούμενη ενέργεια και χάσαμε το πρωτάθλημα. Φέτος, ξεκινήσαμε κατακτώντας το SuperCopa κερδίζοντας την Μπαρτσελόνα στον τελικό και τώρα κατακτήσαμε το Copa Del Rey κερδίζοντας ξανά την Μπαρτσελόνα. Το να κατακτάς ένα τρόπαιο τόσο σημαντικό απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, είναι μεγάλη υπόθεση για την ομάδα. Δείχνουμε ότι το τελευταίο διάστημα παίζουμε καλύτερα απ’ ότι πριν από δυο μήνες. Από ‘δω και πέρα συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά που κάνουμε, καθώς ο επόμενος στόχος μας είναι να πάμε στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας που γίνεται στην πόλη μας".

- Αυτή είναι η τέταρτη χρονιά σου μακριά από την Ελλάδα. Πως νιώθεις;
"Είμαι ευχαριστημένος με ότι έχω καταφέρει. Προσωπικά, είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι εκτός Ελλάδος. Δεν το λέω αυτό εξαιτίας των προβλημάτων που βιώνει η χώρα μου, αλλά μιλάω αποκλειστικά για τον αθλητισμό. Θα προσπαθήσω να είμαι όσα περισσότερα χρόνια μπορώ στο εξωτερικό".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ